Skocz do zawartości
Kal-el

problem z firemware'm do Lite-on LTR40125S black

Rekomendowane odpowiedzi

elo a nie podkrecales jej przypadkiem na model 48125W??? bo jak tak to ci to w zyciu nie pojdzie, albo druga opcja zaszla pomylka i dali zly bios (na to wskazuje ten blad co ci sie wywalil ze to nie ta nagrywarka) sproboj sciagnac najnowszy bios z www.cdrinfo.pl a jak dalej bedzie ten blad to gdzies na dysku mam programik do liteona co to blokuje wlasnie rozpoznawanie modelu nagrywarki przy flashowaniu; musze ino poszukac jak co to daj maila i wysle ci go pozdro albo masz tu linka i sciagnij sobie, program nazywa sie flashfix: http://www.cdrinfo.pl/software/strona.php?...ge=Utils-LiteOn

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam ten sam problem :(

Próbowałem już tym programikiem do obchodzenia zabezpieczenia i nic to nie daje !

Te czarne Liteon'y są to jakies wersje OEM dla producentów sprzętu i mogą miec jakieś inne zabezpieczenie czy co ??

Jakby Ci sie jednak jakoś udało napisz tutaj bo jestem bardzo ciekawy twoich osiągnięć...

Pozdrawiam,

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

te czarne litki są pewnie na innym chipsecie czyli są to inne nagrywarki niż 40125S, a nazywają się tylko tak jak 40125S, liteon już tak robił aby np. pozbyć się z magazynów zalegających 32x12x48, i w ten sposób powstał firmware pozwalający @ 32x12x48 na 40x12x48, niestety te modele nie przyjmowały typowych biosów od 40125S bo nimi nie były, w tej chwili nie jestem w temacie ale wystarczy poszukać trochę w necie i dowiesz się dokładnie jaką masz wypalarkę

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

witam sorki ze nie odpisywalem tak dlugo ale wiadomo - praca

a wiec sprobuj uruchomic tego flash fix'a i laduj kolejne biosy: od najnowszego do najstarszego, po kolei moze na ktoryms biosie zaskoczy biosy znajdziesz w wiadomym miejscu: www.cdrinfo.pl a jak to nie poskutkuje to zostaje ci dosowy mtkflash tylko do niego trzeba juz flashy z rozszerzeniem bin i pamietaj wszystko robisz na wlasna odpowiedzialnosc pozdrawiam p.s. luknij tez na www.cdrfreaks.com moze znajdziesz podobny problem hmm sorki za to ciagle dopisywanie ale caly czas szukalem i oto co znalazlem: http://club.cdfreaks.com/showthread/t-60025.html przeczytaj i sie zdecyduj powinno pomoc

(drugi i trzeci post od dolu)...dziekuje za uwage :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

mtkwinflash pod windą plus bios w binie i po sprawie żegnam po cholerę używać flash fx??

Ano po taka "cholere" ze po to jest ten program; jak nie masz bin'a to sflaszujesz wypalare z execa nawet jak nie masz dokladnie tego samego modelu, teraz juz wiesz? jak masz bina do kazdego liteona to pogratulowac (mozesz podeslac koledze ;)))))a execa o wiele latwiej znalezc chocby na oficjalnej stronie Liteona pozdro

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi