Skocz do zawartości
Michnik

Windows Xp i usługi...

Rekomendowane odpowiedzi

Otóz pytanie brzmi. Jak włączyć w win xp usługę monitor podczerwieni, gdzyż jest nieaktywna i nawet jak próbuje ją włączyć to wywala błąd, że nie może byc włączona ....

Chciałem sobie troszeczke bajerków do nokii powgrywac poprzez irdę i nie moge. Poprzez PC Suite jest OK(obrazki,gry,aplikacje). Ale niestety już midi nie da rady poprzez ten program. A możnaby normalnie przesłać bez udziału PC Suite lecz niestety monitor podczerwieni nie działa....

Pomóżcie! ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

najpierw uruchom  :D  

Uruchamianie konsoli kontroli usług:

X:[KATALOG_WINXP]system32services.msc

A co to da? Przeciez pisałem, że właczenie usługi(nawet recznie i na siłe) monitor podczerwieni w usługach nic nie daje bo wywala błąd "Nie można uruchomić usługi monitor podczerwieni na komputerze komputer lokalny. Błąd 1068: uruchomienie usługi zależności lub grpy nie powiodło się".

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przyznam ci ze mialem juz 3 rozne porty IrDA i zaden z moja plyta nie wspolpracowal. Kazdy sprzedalem i u innych chodzi a u mnie 0. Nie wiem jak to jest z RS232 ale ja podlaczlem je na plycie glownej w gniazdo IrDA... Nie powinienes miec jakiegos dodatkowego oprogramowania?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przyznam ci ze mialem juz 3 rozne porty IrDA i zaden z moja plyta nie wspolpracowal. Kazdy sprzedalem i u innych chodzi a u mnie 0. Nie wiem jak to jest z RS232 ale ja podlaczlem je na plycie glownej w gniazdo IrDA... Nie powinienes miec jakiegos dodatkowego oprogramowania?

Oprogramowanie mam do win98 bo XP sam rozpoznaje i ma swoje sterowniki. Zresztą tak jak pisałem poprzez program do nokii pc suite wszystko działa. Ale mam problem z przesyłaniem midi gdyż ten program wysyła tylko aplikacje,gry i obrazki....

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi