Michnik Opublikowano 11 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Listopada 2003 Otóz pytanie brzmi. Jak włączyć w win xp usługę monitor podczerwieni, gdzyż jest nieaktywna i nawet jak próbuje ją włączyć to wywala błąd, że nie może byc włączona .... Chciałem sobie troszeczke bajerków do nokii powgrywac poprzez irdę i nie moge. Poprzez PC Suite jest OK(obrazki,gry,aplikacje). Ale niestety już midi nie da rady poprzez ten program. A możnaby normalnie przesłać bez udziału PC Suite lecz niestety monitor podczerwieni nie działa.... Pomóżcie! ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pietia(lania) Opublikowano 11 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Listopada 2003 najpierw uruchom :D Uruchamianie konsoli kontroli usług: X:[KATALOG_WINXP]system32services.msc Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
2002JSQ Opublikowano 11 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Listopada 2003 Masz w BIOSie wlaczony port podczerwieni? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michnik Opublikowano 11 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Listopada 2003 najpierw uruchom :D Uruchamianie konsoli kontroli usług: X:[KATALOG_WINXP]system32services.msc A co to da? Przeciez pisałem, że właczenie usługi(nawet recznie i na siłe) monitor podczerwieni w usługach nic nie daje bo wywala błąd "Nie można uruchomić usługi monitor podczerwieni na komputerze komputer lokalny. Błąd 1068: uruchomienie usługi zależności lub grpy nie powiodło się". Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michnik Opublikowano 11 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Listopada 2003 Masz w BIOSie wlaczony port podczerwieni? Właśnie włączyłem ;) Ale niestety nic nie pomogło. Irde podłączam poprzez COM'a RS232. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
2002JSQ Opublikowano 11 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Listopada 2003 Przyznam ci ze mialem juz 3 rozne porty IrDA i zaden z moja plyta nie wspolpracowal. Kazdy sprzedalem i u innych chodzi a u mnie 0. Nie wiem jak to jest z RS232 ale ja podlaczlem je na plycie glownej w gniazdo IrDA... Nie powinienes miec jakiegos dodatkowego oprogramowania? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michnik Opublikowano 11 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Listopada 2003 Przyznam ci ze mialem juz 3 rozne porty IrDA i zaden z moja plyta nie wspolpracowal. Kazdy sprzedalem i u innych chodzi a u mnie 0. Nie wiem jak to jest z RS232 ale ja podlaczlem je na plycie glownej w gniazdo IrDA... Nie powinienes miec jakiegos dodatkowego oprogramowania? Oprogramowanie mam do win98 bo XP sam rozpoznaje i ma swoje sterowniki. Zresztą tak jak pisałem poprzez program do nokii pc suite wszystko działa. Ale mam problem z przesyłaniem midi gdyż ten program wysyła tylko aplikacje,gry i obrazki.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
2002JSQ Opublikowano 11 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Listopada 2003 Sprobuj przez Nokia Logo Manager - mozna nim wgrywac dzwonki. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michnik Opublikowano 12 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2003 Sprobuj przez Nokia Logo Manager - mozna nim wgrywac dzwonki. Może i można ale chyba nie do nokii 7650. Przynajmniej u mnie nie idzie. Coś mi się zdaje, że nic nie wumyśle... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...