Skocz do zawartości
WEB

Czyszczenie monitora LCD . . .

Rekomendowane odpowiedzi

Ponieważ dopiero co nabyłem LCD, dlatego nie wiem czy cieły kryształ powinno sie czyścić czymś specjalnym????

Czy powierzchnia może się porysować od niewłaściwej szmatki ???

Czy można używać pianki do czyszczenia monitorów ? ? ? ?

Czekam na podpowiedzi.

Bo jeszcze dwa razy kichne i nie bede mógł patrzeć na ten monitor :D :D :D :D :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Do czyszczenia paneli LCD raczej uzywac nalezy srodkow nie zawierajacych alkohol. Ja kupilem ostatnio 2 zestawy do czyszenia:

1. LCD Wet&Dry (10 szmatek, sucha i mokra) - cena 20zl (Vobis) :arrow: tutaj

2. Fellowes Screen Cleaning Wipes (12 szmatek, sucha i mokra) - cena 12zł (Media Markt) :arrow: tutaj (na zdjeciu sa same sciereczki, normalnie sa zapakowane w zolte pudelko)

Co do skutecznosci tych produktow to powiem tyle ze mam watpliwosci co do suchych szmatek Fellowes - dla mnie sa za twarde :? Mokre sa ok i skutecznie czyszcza ekran, szczegolnie slady po paluchach...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Do czyszczeni aekranu monitora LCD używa się:

- delikatny materiał

- woda

O dziwo te nie skomplikowany przepis jest skuteczny :) W przeciwienstwedo DRT nei uzywa się zadnej chemii.

Choc jak turzol pisze juz jakies wymyslili ;) Lecz ja bym polecal zwykła woda. Wiem bo sam czysciłem nie raz i nie pozostaja zadne smugi itp. wiec raczej wystarczajacy jest ten sposob :? I co wazne za darmo :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...