Skocz do zawartości
Szymoon

Karta graficzna a monitor

Rekomendowane odpowiedzi

Bede mial(oby) GF4Ti4400, aktualnie mam GF2MX(PixelView) i monitor LikomLKM3280 (kineskop Panasonica). Sprawa jest taka, ze do konca nie jestem pewien czy warto monitor wymieniac. Dziala juz 2 lata bez zarzutow i jak slysze o nowych monitorach gdzie sa rozniaste znieksztalcenia, zle kolory na krawedzi itd. to mnie cos bierze. Co prawda moj nie ma wysokiego odswiezania(75Hz standardowo ale dziala w 85 bez problemow), ale takowych klopotow nie mam. Myslalem poczatkowo o zakupie CTXPR711FL(17"), tylko teraz nie wiem czy w ogole warto ? Moze sprobowac jakis 19" ??? Niestety mam troche ograniczone miejsce na biurku(a raczej ograniczona podstawke pod monitor), tak ze 17" miesci mi sie ledwo co, jesli 19" mialby podstawke cofnieta bardziej z tylu, to nie ma problemu. No ale jesli juz ta 19" mialbym kupowac(jesli w ogole) to jaka ?

Jednak, zeby tutaj nie smecic o wyborze monitora, podstawowym moim pytaniem jest, czy w ogole powinienem swoj dotychczasowy monitor 17" wymieniac, a jesli tak to czy dobra inwestycja bedzie inny 17" czy jesli juz wymieniam to tylko na 19"

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja mam 19 i 145Hz w 800x600 :-). Dalem za niego 600zl na gieldzie jest nowy nie uzywany sprowadzany z Niemiec tam kosztowal 600DEM. Monitor jest maly i bardzo fajnie sie na nim pracuje szczegolnie ciupie w fpp. Zadne efekty typu Pixlel Shader nie przebija fajnosci grania w fpp na monitorze 19 calowym powga!!!.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...