Skocz do zawartości
smoczek

YouP-PAX V Live!@Audigy

Rekomendowane odpowiedzi

a czy mógłby ktoś napisać jak zainstalować te sterowniki dokładnie ? YouP-PAX-A4v3.5 mam cośtakiego to są sterowniki 3.33 i jeszce soft YouP-PAX-Fiv2.32.2006.SP2 i nie wiem o co chodzi z tym softem co to dokladnie jest ? ponieważ instalując to są opcje żeby odinstalować jakieś sterowniki mimo żę żadnych nie istalowałem bo nie mam jeszce karty dopiero dzisiaj będe miał i jest jeszce jedna opcja Instal YouP-PAX-Fi 2.32 Drivers czyli to też są sterowniki ? instaluje się je na te poprrzednie ? czy w jakiej kolejnośći

zainstalowałbym sterowniki z Creative ale dużo osób twierdzy że na tych YouP-PAX karta gra poprostu lepiej .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

bunioslaw wierz mi po zainstalowaniu zmodowanych sterowników Audigy4 YouPAX'a na Audigy2ZS nie ma żadnej różnicy w jakości dźwięku. To co Tobie się będzie wydawać: że jest czystszy dźwięk, itp. bzdury, to tylko i wyłącznie podświadomy efekt "placebo" :-P Jedyny plus to większa ilość aplikacji do zarządzania kartą. Minusy jednak (brak stabilności, oraz problemy z niektórymi aplikacjami) skutecznie mnie zniechęciły do takiego rozwiązania. Zdecydowanie najlepiej jest zainstalować oryginalną płytkę + update'y sterowników dla EAX4HD i pozostałych aplikacji. Karta gra naprawdę świetnie i reszta zależy już tylko od wzmacniacza i głośników, a nie samych sterowników.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

tzn ja karte kupiłem dopiero na allegro i na dniach ma przyjśc dlatego pytam o te sterowniki bo w necie jest dużo opini że te YouPAX'a grają lepiej niż oryginalne z Creative ... dlatego nie wiem jak jest naprawde i sprawdze sam u siebie ale skoro mówisz że nie ma żadnej róznicy to raczej nie będzie senesu bawić się z tymi YouPAX'a .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a czy mógłby ktoś napisać jak zainstalować te sterowniki dokładnie ? YouP-PAX-A4v3.5 mam cośtakiego to są sterowniki 3.33 i jeszce soft YouP-PAX-Fiv2.32.2006.SP2 i nie wiem o co chodzi z tym softem co to dokladnie jest ? ponieważ instalując to są opcje żeby odinstalować jakieś sterowniki mimo żę żadnych nie istalowałem bo nie mam jeszce karty dopiero dzisiaj będe miał i jest jeszce jedna opcja Instal YouP-PAX-Fi 2.32 Drivers czyli to też są sterowniki ? instaluje się je na te poprrzednie ? czy w jakiej kolejnośći

zainstalowałbym sterowniki z Creative ale dużo osób twierdzy że na tych YouP-PAX karta gra poprostu lepiej .

Wywalasz wszystkie sterowniki i oprogramowanie od karty, uruchamiasz tryb awaryjny czyścisz pozostałości driver cleanerem uruchamiasz ponownie i odpalasz instalacje YouP-PAX-Fiv2.32.2006.SP2 ale instalujesz tylko samo oprogramowanie bez sterowników, uruchamiasz system ponownie i instalujesz YouP-PAX-A4v3.5.1 albo 3.4 na których jest lepsza jakość.

bunioslaw wierz mi po zainstalowaniu zmodowanych sterowników Audigy4 YouPAX'a na Audigy2ZS nie ma żadnej różnicy w jakości dźwięku. To co Tobie się będzie wydawać: że jest czystszy dźwięk, itp. bzdury, to tylko i wyłącznie podświadomy efekt "placebo" :-P Jedyny plus to większa ilość aplikacji do zarządzania kartą. Minusy jednak (brak stabilności, oraz problemy z niektórymi aplikacjami) skutecznie mnie zniechęciły do takiego rozwiązania. Zdecydowanie najlepiej jest zainstalować oryginalną płytkę + update'y sterowników dla EAX4HD i pozostałych aplikacji. Karta gra naprawdę świetnie i reszta zależy już tylko od wzmacniacza i głośników, a nie samych sterowników.

Brak stabilności? Problemy z aplikacjami? Jakimi i gdzie, bo albo nie umiesz instalować sterowników i oprogramowania albo zmyślasz. Youp-pax'ów używam od kiedy mam Audigy 2 ZS i nie miałem z nimi najmniejszych problemów. Co do jakości to też piszesz głupoty ponieważ ja (i nie tylko) wyraźnie wyczuwam różnice pomiędzy sterami creativa, a youp-pax'ami 3.4 lepsze od nich są podobno tylko KX'y ale one nie obsługują EAX'a...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Próbowałeś pax'ów nowszych niż stery od Creativa? Bo imho barwa dźwięku zmienia się na korzyść pax'ów, co nie oznacza, że dźwięk jest czystszy, po prostu na moich pierdziawkach karta lepiej brzmi na youp-pax'ach i jest to nie tylko moje zdanie...

Pozdr ;]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Próbowałeś pax'ów nowszych niż stery od Creativa? Bo imho barwa dźwięku zmienia się na korzyść pax'ów, co nie oznacza, że dźwięk jest czystszy, po prostu na moich pierdziawkach karta lepiej brzmi na youp-pax'ach i jest to nie tylko moje zdanie...

Pozdr ;]

Jak barwa jest inna to mogą tylko zniekształcać. Dziwne swoją drogą że YouP które miałem brzmiały identycznie jak stery od creative a Ty teraz znalazłeś takie rewelacje ( nie ważne nowsze / starsze ) :wink: Edytowane przez Kyle

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

czy po zabawie z kilkoma wersjami sterowników i odinstalowanie ich driver cleaner itp może zmienić się jakość dzwięku ? bo próbowałem kilka wersji i najbardziej mi się podobało to co miałem czyli sterowniki oficjalne z Creative oczywiśćie do Audigy 2 ZS i po kilku zmianach wróciłem do nich i mam wrażenie jakby bass bardziej dudnił .... :|oczywiśćie wszystko ustawione tak jak było słucham na Stereo Sound i nie wiem czy to jest moja podświadomość hehe czy tak możę być po takiej zabawie ... Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam owiany złą sławą, gdzieś się kurzy w pudełku model SB Live 5.1 0220. Miałem wcześniej Youp Paxy III, na nich dźwięk chodził najładniej. Czy tej karcie pomoże Youp Pax V? Bo integra w mobo jest tragiczna.

:plum: Ale archeolodzy ;)

Edytowane przez Spylon

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

czy po zabawie z kilkoma wersjami sterowników i odinstalowanie ich driver cleaner itp może zmienić się jakość dzwięku ? bo próbowałem kilka wersji i najbardziej mi się podobało to co miałem czyli sterowniki oficjalne z Creative oczywiśćie do Audigy 2 ZS i po kilku zmianach wróciłem do nich i mam wrażenie jakby bass bardziej dudnił .... :|oczywiśćie wszystko ustawione tak jak było słucham na Stereo Sound i nie wiem czy to jest moja podświadomość hehe czy tak możę być po takiej zabawie ... Pozdrawiam

Po instalacji sterowników ( np. od Creative czy Youp ) trzeba powyłączać chorus i reverb - jeśli się tego nie zrobi dźwięk jest beznadziejny ( choć użytkownicy z pierdziawkami pokroju Logitech 5500 czy Creative G500 tego pewnie nie usłyszą bo ich głośniki niskotonowe są za wolne i ciąg impulsów u nich zlewa się w jeden )

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi