Skocz do zawartości
Walker3d

TP SA - Rozmowy za free ???

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Dziś dostałem rachunek z ulotką od TePsy a tam:

Nowość w TELEKOMUNIKACJI POLSKIEJ listopad 2003

Plan TP darmowe wieczory i weekendy

-darmowe wszystkie rozmowy lokalne i międzymiastowe w weekendy!

-darmowe wszystkie rozmowy lokalne i międzymiastowe w godzinach 20.00-8.00 w dni powszednie!

-najniższe na rynku ceny połączeń do sieci komórkowych 55gr/min(67z VAT :) ) przez cały weekend, a w tygodniu od 18.00 do 8.00

I uwaga to wszystko za jedyne 85 zł abonamentu z VAT!!!

Czyżby TePsy się nawróciły i zaczęły podążać właściwą drogą???

Może to ktoś skomentować??Bo do infolini nie moge się dodzwonić a na WWW też nic nie moge znaleść.

Na pewno musi być jakiś kruczek tylko jaki??

Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jaki kruczek sprawa jest już znana od dawna.

Droższy abonament ale za w standardzie taryfikacja sekundowa i w zalezności od wybranego planu taryfowego połączenia lokalne po godzinach szczytu i w weekendy bezpłatne. lub dodatkowo przy wyższym planie bezpłatne także połaczenia międzymiastowe.

cóż każdy sobie musi przeliczyć czy mu to się opłaca - zalezy przecież od profilu połączeń jakie się wykonuje. Jednemu to przypasuje i za oszczędzi inny nie skorzysta i już. A operator ma większe stałe wpływy z tytułu abonamentu. Żadna filozofia.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hehe ja jakoś o tym nie słyszałem no ale coż Cz-wa jest teraz powiatem więc wieści mogą docierać z opóźnieniem .

Ja aktualnie średnio płace około 120 zł za rozmowy więc to by było niezłe rozwiązanie i do tego mógłbym jeszcze więcej rozmawiać :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hehe ja jakoś o tym nie słyszałem no ale coż Cz-wa jest teraz powiatem więc wieści mogą docierać z opóźnieniem .

Ja aktualnie średnio płace około 120 zł za rozmowy więc to by było niezłe rozwiązanie i do tego mógłbym jeszcze więcej rozmawiać :D

Rzeczpospolita informowała już o tym pażdzierniku, zresztą wtedy wszystkie serwisy internetowe zajmujące się telekomunikacją trabiły o tym. Na stronie TP w newsach też masz rozwinięcie tego tematu - więc nie wiem czemu nie znalazłeś.

wygląda to tak mniej więcej tak

Dołączona grafika

do tego taryfikacja co sekundę - 20 gr za zainicjowanie połaczenia. (oczwiście poza tymi bezpłatnymi połączeniami które niezaleznie od czasu trwania są bezpłatne i już) Szkoda tylko że szczyt trwa aż do 20.

a newsa TP masz tutaj

http://www.telekomunikacja.pl/onas/serwis_...y/n.php?id=2908

Gsmonline podawał tą informację 17 października, a jeszcze prędzej Rzeczpospolita

85zl abnamentu ... to deczko za duzo jak za telefon stacjonarny.

wszystko zależy od profilu wykonywanych rozmów - jednym się będzie opłacało innym nie.

Standardowy abonament w TP to jest 42 złote brutto i nie masz w nim żadnych minut. a rozmowa lokalna kosztuje 39groszy brutto/3 min. ale czy rozmawiasz 10 sekund czy 3 minuty i tak kosztuje Cię 39 groszy. Międzymiastowe to już od 20 do 40 groszy za minutę.

A Tutaj płacisz 85 zł ale w wekendy i pozaszczytem lokalnie i miedzymiastowo możesz rozmawiać do bólu i za darmo.

dodatkowo połaczenia na komórkę też są tansze w tym planie. a i taryfikacja jest sekundowa co także pozwoli na pewne oszczędności.

na przykład standardowo połącznie na komórkę po 18 kosztuje 98 groszy brutto za minutę i co minutę kasuje Cię po 98 groszy, a nowy planie taryfowym to samo połaczenie będzie kosztowało 67groszy brutto i bedzie rozliczane co sekundę.

Czyli sumując może się okazać że warto zapłacić abo 85 zł i dostać pewne bonusy.

cóż dokładasz do standardowego abonamentu 43 zł i dostajesz coś w zamian czy Ci się to opłaci sprawdź swój biling i zobacz jak korzystasz z telefonu.

ja srednio płacę za stacjonarkę 150zł i mi zmiana abonamentu przyniesie oszczędności, i jednocześnie będę mógł sobie do bólu rozmawiać ze znajomymi z sąsiedztwa i całej polski za darmo. A mimo wszystko wolę pogadać przez telefon niż GG. a osobiście z racji odległości nie jesteśmy wstanie się spotykać.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Fakt w tym roku niesamowita metamorfoza dokonała się w szeregech TPSA nie wiem czego to jest zasługa czy obawy przed komkurencją z UE czy po prostu TePsa zmądrzała i doszła do wniosku że tylko drastycznie obniżając ceny na rynku może utrzymać swoją pozyce. Np. ceny netu to spadają na łeb na szyje. Promocja goni promocje (i bardzo dobrze) Jeszcze w zeszłym roku myślałem jak tu założyć SDI a teraz NEO + już mi nie wystarcza. No cóż apetyt rośnie w miare jedzenia .Mam cichą nadzieje że ceny DSL od nowego roku spadną.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Walker to byl zart :wink: :lol: :lol: :lol:

TP SA sie bierze do rzeczy bo jak wejdzie konkurencja to dostana tak po [gluteus maximus] ze sie zwiną szybciej niz im sie zdaje...

Pod wzgledem telekomunikacyjnym Polska jesli dobrze pamietam byla w rankingu swiatowym na 80 ktoryms miejscu w roku nie pamietam ktorym ale nie dawno, to baaaaaaaaaaaaardzo dalekie miejsce...

My mamy jeszcze np impulsy a w wiekszosci swiata cos takiego nawet nie istnieje, kupuje sie ISDN i ma sie 115 kbitow za przykladowo 60 zlotych abonament za caly miesiac, a nie jakies kretynskie pakiety czy darmowe rozmowy. To jest po prostu swietnie skalkulowane, prawde mowiac malo kto na tym skorzysta... Inaczej - te rozmowy wcale nie sa za darmo, one sa platne i to lepiej niz przedtem, przeciez placisz abonament 85 zlotych, roznica w porownaniu z normalnym chyba 45 jest taka ze doplacasz za 12 minut dziennie rozmowy. W telefonach komorkowych tez sa "darmowe minuty" ale to jest trik, bo one przeciez darmowe nie sa...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Walker to byl zart :wink: :lol: :lol: :lol:

TP SA sie bierze do rzeczy bo jak wejdzie konkurencja to dostana tak po <font color="#FF0000">[ciach!]</font> ze sie zwiną szybciej niz im sie zdaje...

Pod wzgledem telekomunikacyjnym Polska jesli dobrze pamietam byla w rankingu swiatowym na 80 ktoryms miejscu w roku nie pamietam ktorym ale nie dawno, to baaaaaaaaaaaaardzo dalekie miejsce...

quote]

Az tak rozowo to nie jest z ta konkurencja. Nikt juz na duza skale nie bawi sie kablowanie bo jest to strasznie droga inwetstycja, ktora na chwile obecna nie ma sie jak zwrocic. Teraz jedynie gsm. W kablach tpsa napewno bedzie monopolista w polsce. U mnie w krakowie netia weszla jakis czas temu i co mieli nizszy abonament o zlotowke od tpsa a rozmowy tak samo lub tansze rozmowy prz tym samamy abonamencie a i tak ludzie woleli zostac - dlaczego bo wiedza co maja i boja sie gorszego a ceny sa tak skalkulowane, aby konkurencji nie oplacalo sie inwestowac a na tyle wysokie aby z tego ciagnac ile sie da.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Najważniejsza podstawowa sprawa.

Nikt nie jest zmuszony korzystać z usług TP, bo tp nie jest monopolistą - jedynym operatorem w tym kraju. czy to chodzi o połączenia głosowe czy dostęp do internetu.

Nie we wszystkich miejscach jest inny opertor stacjonarny (i nie będzie bo nikt w to nie zanwestuje) ale praktycznie wszędzie jest jeszcze trzech operatroów komórkowych którzy oferują i połączenia głosowe i internet - dlatego śmieszy mnie że ktoś mówi że jest skazany na TPSA. Jest wolność wyboru, i nikt nie jest zmuszony do korzystania z usług TP

a że GSM jest o wiele za drogie (ceny nie nieadekwatne do kosztów) to już inna sprawa i trzeba mieć pretensję do opów GSM.

dlatego jak słysze "a u mnie w mieście jest tylko TEPSA" to jest to lekko nie poważne - jak widać nie patrzy ten ktoś na ofertę GSM dlaczego bo nagle okazuje się że oferta TP jest korzystniejsza.

co by TP nie zrobiła i tak ludzię będą narzekać. Jak by neo było za złotówkę to i tak by krzyczeli że lipa bo to nie 2 Mbit/s.

A tym czasem NEO+ to najlepsza oferta o taki zasięgu terytorialnym w Polsce.

Nowe abonamenty - przecież też ten komu się opłaci to skorzysta, ten który stwierdzi że nie kalkuluje mu się to zostanie przy standardowym. Ważne że jest różnorodność ofert i każdy może wybrać coś odpowiedniego dla siebie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeżeli tak bardzo chcesz porównywać Polske do reszty świata to ok. W Japoni ściągnięcie filmu na DVD (4,8 GB)z internetowych video wypożyczalni trwa 20 min (światłowody)a Kanada i kraje skandynawskie róznież sobie szaleją

Nieistotne jest ile co kosztuje i jakie jest szybkie w innych krajach bo tu jest Polska i każdy wie że jesteśmy z porównaniach do innych krajów za[gluteus maximus]m teleinformatycznym(ale czego można się spodziewać po 13 latch demokracji każdy chce się nachapać)

Walker to byl zart  

mrtnt : Przypomnij sobie jaką oferte miała TePsa rok temu.

Według mnie bardzo dużo się zmieniło i to na lepsze. Dla mnie np. ten abonament 85 zł będzie bardzo dobrym rozwiązaniem ale wiadomo że jeżeli ktoś tylko patrzy na telefon raz w niedziele zadzwoni to sie mu będzie nie opłacało

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi