alienn Opublikowano 12 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2003 Witam. Zamierzam kupić pplyte glowna z wejsciem na pamietci DDR i SDR. Narazie namierzylem Asrocj k7vt2 i Shuttle ak32. Ktora z nich jest lepsza? czy moze jeszcze jakas inna? Dodam ze mam Athlona XP 2000+ (AQZFA) (narazie w szafce bo abit powiedzial nie :x). dobrze by bylo zeby plyta sie nadawala do o/c (w miare, nie mam za duzych wymagan co do o/c) Z gory dzieki za odpowiedzi Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KaZi Opublikowano 12 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2003 mialem tego asrocka i fajnie na nim mi sie pracowalo :) bardzo stabilnie sie krecilo FSB ! Lepiej niz na moim asrocku ktory mam teraz w komputerze nr1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kain Opublikowano 12 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2003 Miałem shuttla przez prawie rok i byłem bardzo zadowolony. Na FSB 155Mhz latała :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alienn Opublikowano 12 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2003 A ten Asrock na ile max fsb polecial? obsluguje Xp 0,13 ? jak narazie to 'bardziejsza' wydaje mi sie shuttle ak32e. Narazie mam tylko pamieci SDR (jak w podpisie) - nie mial z tym nikt problemow, bo mi 'znawcy' mowia ze zyebane sa i wole sie upewnic. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fireblade3 Opublikowano 12 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2003 Zobacz to co ja mam - tez niezla plytka - puszczenie proca na fsb 150-166 nie sprawai problemu (przynajmniej jak u mnie - nie jest podkrecony bo wysokie temp mam (50-60stopni) ale nie wiem czy nie jest to przeklamanie - jak bede mial chwile to zrobie upgrade biosu i sie dowiem :) - plyta spox i bardzo stabilna - niestety dzwiek kiepawy wiec jezeli masz korzystac ze zintegrowanego to nie polecam... (co do fsb 166 to udalo mi sie na moich (no name)sdramach postawic A 2,0+ zarowno na ecs k7s5a jak i na tej - sdramy poszly w obieg teraz ja mam ddr) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alienn Opublikowano 12 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2003 Zobacz to co ja mam - tez niezla plytka - puszczenie proca na fsb 150-166 nie sprawai problemu (przynajmniej jak u mnie - nie jest podkrecony bo wysokie temp mam (50-60stopni) ale nie wiem czy nie jest to przeklamanie - jak bede mial chwile to zrobie upgrade biosu i sie dowiem :) - plyta spox i bardzo stabilna - niestety dzwiek kiepawy wiec jezeli masz korzystac ze zintegrowanego to nie polecam... (co do fsb 166 to udalo mi sie na moich (no name)sdramach postawic A 2,0+ zarowno na ecs k7s5a jak i na tej - sdramy poszly w obieg teraz ja mam ddr)o, nie wiedzialem ze msi tez takie plyty wydal. gdzie je mozna dostac? i mniej wiecej po ile ? btw - tylko 3 producentow wydalo takie plyty combo? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hajmon3 Opublikowano 12 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2003 Zobacz to co ja mam - tez niezla plytka - puszczenie proca na fsb 150-166 nie sprawai problemu (przynajmniej jak u mnie - nie jest podkrecony bo wysokie temp mam (50-60stopni) ale nie wiem czy nie jest to przeklamanie - jak bede mial chwile to zrobie upgrade biosu i sie dowiem :) - plyta spox i bardzo stabilna - niestety dzwiek kiepawy wiec jezeli masz korzystac ze zintegrowanego to nie polecam... (co do fsb 166 to udalo mi sie na moich (no name)sdramach postawic A 2,0+ zarowno na ecs k7s5a jak i na tej - sdramy poszly w obieg teraz ja mam ddr)o, nie wiedzialem ze msi tez takie plyty wydal. gdzie je mozna dostac? i mniej wiecej po ile ? btw - tylko 3 producentow wydalo takie plyty combo? wal na priva moze sie dogadamy :) jesli jestes zainteresowany Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FumFel_20 Opublikowano 13 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 13 Listopada 2003 hmm....IHMO co jest do wszystkiego to jest do niczego.Kup sobie lepiej mobo które chociaż obsługuje fsb 166 mhz Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafi Opublikowano 21 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Listopada 2003 Polecam Shuttla AK32. Naprawde płyta "stara ale jara". Tylko trzeba dobrze sprawdzić model.... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
^NiuNiek^ Opublikowano 21 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Listopada 2003 Polecam k7s5a Pro plytka juz jest pozbawiona bledow ktore wystepowaly w k7s5a bez pro , dobra wydajna i przedewszystkim lepsza od wszystkich na kt266 a co do kt266a lekko odstaje , prawie niezauwazalna roznica jedyny mankament plytka praktycznie nie zdatna do OVC.... ale po zmianie biosu na chepoo da sie cos zrobic z magistrala a co do mnoznika zawsze jest drut-mod :D mialem niegdys k7s5a jedyny problem jaki z nia malem to siadajaca bateria ale w pro plyta pozbawiona jest tej wady pozdrawiam i zycze udanego zakupu Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DEFENCE Opublikowano 21 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Listopada 2003 Ja mam tą Shuttle i jestem zadowolony. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alienn Opublikowano 21 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Listopada 2003 wlasnie po oblukaniu testow i opinii bralbym shuttla (wszedzie jest chwalona)... albo msi kt2combo . ale nadarzyla sie okazja na sprzedaz sdr (z zyskiem :D) i wpadlo mi 50pln. wiec po namysle wzialem arocka k7s8x. a ecs-a juz mialem (k7zva) a 2 razy sie do tej samej wody nie wchodzi :D ale qmpel wlasnie stoi przed podobnym dylematem wiec wiem co mu doradzic wiec dzieki za wszystkie odpowiedzi !! a i jeszcze jedno - czym roznia sie plyty ak32a od ak32e ?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...