Skocz do zawartości
alienn

Płyta z wejsciem na SDR i DDR

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.

Zamierzam kupić pplyte glowna z wejsciem na pamietci DDR i SDR.

Narazie namierzylem Asrocj k7vt2 i Shuttle ak32. Ktora z nich jest lepsza? czy moze jeszcze jakas inna? Dodam ze mam Athlona XP 2000+ (AQZFA) (narazie w szafce bo abit powiedzial nie :x). dobrze by bylo zeby plyta sie nadawala do o/c (w miare, nie mam za duzych wymagan co do o/c)

Z gory dzieki za odpowiedzi

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A ten Asrock na ile max fsb polecial? obsluguje Xp 0,13 ? jak narazie to 'bardziejsza' wydaje mi sie shuttle ak32e. Narazie mam tylko pamieci SDR (jak w podpisie) - nie mial z tym nikt problemow, bo mi 'znawcy' mowia ze zyebane sa i wole sie upewnic.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zobacz to co ja mam - tez niezla plytka - puszczenie proca na fsb 150-166 nie sprawai problemu (przynajmniej jak u mnie - nie jest podkrecony bo wysokie temp mam (50-60stopni) ale nie wiem czy nie jest to przeklamanie - jak bede mial chwile to zrobie upgrade biosu i sie dowiem :) - plyta spox i bardzo stabilna - niestety dzwiek kiepawy wiec jezeli masz korzystac ze zintegrowanego to nie polecam... (co do fsb 166 to udalo mi sie na moich (no name)sdramach postawic A 2,0+ zarowno na ecs k7s5a jak i na tej - sdramy poszly w obieg teraz ja mam ddr)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zobacz to co ja mam - tez niezla plytka - puszczenie proca na fsb 150-166 nie sprawai problemu (przynajmniej jak u mnie - nie jest podkrecony bo wysokie temp mam (50-60stopni) ale nie wiem czy nie jest to przeklamanie - jak bede mial chwile to zrobie upgrade biosu i sie dowiem :) - plyta spox i bardzo stabilna - niestety dzwiek kiepawy wiec jezeli masz korzystac ze zintegrowanego to nie polecam... (co do fsb 166 to udalo mi sie na moich (no name)sdramach postawic A 2,0+ zarowno na ecs k7s5a jak i na tej - sdramy poszly w obieg teraz ja mam ddr)

o, nie wiedzialem ze msi tez takie plyty wydal. gdzie je mozna dostac? i mniej wiecej po ile ?

btw - tylko 3 producentow wydalo takie plyty combo?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

o, nie wiedzialem ze msi tez takie plyty wydal. gdzie je mozna dostac? i mniej wiecej po ile ?

btw - tylko 3 producentow wydalo takie plyty combo?

wal na priva moze sie dogadamy :) jesli jestes zainteresowany

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Polecam k7s5a Pro plytka juz jest pozbawiona bledow ktore wystepowaly w k7s5a bez pro , dobra wydajna i przedewszystkim lepsza od wszystkich na kt266 a co do kt266a lekko odstaje , prawie niezauwazalna roznica jedyny mankament plytka praktycznie nie zdatna do OVC.... ale po zmianie biosu na chepoo da sie cos zrobic z magistrala a co do mnoznika zawsze jest drut-mod :D

mialem niegdys k7s5a jedyny problem jaki z nia malem to siadajaca bateria ale w pro plyta pozbawiona jest tej wady

pozdrawiam i zycze udanego zakupu

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

wlasnie po oblukaniu testow i opinii bralbym shuttla (wszedzie jest chwalona)... albo msi kt2combo .

ale nadarzyla sie okazja na sprzedaz sdr (z zyskiem :D) i wpadlo mi 50pln. wiec po namysle wzialem arocka k7s8x.

a ecs-a juz mialem (k7zva) a 2 razy sie do tej samej wody nie wchodzi :D

ale qmpel wlasnie stoi przed podobnym dylematem wiec wiem co mu doradzic wiec dzieki za wszystkie odpowiedzi !!

a i jeszcze jedno - czym roznia sie plyty ak32a od ak32e ??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...