Sz@tynbury Opublikowano 12 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2003 Może to już było, jeśli tak to sorry ale nie mam aktualnie miejsca z którego mógłbym przeglądać dalej net. Chodzi o to że chcę podzielić net z kablówki z modemu SB4200E. I mam parę pytań. Czy USB i Ethernet mogą chodzić równocześnie? Jeśli tak to czy będę mógł udostępniać i pobierać pliki od innych userów w LAN? Mam 3 warianty podłączenia: USB idzie do mojego kompa, Ethernet do switcha i od switcha do userów (tego bym nie chciał, chyba, że można byłoby kontrolować ruch wsieci- ciąć) USB do mnie, Ethernet do routera, potem do switcha i dalej USB do mnie, Ethernet do switcha zintegrowanego z routerem. Czy takie coś ma szansę pójść? Jeśli nie to podajcie alternatywne rozwiązania. Sorry, zagadnienia te mogą się to okazać dla innych oczywiste ale ja się na tym niebardzo znam. Z góry dzięki. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
donio Opublikowano 12 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2003 w tym modemie kablowym usb i ethernet razem nie mogą chodzić, To albo to... ja mam podłączone przez usb i odemnie z sieciówki wychodzi kabel[udostęponienie netu] ..... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zene Opublikowano 12 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2003 Ja z koleji mam modem motoroli SurfBoard5100 i moj komputer jeste podlaczony pod USB,a drugi komputer pod ethernet. Jak to dzieli,czyli czy jest po 256 na kanal to nie wiem,obawiam sie ze ethernet idzie lepiej niz USB,moze to wynika z specyfiki USB(1.1)? Jestem ciekaw.. W kazdym razie nie mozna(nawet nie probowalem) podlaczyc ethernet i USB do jednego kompa. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
donio Opublikowano 12 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2003 u mnie wogule ethernet i USB ni dzie połączyć na raz nawet jak podłączysz to do jednego kompa a drugie do drugiego.... Ja mam modem SB4100 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...