paczka01 Opublikowano 12 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2003 jezeli procek nie wstaje nawet na 5x166 (athlon 1700 jiuhb dut3c) to czyaj to wina? pamieci to twinmosy 400 płyta msi kt3 ultra 2 a zasilacz to no name 300(chyba X-power) taki proc na vcore 1.7 powinien chyba na 166 fsb smigac , nie? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xero Opublikowano 12 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2003 Widzisz... ciężko powiedzieć. Mam taki sam procesor jak Ty (DUT3C), Epox 8RDA, Pamięci DDR400 i dość dobry zasilacz 400W. Niestety bez podniesienia napięcia, nic nie zdziałam. Długi czas się zastanawiałem, przez co tak się dzieje. Dałem sobie spokój. W tej chwili mam ustawione 10 x 200 Mhz przy napięciu 1,825, i wszystko jest w porządku (prime stable). W Twoim przypadku natomiast, zastanawia mnie jedno... Płyta główna... Nie wiem czy jest ona dobra do podkręcania... Pozdrawiam, Xero Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ULLISSES Opublikowano 12 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2003 ja mam sprzet tak, jak w podpisie (1600+@2100+) i magistrala z 133 na 166 bez problemu, bez zadnej zmiany napiecia itp Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hanu Opublikowano 14 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 14 Listopada 2003 Dobra, dobra chłopaki, ale problem w jego przypadku leży w płycie MSI. Problem polega na tym, że sporo egzemplarzy KT3 Ultra 2 nie potrafi "z biegu"chodzic na 166. Problem był swego czasu szeroko komentowany na forum i wystarczy poszukać. Chodzi o to,że trzeba najpierw ustawić pamięć na 166 dać Save, POTEM przejść do okna gdzie ustawia się stosunek pracy Cpu do Pamięci i ustawić na synchroniczny. Następnie Save i dopiero potem F10. Powinno działać. Uważaj na timimingi pamięci. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...