Skocz do zawartości
Michał1

Windows w bankomatach:)

Rekomendowane odpowiedzi

witam,

ostatnio bylem w banku i akurat przybyl jakis koleś i zaczął naprawiać bankomat, coś tam pootwierał pomieszał a tu nagle słysze ten znany dźwięk na uruchamianie komputera....potrze z drugiej strony, tam gdzie ekroan, a tu co....?? stary poczciwy windows :) i to chyba 98....hehe...kiedyś widziałem jak sie uruchamiała szafa grająca w jakimś barze, i bylo na linuxie, i bylem przekonany że wszystkie tego typu szafy i maszyny są na jakiś Unixach...a to windows :) pewnie czesto muszą naprawiać :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Fajnie mozne jak wywali jakiegos BSODa to bedzie pluc 100 zlotowkami? ;]

Juz widzialem BSOD w bankomacie... nie plul pieniedzmi :/ szkoda.

To byla piekielna machina banku BPH (jeszcze wtedy) - BPH-PBK (tak sie to pisze? teraz) i biegala na w98 :D (zezeli dobrze wyczailem blad :| )

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja nie jestem zwolennikiem tych maszyn, nie dość że zabierają kartę czasami to nie można się z nimi dogadać jak się jest wstawionym i wtedy też zabierają kartę :evil:

Lepiej by było jakby kasa była zmaterializowana i każdy by miał przy sobie (w domu, zakopaną w ogródku, etc...) :wink: 8)

Jak jeszcze Pan Gates mieszał w tym swoje zmonopolizowane palce to lipa :|

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Fajnie mozne jak wywali jakiegos BSODa to bedzie pluc 100 zlotowkami? ;]

Tak kiedyś też było. Właściciele kart płatniczych użytych do tych transakcji musieli później zwrócić pieniądze, po czym również i rzeczone karty, po czym wymówiono im umowy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No pewnie, ze tam jest windows !!! Mam okazje ogladac bankomat z "drugiej strony sciany"...jakby sie uparl to i pewnie pograc by sie na nim dalo  :D

No to by było cuś , pograć w sapera :D

oj zapewniam Cie ze nie tylko saper :D

To może jakieś o/c bankomatów ?!

Ciekawe jaką mają grafikę do gier? :o

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No pewnie, ze tam jest windows !!! Mam okazje ogladac bankomat z "drugiej strony sciany"...jakby sie uparl to i pewnie pograc by sie na nim dalo  :D

No to by było cuś , pograć w sapera :D

oj zapewniam Cie ze nie tylko saper :D

To może jakieś o/c bankomatów ?!

Ciekawe jaką mają grafikę do gier? :o

O/C bankomatu...nie pomyslalem. Myslisz ze beda szybciej kase wydawac ?? :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

moze w bardoz garacy dzien jak ten blaszak sie nagrzeje to sypie błedami :)

Hehe widzialem kiedys bankomat wystawiony centralnie na slonce... klawiatury sie dotknac nie dalo :lol: ale nie wiem czy sie zawiesil bo on i tak nie dzialal od jakichs 4 tygodni, teraz juz wiem czemu :twisted: straszna kicha, zeby nie napisac jakiegos softu na mikrokontroler.... tylko tak na latwizne isc :?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

:D to chyba zależy od tego silniczka w środku lecz kto wie. Go też podkręcimy. A na procka <font color="#FF0000">[ciach!]</font> WC.

WC sie zmiesci. Miejsca tam od groma i ciut ciut :D

To to nie ma się co zastanawiać tylko biec do bankomatu.Instalować gry,3DMk1 :D i o/c robotać :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

trzeba tylko znalesc wytczke zeby cd podlaczyc jakies USB albo IDE do tego jeszcze klawiaturka mysz (ta standardowa zamala jest :D ) tylko jakiegos kija ytrzeba miec bo ludzie stojacy w kolejce wkuzyc sie moga :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi