Skocz do zawartości
xenik

Wgrywanie biosu!!!

Rekomendowane odpowiedzi

Mam płyte INTELA pod coket 370. z procesorem CELERON 300 nr nie pamiętam i najbrawdopodobniej skasował się tam bios (CZARNOBYL).Bios jest Awarda. Jaka jest procedura odzyskiwania lub wgrywania biosu (o ile jest taka procedura)

pomóżcie PLEASE!!!!!! :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

najpierw musisz miec bios na dyskietce (potrzebna do tego jest dokladna znajomosc modelu plyty - i sciagamy z netu)

pozniej idziemy z plyta i dyskietka do jakiegos sklepu i placimy 30pln za wgranie biosu :D

ale 30PLN to bardzo dużo pieniędzy i wolałbym to zrobić jakimś sposobem SAM i pytam grzecznie o rade jak sie to robi !!!!Pozdrawiam :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

na tak starej plycie szanse na samorobe sa marne ,potrzebna by byla taka sama plyta

hmm

jezeli to Celeron 300 to plyta musi byc Slot 1

czy może być inny model płyty intela też slot1 też celeron 300 i też bios awarda tylko nie wiem czy musi być idealnie ten sam mode płyty gł!!!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam płyte INTELA pod coket 370. z procesorem CELERON 300 nr nie pamiętam i najbrawdopodobniej skasował się tam bios (CZARNOBYL).Bios jest Awarda. Jaka jest procedura odzyskiwania lub wgrywania biosu (o ile jest taka procedura)  

pomóżcie PLEASE!!!!!! :D

KGB ma rację. Byłbyś pionierem. Weź mały śrubokręt najlepiej z plastikowym zakończeniem - są takie - i po uprzednim dotknięciu się jakiegoś kaloryfera, delikatnie wyjmij bios z płyty. Jak już wyżej zostało powiedziane (KGB) musisz wyczarować dyskietkę ze zdrowym biosem i biegusiem do kogoś, kto ma programator. Po chwilce wracasz do domu, wciskasz gnata i cud ! Pociska. Znajomy chyba Cię z kasy nie wybebeszy :lol: Dodam, że w razie czego kup identycznego gnata w elektronicznym i z nim idź do znajomego. Ten, co w nim bios siedział na płycie, może być walnięty i nabiegasz się tylko :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...