Muttz Opublikowano 12 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2003 no wiec, mam plytke abit bx133-raid, dostalem z usa gainwarda gf4 ultra /750, czyli ti 4600, wsadzilem w tego abita, poszlo wszystko ladnie pieknie, 3dmark03, 3dmark01, aquamark, testy w inne gierki, smigalo pare godz, nic nie krecilem, resetowalem, wylaczalem kompa, az do pewnego razu. komputer mi sie juz nie chcial podniesc, mobo jest sprawne na 100 %, grafika byla sprawdzana na innych komputerch juz, objawy sa rozne, czasami sygnalizyje post ze nie ma grafy, a czasami nic sie nie dzieje, wiatrak na karcie sie kreci, radiator sie nagrzewa tak jakby pracowala, co to moze byc???, czy panowie z servisu gainwarda w polsce iuznaja gwarancje z USA? jesli nei to co robic??? :( :? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesiu Opublikowano 12 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2003 a na starej grafie dziala?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muttz Opublikowano 12 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2003 jasne ze dziala, bez problemu, z plyta sie nic nie stalo Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
birdman Opublikowano 12 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2003 sprawdz na mocniejszym zasilaczu Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muttz Opublikowano 12 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2003 sprawdzalem przy podpietej tylko plycie i tej grafice, wszystko inne wylaczone, napiecia byly w normie, zasilacz 300W dziwne to ze wczesniej chodzilo przez kilka godz. interesuje mnei to czy w servisie uznaja mi gwarancje z USA Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesiu Opublikowano 12 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2003 jezeli gainward to chyba powinni, ale co do zasilacza: to jezeli to byl codgen 300wat input, megabajt lub inny stwor przegrzanego umysłu to mozliwe ze zdechl sobie bo ten gf dosyc pradozerny jest...jak ja na condongenie 300wat i sprzecie z podpisu mialem przy idle 2,92v na 3,3v ! :lol: a o innych nie wspomne :lol: :lol: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muttz Opublikowano 12 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2003 fakt, to jest codegen300 ;) no ale napiecia jak mowie sa w normie, zreszta 3,3 jest stabilizowane przez plyte glowna, nawet przy mocnym obciazeniue nie spada mi wiecej niz o 0,05 v co do innych to tylko 12V szaleje i ma 11,85. zreszta to nie gra roli,bo byla sprawdzana na 3 innych. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
forest kila zbila Opublikowano 12 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2003 Smignij meilem do gainwarda -> powodzenia jesli z innymi grafkami jest okej a grafa nie dziala tez na innych kompach - samo sie nasowa co moze byc nie tak... Pozdrawiam 8) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muttz Opublikowano 12 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2003 tylko ze moze byc kolejny problem, MOZE dostane ta gwarancje, jesli jej tam gdzies nie wyrzucili, a jesli wyrzucili to co wtedy? macie jakies propozycje?, tylko powazne, bo wcale mi nie jest do smiechu :( Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muttz Opublikowano 14 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 14 Listopada 2003 no coz, panowie z mmv, czyli jakiegos tam przedstawiciela gainwarda odparli mi ze tylko servisuja karty zakupione w nich(1 odpowiedz), zakupionych w polsce(2 odpowiedz), wiec .. pozostaje dzialanie na wlasna reke. dowiedzialems sie tez, ze wine moga ponosic zimne luty na pamieciach BGA, podobno te uszkodzenia to 90% wszystkich walnietych kart, wie ktos jak sie to lutuje?lub zna dobrego elektronika w swietokorzyskim ??? :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pmp Opublikowano 14 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 14 Listopada 2003 odpuść sobie lutowanie pamięci bga :)) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muttz Opublikowano 14 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 14 Listopada 2003 wiec co robic???przeciez chyba nie wyrzuce tej karty na smieci, no bez jaj bo mi rece opadaja :( Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pmp Opublikowano 14 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 14 Listopada 2003 a zasilacz napewno masz dobry ? ;) sprawdz karte u kogos kto ma normalny zasilacz (nie codegen i spółka) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muttz Opublikowano 14 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 14 Listopada 2003 powiedzmy ze sprawdzalem na enlightcie, wlaczona sama grafika, bez dyskow i innych kart, niestety nic, nic nic, tylko widac delikatny spadek napiecia, znak ze karta pobiera energie, moze jednak to te pamieci, ale jak sobie z nimi poradzic ? :( Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
S.Youth Opublikowano 14 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 14 Listopada 2003 pamieci mozna lutowac jakims specjalnym uzadzeniem na gorace powietrze ale ja sie nie znam wiec ci nie pwiem :)) grafy naprawiaja w www.pccenter.pl i daja na to gwarancje Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muttz Opublikowano 14 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 14 Listopada 2003 no jednak pojawilo sie jakies swiatelko w tunelu, bylo by fajnie gdyby taki serwis znajdowal sie jednak nieco blizej swietokorzyskiego, a nie na drugim koncu polski :(, dzieki S. Youth Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michnik Opublikowano 14 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 14 Listopada 2003 no jednak pojawilo sie jakies swiatelko w tunelu, bylo by fajnie gdyby taki serwis znajdowal sie jednak nieco blizej swietokorzyskiego, a nie na drugim koncu polski :(, dzieki S. Youth Pogadaj z Berkutem. On w dziale POPDKRĘCANIE założył taki przyklejony temat jak "Extreme BGA Resoldering" może coś poradzi , pomoże. Powodzenia... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muttz Opublikowano 14 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 14 Listopada 2003 dzieki, tak zrobie :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ratHUNTER Opublikowano 14 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 14 Listopada 2003 zawsze mozesz zadzwonic do tego pccenter i sie dowiedziec czy moga Ci to naprawic "z daleka" ;-) jesli tak, to koniecznie spisz numery czesci na karcie - nigdy nic nie wiadomo :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hanu Opublikowano 14 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 14 Listopada 2003 Sądzę,że winę ponosi płyta. Kiedyś miałem prawie identyczny przypadek z kombinacją AsusP2B-F na BX i Gainward GF4Ti4200. Karta wstała, pochodziła dwa dni, po czym już komp nie wstał. Karta odeszła. Mam wrażenie, że coś jest nie tak z napięciem podawanym do AGP na płytach z BX. Jeszce jedno: Na jakiej FSB fika ci system? NA 133 może? Jeśli tak to pamiętaj,że przy BX i FSB 133 AGP wynosi 83 Mhz. Mozliwe, że karta tego nie wytrzymała, choć Gainward to markowy produkt. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muttz Opublikowano 14 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 14 Listopada 2003 no wiec moze i masz racje hanu, fsb mam 140 wiec...agp ma 93, zas napiecie to 3.5 taki standard wlasnie w tym abicie (ciekawe), no ale coz, mialem kilka kart i nie bylo najmniejszych problemow, tylko mnie interesuje co moglo pasc?chyba nie gpu Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muttz Opublikowano 12 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 12 Grudnia 2003 niestety poszlo gpu, fajnie bylo :( Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KGB Opublikowano 12 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 12 Grudnia 2003 kondolencje jak ci nie rozlutowali tej karty to wysylaj do stanow na gwarancje Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...