Fireblade Opublikowano 12 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2003 witam wszstkich. Celem zalozenia tematu jest to aby uswiadomic wszystkich jak wazny jest zasilacz. jesli chcemy overclockowac:):). sam mam pytanko. czy to ze pamiatki na mojej grafie nie dadza sie podkrecic wiecej niz o 30 Mhz czyl ze standardowych 500 do 530 moze byc wina slabego zasilacza?? bo dalej arty i juz:(?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
POWER BY AMD Opublikowano 12 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2003 ja u siebie krece proca na 2.5 i wszysko stabinie bzyka a podkręce grafe i od razu wywala z wszyskiego i zwiechya łapie a nie ma mowy o jakiejkolwiek pracy w 3d Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chaos Opublikowano 12 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2003 to ja bym sie jeszcze zapytał czy podniesienie napiecai na agp ma za zadanie ustabilizowac agp przy wyższej czestotliwosci (jak sie nei ma nf2:P ) czy moze daje lepiej podkrecic karte? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
POWER BY AMD Opublikowano 12 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2003 czasmi jak juz mocno podkrecona to wypadało by podnieśc na 1.6 1.7 ale to róznei bywa ja mam na 1.6 raczej pomaga jak miaelem r9800pro to jak podniosłem na 1.6 to poszełm 5mhz na gpu więcej Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reed Opublikowano 13 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 13 Listopada 2003 [...] czy to ze pamiatki na mojej grafie nie dadza sie podkrecic wiecej niz o 30 Mhz czyl ze standardowych 500 do 530 moze byc wina slabego zasilacza?? bo dalej arty i juz:(?? Niekoniecznie, powodem moga byc zbyt ostre timingi pamieci grafy. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ULLISSES Opublikowano 13 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 13 Listopada 2003 Niekoniecznie, powodem moga byc zbyt ostre timingi pamieci grafy No wlasnie, ale najpierw trzeba miec program, ktory potrafi je zmienic... mialem raz jeden (jeszcze do TNT - nazwy nie pamietam) ale lubil sie wywalac, wiec za bardzo mu ufac nie mozna bylo... Czym wiec moge przestawiac timingi w GF2 i skad znalezc opis, ktore sa bardziej, a ktore parametry mniej znaczace? Swego czasu szukalem takiego opisu, ale mialem raczej marne wyniki - problem stanowil nawet znalezienie arta/strony na ktorej wogole byloby napisane, ze te pamieci maja jakies timingi - wszedzie pisza o przepustowosci, MHz i firmach - prawie nikt nie zaglebia sie w szczegoly... Gdy szukalem na stronie Samsunga opisu moich pamieci na TNT2 (on je zrobil) to okazalo sie, iz byly modele o podobnej nazwie, serii ale mojego modelu nie znalazlem... :( Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Buzzy Opublikowano 13 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 13 Listopada 2003 A czy ktos wie jak sie nazywa ten programik ? Do zmiany timingow na grafie ?> Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sinus Opublikowano 13 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 13 Listopada 2003 Z tego co mi sie zdaje to mozna to zrobic tylko z poziomu biosa, tzn musisz "sfleszofac" karte biosem z innymi ustawieniami pamieci! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Souler Opublikowano 13 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 13 Listopada 2003 albo zrobic vmoda pamiatek, bo zazwyczaj to wina niskiego napiecia na nich, dlatego nie ida wiecej niz 30mhz Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fireblade Opublikowano 13 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 13 Listopada 2003 tak ze wszystkim sie zgadzam tylko ci co maja ten sam model moga podkrecac pamiatki spokojnie o 50 MHz czyli z 500 do 550 a ja tylko do 530 wiec dlatego pytanko czy to moze byc przez zasilke?? teoretycznie rzecz biorac jezeli zasilka nie wyrabia ze stabilizacja napiec to jest na AGP nieco mniej niz wymagane 1.5v wiec i dzielnik napiecia w ukladzie zasilania pamieci grafy tez powinien dac nieco zanizone napiecia. wiec czy to jest mozliwe?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reed Opublikowano 14 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 14 Listopada 2003 Wszystko jest mozliwe. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hanu Opublikowano 14 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 14 Listopada 2003 Dobrze kombinujesz, ale czy jesteś na 100% pewny, że twoja karta POTRAFI chodzić na 550? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fireblade Opublikowano 14 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 14 Listopada 2003 no raczej powinna jeszcze nie slyszalem zeby Power color nie poszedl na 550. Nie chce mi sie wierzyc ze trafilem na taki egzemplaz ktory sie cienko kreci. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radzio_ Opublikowano 14 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 14 Listopada 2003 a tak w sumie to gdzie mozna podniesc napiecie grafy? bo podkrecilem gf4 z 250/333 do 300/400 i zaczela wyswietlac bledy w grafice. czy to koniec mozliwosci czy wina zaniskiego napiecia? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...