Skocz do zawartości
Rycek11

Kazaa (nie mozna przeniesc sciagnietego pliku)

Rekomendowane odpowiedzi

Czy miał kto coś takiego??

Po sciagnieciu jakiegokolwiek filmu mam na mysli divx-ok 600-700 mb nie moge go nigdzie przeniesc. Cały czas wyskakuje kominikat że plik jest używany a kazaa wylaczona :!: :?:

Moze ktoś miał podobny problem bo nie wiem co jest bo z mniejszymi plikami nie ma problemu

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

XP ma dokuczliwy zwyczaj przeglądania multimediów (tworzenie podglądów, sprawdzanie właściwości). To właśnie on "używa" plik, blokując przeniesienie albo usunięcie. Można to wyłączyć w rejestrze, ale nie próbowałam, bo mam za mało multimediów, żeby mieć z tym kłopot. :mrgreen:

Dla chętnych:

XP has a known problem with deleting avi files what happens is that XP tries to preview the file automatically before doing anything with it.

there are 2 known fixes for this problem, I am putting both fixes here

1. Unable to Delete AVI Fix.

Open regedit and go to:

HKEY_CLASSES_ROOTSystemFileAssociations.avishellexPropertyHandler

Delete the value you find there.

2. Avi files (divx) can be trouble in xp. there is a fix to let xp behave much better so it's possible to move or delete large avi files. The obnoxious bug in XP that causes Explorer to read the entire contents of broken AVI files before allowing any access to them is caused by bad behavior of shmedia.dll.

To correct this misbehavior in Windows XP, remove the following

registry key.

HKEY_LOCAL_MACHINESOFTWAREClassesCLSID{87D62D94-71B3-4b9a-9489-5FE6850DC73E}InProcServer32

This will prevent Explorer from loading shmedia.dll in response to file property queries on these files.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi