Radek Opublikowano 13 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 13 Listopada 2003 Słcuhacjcie (czytajcie) dotknął mnie dziwny problem. Po padzie sprzętu byłem zmuszony zakupić jak najtańszy zasilacz, a że kumpel miał na zbyciu Codegena 400W, dałem mu na piwo i wziąłem od niego tego PSU. Ale o co konkretnie chodzi, otóż, gdy zapuszczę CPU na (Thorton XP2000+ @ Barton 2.2 GHz 1.7v) w 3D zaczynają się pojawiać artefakty, tak jakbym podkręcił za wysoko pamięci karty graficznej. Dodatkowym dziwnym zjawiskiem jest 'skrzeczenie' dźwięku lub wręcz zanikanie jednego z kanałów (lewego lub prawego) w moim SB Live!. Oczywiście problem występuje w środowisku 3D, choć czasami w 2D przy pisaniu jakiegoś tekstu - intensywne używanie klawiatury - dźwięk potrafi również 'przyszarpać'. Napięcia niby dobre (Stress-Idle): +3.33 (3.25-3.28) +5 (5.03-5.10) +12 (12.05-12.10) choć nie byłbym ich do końca pewien, w końcu to Codegen. Co ciekawe, dam prockowi 2.1 GHz 1.6v i wszelkie dolegliwości znikają, aczkolwiek napięcia nie ulegają zmianie. Czy tego typu problemy mogę winić zasilacz? :c Martwi mnie +3.33... wątpię by faktycznie jest to tak, jak to wskazują programy monitorujące system. IMO +3.33 w stresie jest dużo niższe. W tej chwili katuję Abita NF7-SL z 1.9 BIOSem. Grafika to GeForce4 Ti4200 64MB by MSI. Wszelka pomoc i rady mile widziane. Dzięki! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FumFel_20 Opublikowano 13 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 13 Listopada 2003 napięcia ofkorz miernikiem sprawdzałęś? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piaskoon Opublikowano 13 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 13 Listopada 2003 Wygląda jakby się mobo' nie wyrabiało energetycznie Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
POWER BY AMD Opublikowano 13 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 13 Listopada 2003 ja miałęm przypadki ze napiecia wyglądały dobrze ale po zmianie za lepszy zasilacz zestaw działa poprawnie. Tak to jest z tymi codeshitami Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hanu Opublikowano 14 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 14 Listopada 2003 Hmm, dla mnie to wygląda na przekłamanie w podawanych wartościach napięć. Może też uszkodzone przetworniki napięć na MoBo, ale na to stawiałbym jakieś 5% szans. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
S.Youth Opublikowano 14 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 14 Listopada 2003 co do skrzeczenia dzwieku moze byc niezwiazane z reszta ustaw w biosie pci latency na wyzsze (chyba tak to sie nazywa) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...