Skocz do zawartości
kostek11

Kilka problemów

Rekomendowane odpowiedzi

1. Dzięki Hanu za radę z tym MBM, zainstalowałem i faktycznie wskazania są ok, problem 126 stopni zniknął. Temp. "diode" rośnie od 38 do 48-52 stopni, chyba przydałby się lepszy cooler. 8)

2. I tu jest gorzej. Mam dysk SATA WD Raptor, sztuk jeden. 4 partycje, Wszystko działa jak należy, dopóki w menadżerze urządzeń RAID widnieje z wykrzyknikiem jako niezainstalowany. Jak próbuje instalować sterowinki do niego, wszystko przebiega pięknie, prosi o restart, i po restarcie do momentu z tym czarnym ekranem i napisem że uruchamia się Windows Xp (biega taki niebieski pasek), wszyzstko wygląda ok, ale ten ekran jest jakiś taki spowolniony, ten pasek co chwila się zacina, i w efekcie Windows się nie uruchamia, stoi w miejscu. Dysku też chyba nie słychać. Po prau minutach czekanie, mogę najwyżej zrestartować komputer po chamsku (guziczkiem :lol: ) i uruchomić Windoze wybierając z menu "ostatnia działająca konfiguracja". Co jest grane ?? Moja rozpacz sięga zenitu.

3. Dwa urządzenia audio, w menadżerze urządzeni w grupie "kontrolery dżwięku, wideo i gier", widnieją z wykrzyknikami (jako nie zainstalowane) i choćbym nie wiem ile razy je instalował, wszystko przebiega ładnie, rozpoznaje je, prosi potem o płytke z Windowsem, i kibel, można tak w kółko, a wykrzykniki jak były tak są, a dźwięku nadal nie ma.

Mam wersję biosu 1007, drivery RAID'a najnowsze ze strony ASUS'a, i już nie mam siły... :(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...