Skocz do zawartości
ya23

AMIGA LIVES FOREVER!!!

Najlepszy komp.... (gdyby dalej byly w produkcji i rozwijaly sie tak jak PC)  

1 użytkownik zagłosował

1. 1. Najlepszy komp.... (gdyby dalej byly w produkcji i rozwijaly sie tak jak PC)

• AMIGA
      14
    • ATARI
      8
    • C64
      6
    • MAC
      2
    • PC
      4
    • ZX Spectrum
      1
    • ENIAC :D
      0
    • inny...
      0

Rekomendowane odpowiedzi

znalazłem dzisiaj na dysku dawno nie używany emulator amigi.... włączyłem na chwilkę.... po 5 godzinach grania stwierdziłem, że nadal mi się to podoba :!:

zapraszam do wymiany gierek... mam tego trochę :D

AMIGA 500 RULEZ !! [CPU 7 mhz, 512kb ram (nazywany slow :) ), grafika i dzwiek zintegrowane :) ]

no i przy okazji mała ankieta - czy gdyby amiga nie padła i miała teraz procki 2ghz to czy byłaby lepsza od PC :?:

imho TAK, workbencha udało mi się RAZ zawiesić.... zajęło mi to pół godziny.... a windows :?: rotfl

dodałem jeszcze opcję inny, tak na wszelki wypadek :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

mialem kiedys a500... za****sta maszyna, a workbench... na windozie do tej pory (ile to juz lat?) nie ma "animowanych" ikon o dowolnym rozmiarze i wielu innych rzeczy...

mam gdzies GALAGE na jakiejs plycie jesli chodzi o gierki, w to mozna bylo grac tygodniami bez przerwy bedac w tym czasie karmionym dozylnie...

jeli ktos ma moze gre SWIV (strzelanka, helikoper) to chetnie wezme...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

tak się przypadkiem :) składa, że mam i swiva i emulator...

emulator :

http://www.majestic.ndirect.co.uk/progzips...ps/winuae88.exe

ale do tego potrzebujesz kickstartów, daj znać na maila

swiv:

http://www.angelfire.com/retro/spacester18/swiv.zip

nawet z trainerem :)

popatrzcie co dziś znalazłem: www.amiga.q4.pl - POLECAM FORUM, a szczególnie linki z działu gry, można tam znaleźć tysiące świetnych gier

qrde 7 osób na amigę... jestem w szoku (pozytywnym ofkoz) myślałem że tylko ya jestem świrem...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja tam jestem za C64  8)

czy Wam też magnetofon siadł po kilku latach :?:

nie miałem c64, ale qmpel i brat cioteczny mieli.... u qmpla siadł po tym, jak nam się gra zawiesiła - niechcący nam upadł :lol:

u brata działa do dziś :!:

graliście w kaczora donalda :?: :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja tam jestem za C64  8)

czy Wam też magnetofon siadł po kilku latach :?:

nie miałem c64, ale qmpel i brat cioteczny mieli.... u qmpla siadł po tym, jak nam się gra zawiesiła - niechcący nam upadł :lol:

u brata działa do dziś :!:

graliście w kaczora donalda :?: :lol:

Kaczor donald to była chyba najlepsza gra, gdyby nie ten magnetofon to bym sobie pograł, całe 64kb RAM :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kaczor donald to była chyba najlepsza gra, gdyby nie ten magnetofon to bym sobie pograł, całe 64kb RAM :D

Czy to ta gra gdzie zarabialo sie w roznych miejscach (lotnisko, stacja kolejowa) kase?

Ta sama, chyba nawet ją jeszcze mam, jak taśmy działają :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

i potem za tą forsę się budowało plac zabaw? stare dobre czasy.....

Zgadza sie, do dzis pamietam ze po torach przez ktore przechodzilo sie do placu zabawa czasem drezyna jezdzila :)

Te zawody też były świetne, i potem na placu można było się bawić (jak się nazywały te 3 małe kaczorki? Hyzio, Dyzio i Zyzio???)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

hehe, muszę sobie jakiś emulator c64 zassać... dla kaczora :)

jedna z najstarszych gierek w którą grałem na amidze to north & south..... zajebioza... nie sposób wymienić tych wszystkich hitów, a wtedy wychodziły 2-3 miesięcznie... pamiętam jak miałem mk2 i wormsy to było u mnie pół osiedla...

a joysticki... ile ich poszło przy mortalu :lol: a potem sprężynki od zapalniczek, a kiedy nawet ich brakło to gumki jakieś albo odpowiednio spreparowane sprężynki od długopisów :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ludzie, poruszyliście jeden z moich ulubionych tematów.

Po wakacjach uruchamiam stronę o emulacji z naciskiem na C64. Mam pod niego kilka emulatorów i kilka tysięcy gier.

Będzie też Amiga, Pegasus (Nintendo), Amstrad , Atari, Mame (automaty) i wiele innych jak

Sega MG i MS, Super Nintendo, Neogeo, a nawet Nintendo 64.

Zauważyłem, że stare gry z np. C64 jeszcze mi się nie znudziły - czasami dalej spędzam godziny przy Boulder Dashu, czy Duotrisie (najlepszy tetris wszechczasów). Nie mówie nawet o Arkanoidzie na Amstrada.

Dobra koniec, bo zaraz się rozpłaczę. :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi