Szymek Opublikowano 13 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 13 Listopada 2003 Witam MAm takie pytanie bo mnie nurtuje to i może ktoś już się z ym u siebie spotkał. Otóż: Miałem pamięci DDR400 i proc chodził na 3.6GHz tj. FSB300 mnożnik pamięci 3/2 czyli akurat DDR400. Chwilowo mam pamięci DDR333 (poluje na niezłe 400 żeby kupić), które jednach CHODZĄ na 400 po podkręceniu przy ustawieniach FSB 250 i mnożniku pamięci 5/4. Wszystko jest pięknie ale jak tylko wrzucę FSB CHOĆBY 270 na mnożniku 3/2 to komputer zamiast postować wdaje z siebie piiii, piiii, piii ze znacznymi odstępami pomniędzy piszczeniami. Czemu tak jest ? Pamięci działają na 200MHz a nie chcą wstać z wysokim FSB ale z niskim ustawieniem ich samych (dla FSB 270 byłoby to 2*180). Zaznaczam, że procek nie był wyjmowany, ruszany. To wciąż ten sam egzemplarz co chodził na FSB300. Pamięci na których chodził to było 4*256 DDR 400 TwinMOS Teraz nie chce wstać na podręconych 2*512 DDR 333 TwinMOS Próbowałem wielu opcji. To nie wina zasilacza. Procesorowi się odwidzało czy to wina obsadzonych banków pamięci czy może po prostu coś z mnożnikiem pamięci nie tak ??? Pozdr Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kubasik Opublikowano 13 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 13 Listopada 2003 jest temat przeznaczony tylko dla tej mobo : http://forum.purepc.pl/viewtopic.php?t=37721 tam napisz o problemie Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...