Skocz do zawartości
badboy11

klopot!! pomocy

Rekomendowane odpowiedzi

Witam!

Mam klopot z nowo zlozonym kompem (chyba cos z dyskiem/partycjami):

przy startowaniu windowsa komputer restartuje sie, musze odpalac go z

dyskietki startowej, wpisywac komende FDISK /MBR i dopiero wtedy normalnie laduje sie windows (pozniej praca jest juz stabilna).

Mam ustawiona aktywna partycje, komendy fdisk /fixmbr wogole nie rozpoznaje...

O co tu moze chodzic??????

dzieki

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

dysk jak w podpisie- caviar800JB, system win XP (poki co bez sp1), 4 partycje pod FAT32 i piata pod plik wymiany FAT, dysk podlaczony .... normalnie... :) wirusa nie mam

jest jakies sinne wyjscie niz zakladanie partycji na nowo??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

dysk jak w podpisie- caviar800JB, system win XP (poki co bez sp1), 4 partycje pod FAT32 i piata pod plik wymiany FAT, dysk podlaczony .... normalnie... :) wirusa nie mam

jest jakies sinne wyjscie niz zakladanie partycji na nowo??

wątpie, usuniecie i załozeni opartycji to nowy oddech dla hdd , powinno to pomóc, chociarz jescze sie wstrzymaj podam kumplowi sgj linka do tego topicu i wieczorem moze on coś poradzi

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam!

Mam klopot z nowo zlozonym kompem (chyba cos z dyskiem/partycjami):

przy startowaniu windowsa komputer restartuje sie, musze odpalac go z

dyskietki startowej, wpisywac komende FDISK /MBR i dopiero wtedy normalnie laduje sie windows (pozniej praca jest juz stabilna).

Mam ustawiona aktywna partycje, komendy fdisk /fixmbr wogole nie rozpoznaje...

O co tu moze chodzic??????

dzieki

Nie dziw sie ze nie rozpoznaje polecenia FDISK /FIXMBR bo takiego polecenia nie ma. Spróbuj polecenia FIXMBR i FIXBOOT z konsoli odzyskiwania XP.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

wszystkie te komendy daja tylko jednorazowy skutek... :(

a co do FIXMBR: wyskoczyl malo przyjemny komunikat ze po uzyciu tej funkcji moge stracic dostep do partycji...kontynuowac mimo to???

Ignoruj komunikat. To tylko ostrzezenie, a działanie tego jest takie samo jak FDISK /MBR.

Z jakiegos powodu jest zmieniana/usuwana zawartosc MBR. Jesli masz w biosie funkcje ochrony antywirusowej bootsektora to spróbuj ją właczyć i zobaczyć co sie będzie działo.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...