badboy11 Opublikowano 13 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 13 Listopada 2003 Witam! Mam klopot z nowo zlozonym kompem (chyba cos z dyskiem/partycjami): przy startowaniu windowsa komputer restartuje sie, musze odpalac go z dyskietki startowej, wpisywac komende FDISK /MBR i dopiero wtedy normalnie laduje sie windows (pozniej praca jest juz stabilna). Mam ustawiona aktywna partycje, komendy fdisk /fixmbr wogole nie rozpoznaje... O co tu moze chodzic?????? dzieki Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wawelski Opublikowano 13 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 13 Listopada 2003 Poszukaj pomocy na pl.soc.paranauki ;) Temat też powinieneś dać bardziej konkretny. Co za dysk, jak podłączony, jaki kontroler, jaki system, jakie partycje? Antywirem przejechałeś? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukasrz Opublikowano 13 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 13 Listopada 2003 Spróbuj usunac partycje i na nowo ją założyć moze to pomoze , nic innego nie przychodzi mi teraz do głowy Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
badboy11 Opublikowano 13 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 13 Listopada 2003 dysk jak w podpisie- caviar800JB, system win XP (poki co bez sp1), 4 partycje pod FAT32 i piata pod plik wymiany FAT, dysk podlaczony .... normalnie... :) wirusa nie mam jest jakies sinne wyjscie niz zakladanie partycji na nowo?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukasrz Opublikowano 13 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 13 Listopada 2003 dysk jak w podpisie- caviar800JB, system win XP (poki co bez sp1), 4 partycje pod FAT32 i piata pod plik wymiany FAT, dysk podlaczony .... normalnie... :) wirusa nie mam jest jakies sinne wyjscie niz zakladanie partycji na nowo?? wątpie, usuniecie i załozeni opartycji to nowy oddech dla hdd , powinno to pomóc, chociarz jescze sie wstrzymaj podam kumplowi sgj linka do tego topicu i wieczorem moze on coś poradzi Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 13 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 13 Listopada 2003 Witam! Mam klopot z nowo zlozonym kompem (chyba cos z dyskiem/partycjami): przy startowaniu windowsa komputer restartuje sie, musze odpalac go z dyskietki startowej, wpisywac komende FDISK /MBR i dopiero wtedy normalnie laduje sie windows (pozniej praca jest juz stabilna). Mam ustawiona aktywna partycje, komendy fdisk /fixmbr wogole nie rozpoznaje... O co tu moze chodzic?????? dzieki Nie dziw sie ze nie rozpoznaje polecenia FDISK /FIXMBR bo takiego polecenia nie ma. Spróbuj polecenia FIXMBR i FIXBOOT z konsoli odzyskiwania XP. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
badboy11 Opublikowano 13 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 13 Listopada 2003 wszystkie te komendy daja tylko jednorazowy skutek... :( a co do FIXMBR: wyskoczyl malo przyjemny komunikat ze po uzyciu tej funkcji moge stracic dostep do partycji...kontynuowac mimo to??? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 13 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 13 Listopada 2003 wszystkie te komendy daja tylko jednorazowy skutek... :( a co do FIXMBR: wyskoczyl malo przyjemny komunikat ze po uzyciu tej funkcji moge stracic dostep do partycji...kontynuowac mimo to??? Ignoruj komunikat. To tylko ostrzezenie, a działanie tego jest takie samo jak FDISK /MBR. Z jakiegos powodu jest zmieniana/usuwana zawartosc MBR. Jesli masz w biosie funkcje ochrony antywirusowej bootsektora to spróbuj ją właczyć i zobaczyć co sie będzie działo. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...