Skocz do zawartości
KTOS

Błąd Danych CRC

Rekomendowane odpowiedzi

Ja mialem ten problem do niedawna odkad kiedys sciagnalem TAOD i powiem tak:

Mam 2 partycje,jedna ma 3gb a druga ma 36. Sformatowalem C ale po pewnym czasie to znow wrocilo wiec sformatowalem D na ktorej to mi sie robily takie dziwologi.Najlepiej przegraj gdzies dane z partycji na ktorej Ci sie to dzieje,sformatuj ją a nastepnei przezuc dane spowrotem w innej kolejnosci.Nastepnie przekanuj dokladnie komputer antyvirusem ze wszystkimi uaktualnieniami a problem wreszcie zniknie.Ja tak zrobilem i mam spokoj,moze to troche kosztuje,ale jezeli boisz sie ze to sie powtorzy po jakims czasie i nie bedzie Ci sie chcialo przeinstalowywac wszystkiego na nowo to zainstaluj sobie program Norton Ghost 2002 albo 2003.Sluzy on min. do tego,ze mozesz zapisac na dysk obraz calej partycji.Skonfiguruj sobie raz dobrze system (nie instaluj programow ktore nie wiesz ze moga byc przyczyna crc) i zapisz ja w obraz.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

podczas instalacji niektorych gier wyskakuje mi error "błąd kontroli crc". szukałem rozwiazania i natrafilem na to " wylacz UDMA33 v DMA, odkrec FSB. " jednak zabardzo tego nie rozumiem.... czy ktos mogl by to objasnic i napisac jak to zrobic? z gory thx

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak kolega zielony to warto bardziej sie przykladac.

Nie mam, a memtest.

Taki blad crc to chyba zle sumy kontrolne- moze byc to wina pamieci, moga to byc tez walniete kanaly ide... ciezko skreslic bingo na odleglosc.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi