Skocz do zawartości
Pk.Master

Błagam o szybką pomoc komp nie startuje

Rekomendowane odpowiedzi

Mam duży problem a muszę go szybko rozwiązać.

Właśnie zakupiłem A-trend ATC-6220 (440BX) + 256 SDRAM + PIII 500MHz (slot 1). Wszystko wcześniej pracowało razem więc teoretycznie wszystko powinno chodzić super. Jednak jak już to złożyłem do kupy (cały komp) to po kliknięciu na power przez 1 sek wiatrak na procku się ruszy (żadnych oznak życia po zatym), i nie wiem co może być przyczyną? Proszę o dużo odpowiedzi i to jak najszybciej bo muszę do jutra max. to zwrucić a niechciał bym.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam duży problem a muszę go szybko rozwiązać.

Właśnie zakupiłem A-trend ATC-6220 (440BX) + 256 SDRAM + PIII 500MHz (slot 1). Wszystko wcześniej pracowało razem więc teoretycznie wszystko powinno chodzić super. Jednak jak już to złożyłem do kupy (cały komp) to po kliknięciu na power przez 1 sek wiatrak na procku się ruszy (żadnych oznak życia po zatym), i nie wiem co może być przyczyną? Proszę o dużo odpowiedzi i to jak najszybciej bo muszę do jutra max. to zwrucić a niechciał bym.

Podłącz samą płytę, grafikę, pamięci, procka i powyciągaj kabelki od resetu, poweru (wszystkie) I zobacz co wtedy - wkładaj wsio po kolei i będziesz wiedział co ci siada. Moim zdaniem źle coś podłączyłeś kabelki od resetu i poweru, albo sam włącznik masz rąbnięty (ale mogę się mylić).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na 100% zwarcie... tez tak mialem... spalilem 2 zasilki (gwar-oddali :lol:) tez sie wiatrak troche ruszyl i nic... okazalo sie ze mam zwarcie na budzie bo byly zle rozpisane "podporki pod plyte". Zaryzykuj (jak chcesz :D ) i pusc na gazetach na innej zasilce...

Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...