MichuM. Opublikowano 13 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 13 Listopada 2003 nom przesiadlem sie z gf4 na 9500 pro ( 9600 tx medion edition ) Na gf4 z tv laczylem sie przez svideo na euro do tv. W nview przelaczalem sobie opcje comopsite i mialem kolorowy obraz na tv.. jak to samo uzuyskac na ati 9500 ? mam obraz na tv ale jest czarnobialy...a opcji jak ta z nview znalezc nie moge :( Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pmp Opublikowano 13 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 13 Listopada 2003 a dobry masz kabel ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MichuM. Opublikowano 13 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 13 Listopada 2003 tak kabel mam dobry svideo na svideo i przejsciowka euro w tv... na GF4 dzialal kolor bez zarzutu. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MichuM. Opublikowano 14 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 14 Listopada 2003 ten sam kabel dziala na gf kolorowo :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
^ZoLtaR^ Opublikowano 14 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 14 Listopada 2003 na moje masz wlaczony tryb NTSC na TV-oucie stad brak koloru. Sprawdz w zakladkach sterownikow Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
erio Opublikowano 14 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 14 Listopada 2003 MASZ ZŁY KABEL!!!!!!!!!!!!!!!!Gubisz kolor w momencie przejscia z svideo na euro!!!!!!!!!! Podłącz albo svideo[komp] do svideo[TV] a jeśli nie masz gniazda SVIDEO[w TV] to: ... jesli nie masz Svideo[TV] uzyj KABLA DOSTARCZONEGO Z KARTĄ!!!!!!!! svideo-chinch) i do tego chincha podlacz euro[TV];) GL Kiedyś mi postawisz piwko ;) Tez mialem ten samo problem i google mi pomogły ... ja z kolei urzywalem malego kabelka svideo - chinch od karty nvidii ( od ati mi zaginoł) i tez nie mialem koloru ... wyczytalem o innym sposobie przesylania koloru w gniazdach ati i juz wiedzialem ze musze znalesc kabelek ktory dostalem z karta lub bujac sie po allegro zeby go zdobyc ... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MichuM. Opublikowano 14 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 14 Listopada 2003 heh domyslalem sie tego ze gubi kolor w przejsciu z euro na chinch... tylko na gf byla opcja ktora dawala kolor tu jej brak :( Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xo0oR Opublikowano 14 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 14 Listopada 2003 spróbuj dać obraz na NTSC a potem na PAL na jednym będziesz miał kolor na drugim nie ... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MichuM. Opublikowano 14 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 14 Listopada 2003 niestety na pal i ntsc jest tak samo, czyli... czarno-bialo :( Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MichuM. Opublikowano 14 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 14 Listopada 2003 dodam tylko ze w nview na gf byla to pocja gdzie wybieralo sie composite - wedy dopiero dzialal kolorek :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
erio Opublikowano 15 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 15 Listopada 2003 Michum po jasna cholere ci kolor daltonisto ... na czerwono napisalem ci czemu nie masz koloru a ty dalej przełączasz ntsc i pal ... niektórzy nigdy sie nie nauczą myśleć ... UZYJ PRZEJSCIÓWKI DOSTARCZONEJ Z KARTA ATI .... Założę sie że masz dalej źle podłączone (czytaj: kabel GRAFA>>>> SVIDEO_SVIDEO>>Przejściówka na EURO>>> TV) A jak podączysz z uzyciem kabelka który dostaeś z kartą TO BEDZIESZ MIAL KOLOR!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MichuM. Opublikowano 15 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 15 Listopada 2003 sadzilem ze sie domyslisz ze skoro pytam to mam powod...medion 9600tx jest sprzedawany bez tego kabelka - stad szukam opcji, jakiejkolwiek na przelaczenie sygnalu w strone composite jak bylo w nview na gf4. do tego dzieje sie dziwna rzecz - wystarczy ze lekko wyciagne koncowke z svideo na karcie i na ekranie mam kolor tylko slabej jakosci. @erio wiem ze koncowka pomoze - nie pytam o nia, dziekuje jednak za pomoc... jak sie okaze ze nie ma mozliwosci zmiany kabelkow svideo: 1 / GND / Ground (Y) 2 / GND / Ground © 3 / Y / Intensity (Luminance) 1 V 75 ohm 4 / C / Color (Chrominance) 0.3 V burst 75 ohm na dajace kolor na zlaczu euro[scart] to napewno wyloze kolejna kasa i kupie przejsciowka na allegro. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
erio Opublikowano 15 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 15 Listopada 2003 sorki za daltonistę ... trocha mnie poniosło ... jak nie masz kabelka w pudełku to zwracam honor ... miłego kombinowania ;)) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Puffy Opublikowano 16 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Listopada 2003 Pokombinuj przestaw W PAL-U na PAL B lub inny czasem poprostu zły standart się włączył.U mnie na Pal C chodzi czarnobiały a na PAL B chdzi ok. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mareczek Opublikowano 16 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Listopada 2003 nom przesiadlem sie z gf4 na 9500 pro ( 9600 tx medion edition ) Na gf4 z tv laczylem sie przez svideo na euro do tv. W nview przelaczalem sobie opcje comopsite i mialem kolorowy obraz na tv.. jak to samo uzuyskac na ati 9500 ? mam obraz na tv ale jest czarnobialy...a opcji jak ta z nview znalezc nie moge :( Użyj przejściówki S-video--->chinch, jaką dostałeś z ATI. Też tak miałem po przesiadce z GF4Ti4200 na Radka 9800Pro. Okazało się, że przejściówka od Nvidii ma inne rozłożenie bolców. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
erio Opublikowano 19 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Listopada 2003 THE CZRUTH IST OUT HIER ;) http://www.digit-life.com/articles2/radeon-tv-out/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...