beno21 Opublikowano 13 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 13 Listopada 2003 dzis dostałem nowa serie - juz zablokowana - szkoda AQZFA 0342 TPMW Wiec wziołem jeden procek do testowania 11 X 236 mhz 2.6 gh z napieciem 2.1 v i Vulcano 12 i temp 50 stopni :twisted: Teraz sprawdzam stabilnosc i napiecia tego procka bo cos mi sie widzi ze bedzie stabilnie pracowac z nizszym v score narazie mam stablo 2.55 gh z 2.05 V :P Niewiem czy trafiłem dobrą sztuke czy ta seria tak sie bedzie bujac ale to sprawdze po przetestowaniu jeszcze 3 sztuk Oczywiscie testowałem na solteku bo muj asus chodzi tylko do 219 fsb i dalej juz nie ( ale moze to jeszcze zmienie bo mam tam wc i chciałbym w koncu uzyskac z bartka 2.7 gh ) :twisted: Jak znajde kogos kto mi wkleji screny to zobaczycie wyniki :?: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Raptor Opublikowano 13 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 13 Listopada 2003 ślij :arrow: raptor@ocmaster.com Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Raptor Opublikowano 13 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 13 Listopada 2003 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
beno21 Opublikowano 13 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 13 Listopada 2003 Do tej pory stabilne 2516 mhz i 2 V temp 50 stopni i prime w tle 30 minut Dzieki Raptor Yotomeczek powiedział ze na ciebie mozna liczyc jutro pujde na 2.55 gh z prime Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Karas Opublikowano 14 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 14 Listopada 2003 beno21 mam pytanko ,czy jak napisales volcano12 to sie pomyliles (w podpisie masz 11) ,bo szukam tego volcano 12 ,ale nigdzie nie ma :((( Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
beno21 Opublikowano 14 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 14 Listopada 2003 Niestety niepolylilem sie Wczoraj dostalem silent bosst i Vulcano 12 wiec testowalem oba i sa swietne silent boost ze swoimi 2450 obr ma temp o okolo 10 stopni wyzsza niz V 12 ruznia sie tylko wentylatorem V12 to radiator z silent bosa i wentylator z V11 zato silent boost ze swoja cisza jest rewelacyjny mialem na 2.6 gh 57 stopni i 2.1 V V 12 w tym monencie mial 47 stopnia - odczyty z solteka Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michnik Opublikowano 14 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 14 Listopada 2003 Niestety niepolylilem sie Wczoraj dostalem silent bosst i Vulcano 12 wiec testowalem oba i sa swietne silent boost ze swoimi 2450 obr ma temp o okolo 10 stopni wyzsza niz V 12 ruznia sie tylko wentylatorem V12 to radiator z silent bosa i wentylator z V11 zato silent boost ze swoja cisza jest rewelacyjny mialem na 2.6 gh 57 stopni i 2.1 V V 12 w tym monencie mial 47 stopnia - odczyty z solteka Żadna rewelacja ten procesor skoro potrzebuje 2V do 2516MHz. Poza tym coś Ci wcięło wskaźnik temperatury ABSII. U mnie zawsze pokazywał więcej. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Karas Opublikowano 14 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 14 Listopada 2003 A skad masz tego Volcano 12?? Jest juz w polsce?? I czy jest glosny?? Bo ja mam teraz V7+ i chcialem sobie podmiane strzelic :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
beno21 Opublikowano 14 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 14 Listopada 2003 Michnik > Wybacze ci bo zakładałem ten topic po dwu godzinnym kreceniu a nie testowaniu stabilnych napiec narazie 2 h prime 2.5 gh i 1.85 V, a rewelacja jest to ze ten procek chodzi na 2.6 gh bez zadnego problemu z AC - to niejest athlon na rdzeniu bartka to jest bartek - wiec sprawdz ile tych procków smiga na 2.6 gh z wc a ile z ac - chyba da sie policzyc na palcach V12 wyje tak samo jak V11 i V 9 - ma ten sam wentyl a radiator z silent bosst Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michnik Opublikowano 14 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 14 Listopada 2003 Michnik > Wybacze ci bo zakładałem ten topic po dwu godzinnym kreceniu a nie testowaniu stabilnych napiec narazie 2 h prime 2.5 gh i 1.85 V, a rewelacja jest to ze ten procek chodzi na 2.6 gh bez zadnego problemu z AC - to niejest athlon na rdzeniu bartka to jest bartek - wiec sprawdz ile tych procków smiga na 2.6 gh z wc a ile z ac - chyba da sie policzyc na palcach W takim razie zwracam honor ;) Ja cały czas takiego szukam co by mi chodził na 12.5x200=2500MHz do 1.85V stabilnie. Mam WC i jak datąd takiego nie znalazłem. W sumie nie miałem za wielu okazji, ale około 7-8 stestowałem. I jak narazie ten co mam chodzi na 12x200 i 1.80V. Ale przy 12.5x200 juz potrzebuje napięcia 1.93V!!! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
beno21 Opublikowano 14 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 14 Listopada 2003 Dlaczego tak mało - jak mam duzo czasu i ochote to tyle przezucam w ciagu tygodnia przez kompy. Ostatniego <span style="color:red;">ORT: ORT: ORT: ORT: ORT: ORT: ktury</span> chodzł 12.5 X 200 z 1.85 V na ac wzioł Yotomeczek, średnio mam trzy takie sztuki na miesiac Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michnik Opublikowano 14 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 14 Listopada 2003 Dlaczego tak mało - jak mam duzo czasu i ochote to tyle przezucam w ciagu tygodnia przez kompy. Ostatniego <span style="color:red;">ORT: ORT: ORT: ORT: ORT: ORT: ktury</span> chodzł 12.5 X 200 z 1.85 V na ac wzioł Yotomeczek, średnio mam trzy takie sztuki na miesiac Niestety tylko takie mam możliwości. Choć chęci mam dużo większe ;) Teraz niestety może już nie być możliwości, gdyż AMD poblokowało mnożniki :(. No ale zawsze można jeszcze jechać FSB.... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lucyfer1981 Opublikowano 15 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 15 Listopada 2003 no no napaliłem się co do takieg osiągnięcia :> mam AQZFA 0336MPMW z odblokowanym mnożnikiem i "wygrzewam" go na razie na 1.8V i 2310Mhz hehe ale puszczę do na 1.9V potem na 2.0V :twisted: i zobaczymy Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...