Skocz do zawartości
Marcin1980

Problemy z AGP

Rekomendowane odpowiedzi

Mam problem z moim portem AGP, Mam płyte GA-7VAXP z czipsetem KT400, problem polega na tym ze gdy opalam 3D MARK 2001 to wszystko jest ok wynik wynosi jakies 1250, po zainstalowaniu sterowników VIA bo takie posiada ta plyta wszystko zaczyna sie psuć, obraz zaczyna stawać i wynik spada, tak tez sie dzieje z grami, gdy istaluje stery do VIA zainstalowalem na full i wtedy zaczely sie moje problemy, gdy nie zainstalowalem AGP przy istalowaniu tych sterowników to wszystko jest ok, sterowniki to VIA 4 in 1 ver.4.46, robiłem to na dwóch systemach XP PRO i ME. i nie moge sbie poradzić z tym problemem. Mam Karte GF4 MX440 AGPx8

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a ja mam pytanie czy istnieje programik do zmiany taktowania szyny AGP z poziomu windows ale bez zmiany FSB i PCI. bo nie mam takiej opcji w biosie??

bo chodzi mi o to ze np teraz mam 166/66/33 nie??:)

a chialbym przykladowozmienic na 180/66/36 zeby AGP sie nie zmianalo albo zeby je zmniejszyc zaraz po zaladowaniu windy??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a moze jest jakis program ktory wprowadzil kolejny dzielnik przy FSB 200 bo na mojej plycie ostatni wlacza sie na FSB 166??

a tak w ogole moge prosic linka do tego twojego programiku albo jego dokladna nazwe i wersje, chcialem obczaic.

bede wdzieczny bardzo. thx:)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi