Skocz do zawartości
MoGwAy

Problem z dyskiem SATA Seagate 120GB

Rekomendowane odpowiedzi

Mam problem z @^#$%@## SATA na Seagate 120GB

1.system sie przytyka ( new instalka winxp )

2.Jakie macie drv i biosy SATA

3.Czy ktos mial jakies problemy z dyskiem na SATA (ze glosne to wiem ;)

4. Pomocy bo niedlugo bede mial zejscie smiertelne.

Na dysku ATA jest wszystko oki.

Dysk SATA jest new i nie wyglada na uszkodzony (wielokrotnie zarzynalem i testowalem w prawo i lewo)

P.S. Ma ktos jakiego screena z ustawieniami SATA w BIOSIE UBER ( jaka jest najnowsza wersja na asusika2.0)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

1. Zmień temat postu!! bo nic nie mówi!

2. Jeśli chodzi ci o to, że przy instalowaniu xp nie wykrywa ci dysku, to w trakcie ładowania instalatora wciśnij f6, zeby zdefiniowac inne pamięci masowe i jak potem wyskoczy ci monit o wsadzenie dyskietki to wsadz dyskietke ze sterownikami twojego kontrolera sata na MoBo (sterowniki powinny byc na cd-romie z driverami od płyty gł.

Jeśli nie chodzi o to, co napisałem wyżej, to przeczytaj pkt. 3, a nawet jesli o to chodziło to i tak przeczytaj pkt. 3, zebys nastepnym razem nie popelnil takiego samego postu ;).

3. Opisz dokładniej problem, bo po "system sie przytyka ( new instalka winxp )" nie bardzo rozumiem o co chodzi.

UPDATE: Jak masz juz windowsa postawionego to zrob update biosu MoBo i najnowsze stery.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To zainstaluj jeszcze najnowszew aktualizacje z windows update bo u niektórych po instalacji sp1 wystepowały podobne objawy do tych które opisałeś. A najlepiej jakbyś zainstalował inny system np. Win2000 to wiadomo by było czy to sprzęt czy system.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...