artie Opublikowano 14 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 14 Listopada 2003 Przyszedl czas na mojego blaszaka;) Jako ze choinki lubie tylko na swieta a za bimbrownia tez nie przepadam, powstal taki oto antymod z wc w srodku. No, moze ciut jest zmodowany... Mysle, ze nadaje sie tutaj, gdyz wiekszosc przerobek dotyczy chlodzenia. Pare fotek: Calosc Gora Montaz Przod Weze Wiecej fotek i opis na http://orion.media4u.pl/~artie/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ent Opublikowano 14 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 14 Listopada 2003 Jak dla mnie bardzo ladnie i schludnie, chociaz specjalista w WC nie jestem :P. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radoha Opublikowano 14 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 14 Listopada 2003 Calkiem fajnie Ci to wyszlo. Mala utrata zatok na pojemnik, ale jesli ma sie malo napedow to calkiem niezle umiejscowienie. Jedynie co to mogles troche lepszego shrouda zrobic. Fajnie wyglada to podswietlenie od spodu. :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dimek Opublikowano 14 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 14 Listopada 2003 Mnie tez sie nawet podoba... Sam koncze w pocie czola swoje WC rev 4.0 i za niedlugo pochwale sie tez na forum... moze "juz" za tydzien :?: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TOMAHAWK_ Opublikowano 14 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 14 Listopada 2003 Fajne. Może napisz jakie masz temperatury. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Duster Opublikowano 14 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 14 Listopada 2003 Podoba mi sie podswietlanie obudowy. Od razu pomyslalem sobie o "The Fast and the Furious" :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elf_ Opublikowano 14 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 14 Listopada 2003 piękny czarny monolit z zielonkawym podświetleniem ;D ;D pasowałoby jeszcze zapodać AC DC - "Back in Black" Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
artie Opublikowano 14 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 14 Listopada 2003 Shroud z folii - to chyba najlepsze rozwiazanie w tym przypadku poniewaz jest prosty, tani, szybki do wykonania (10 min.) i co najwazniejsze spelnia swoje zadanie:) Oczywiscie owiniecie jest tylko po bokach, zeby byl przeciag z dolu do gory:) Temperatury - odczyty mozna wlozyc miedzy bajki, wiec powiem tylko tyle ze temp na procu spadla mi o ok 8-10 stopni. Ale CPU niekrecone, wiec nie to jest wazne. Chodzi o cisze:) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
muzycom Opublikowano 14 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 14 Listopada 2003 Fajnie to wszystko upakowane. Żebym to ja miał tyle miejsca w budzie :( :). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kubasik Opublikowano 14 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 14 Listopada 2003 zaluje ze nie kupilem big towera chiefteca :( spox wc , schludne , ładnie wszystko wykonczone :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ghazi Opublikowano 14 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 14 Listopada 2003 Czym podswietlony spód? Też chce podświetlić (na niebiseko) ale lipny efekt z didoami. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawciu Opublikowano 14 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 14 Listopada 2003 Shroud z folii - to chyba najlepsze rozwiazanie w tym przypadku poniewaz jest prosty, tani, szybki do wykonania (10 min.) i co najwazniejsze spelnia swoje zadanie:) A nie furczy Ci ta folia? Moze to jeszcze nie ten wiatr?! ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FumFel_20 Opublikowano 14 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 14 Listopada 2003 Czym podswietlony spód? Też chce podświetlić (na niebiseko) ale lipny efekt z didoami. pewnie katodka :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
artie Opublikowano 15 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 15 Listopada 2003 @Ghazi & Fumfel - dokladnie, katoda Revoltec`a @Pawciu - nic nie fuczy:) Folia ladnie sie owija o wszystkie kanty i zalamania. Zreszta ten Papst 120mm puszczony jest na 5V wiec duzego przeciagu nie robi:) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
un_ix Opublikowano 15 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 15 Listopada 2003 :arrow: WC nawet ciekawie Ci wyszlo. podoba mi sie. szkoda, ze nie podales w tym temacie opisu swojego zestawu WC (trzeba sie go doszukiwac po stronie, ktora podales). mam kilka pytan, odnosnie Twojego wc: 1. jakich wymiarow jest ta nagrzewnica z opla kadeta? 2. czym i jak wykonales otwor pod wiatrak w top'ie budy? 3. jak sprawuje sie ten Papst 120x120? zakupiles go w 4max'e? prosze o odpowiedz. z gory dzieki za informacje. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GenghisKhan Opublikowano 15 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 15 Listopada 2003 nic specjalnego Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kubasik Opublikowano 15 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 15 Listopada 2003 jak mozesz to podaj jeszcze wymiary kadetta Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
artie Opublikowano 15 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 15 Listopada 2003 OK, sklad zestawu: - bloki North Base i RedII z www.bloki.pl - pompa MJ1000 - nagrzewnica kadet - easyclick 1,7 - weze 12/16 - wentyle Papst 2x80 12db (przod/tyl) i 1x120 (gora) Wymiary kadeta +- (bez rurek): - dlugosc 195mm - szerokosc 195mm - wysokosc 30mm Dziure na gorze robilem tak: - najpierw wiertarka dziury naokolo wiertlem 6mm, odstepy miedzy dziurami tez okolo 6mm - potem szlifierka katowa poprzecinalem polaczenia powstale po wywierceniu dziur - na koniec wyszlifowalem otwor kamieniem nakreconym na wiertarke. Ogolnie mowiac w ciul roboty, bo blacha twarda no i narzedzia niezbyt profesjonalne, ale tylko to mialem pod reka. Mimo to wyszlo ladnie i rowno:) Ale trzeba uwazac zeby nie porysowac budy. Wentyle Papsta kupilem w Austrii. Szczegolnie ten 120 mnie zaskoczyl, bo na 5 czy 7 wolt jest nieslyszalny:) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
un_ix Opublikowano 16 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Listopada 2003 [...] Wentyle Papsta kupilem w Austrii. Szczegolnie ten 120 mnie zaskoczyl, bo na 5 czy 7 wolt jest nieslyszalny:) :arrow: nieslyszalny to on moze i jest, ale jak to sie ma do wydajnosci :( wg. producenta ma on 1600 obr./min. prz czym przeplyw powietrza wynosi 55,3 CFM / 94 m3/h. nie dziwne wiec jest, ze wiatrak cichutki jest (nawet sie zrymowalo ;)), wrecz nieslyszalny. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...