Skocz do zawartości
rout

..::Problem z grafa::..

Rekomendowane odpowiedzi

witam @ll

niedawno qpilem grafe [gf2 mx400 ] bo chcialem w koncu sprzedac fxa5600 [sic!] i to miala byc moja karta zastepcza.

dzisiaj doszla poczta. wkladam ja do mobo po uprzednim odinstalowaniu sterow wlaczam kompa i nic , black screen i jeden dlugi [kolo 1,5sec] dzwiek [ciagly].

na karcie nie widac zadnych uszkodzen , pamiatki nieprzyjarane, kondziory cale , sciezki tez , ale na gpu nie moge spojrzec bo radiator siedzi jak skurczybyk.

czy to karta walnieta? dodam ze karte qpilem za 51zl z wysylka wiec to nie majatek ale bylbym bardzo happy gdyby dzialala.

prosze o pomoc

pozdrawiam

ps.karta powinna chodzic na agp4 max ale ja nigdzie nie moge znalesc predkosci AGP. mobo to epox 4pda2+

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czasami tak jest, że w bios nie zawsze wykrywa, że jest to karta pod agp4x. Też tak miałem jak montowałem u qmpla moją grafe. Komp odpalił ale rozpoznał mx-a jako agp1x. W Twoim przypadku może pomóc wyjęcie bateryjki z biosu na kilka sekund lub przełożenie na chwile odpowiedniej zworki. Wątpie że to to ale nie zaszkodzi sprubować ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przewaznie ustawia sie polowe swojego ramu np. przy 256 Ram ustawiasz 128.Ilośc pamięci systemowej do wykożystania przez urzadzenie AGP. Nie wiecej niz połowa pamieci RAM.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...