Skocz do zawartości
Morgan

Do uzytkownikow Chieftec 360 W dual fun

Rekomendowane odpowiedzi

Jakie predkosci obrotowe wentylatorow w tym zasilaczu macie, bardzo prosze o podanie, bo u mnie jeden ma ok-3150, natomiast drugi-ok-1570 i to mnie zastanawia, czy takie male obroty sa ok.Z gory dzieki za podanie tych wartosci.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

hmm mam ten zasilacz i obroty oscylują w granicach 1500 - 1800 rpm, tyle że jak monitoruje to podaje prędkość jednego wiatraka tylko dziwne ale koleś ma tak samo i nie wiadomo który to wiatrak. Podejrzewam że to 3150 to u ciebie wiatrak na cpu, chyba że sie myle.

pozdro

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W programie USDM ktory monitoruje plyte Epox mam podane predkosci 3 wentylatorow- Power, Chassis i Cpu, innych nie mam w kompie. Wiec napewno te dwa o ktorych pisalem sa z zasilacza i wcale nie sa glosne-Power-3150, Chassis -1590.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak nie wiesz ktora predkosc jest od ktorego wentylatora to zatrzymuj kolejno wentylatory i sprawdz co zmienia sie w progranie. Ale mowie ze chieftec ma monitoring obrotow tylko wentylatora tylniego, a ten nad procesorem kreci sie ze stalymi obrotami. Do plyty podlacza sie tylko jeden kabelek(taki jak zasilajacy wetylator ale z dwoma kablami), ktory jest odpowiedzialny za monitorowanie obrotow. Wiem co mowie bo sam mam taki sam zasilacz. Rozkrecalem go i z tego wentylatora ktory jest nad procesorem wychodza tylko dwa kable: +12V i masa.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak nie wiesz ktora predkosc jest od ktorego wentylatora to zatrzymuj kolejno wentylatory i sprawdz co zmienia sie w progranie. Ale mowie ze chieftec ma monitoring obrotow tylko wentylatora tylniego, a ten nad procesorem kreci sie ze stalymi obrotami. Do plyty podlacza sie tylko jeden kabelek(taki jak zasilajacy wetylator ale z dwoma kablami), ktory jest odpowiedzialny za monitorowanie obrotow. Wiem co mowie bo sam mam taki sam zasilacz. Rozkrecalem go i z tego wentylatora ktory jest nad procesorem wychodza tylko dwa kable: +12V i masa.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W programie USDM ktory monitoruje plyte Epox mam podane predkosci 3 wentylatorow- Power, Chassis i Cpu, innych nie mam w kompie. Wiec napewno te dwa o ktorych pisalem sa z zasilacza i wcale nie sa glosne-Power-3150, Chassis -1590.

a ile kabli do monitoringu i gdzei podlaczyles - przeciez masz tylko jedna wtyczke 3 pin wiec jakim cudem mozesz monitorowac az 2 wentylatory - zobacz do ktorego gniazdka podlaczyles i z tego gniazdka na plycie dczytuj wartosc

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...