Morgan Opublikowano 14 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 14 Listopada 2003 Jakie predkosci obrotowe wentylatorow w tym zasilaczu macie, bardzo prosze o podanie, bo u mnie jeden ma ok-3150, natomiast drugi-ok-1570 i to mnie zastanawia, czy takie male obroty sa ok.Z gory dzieki za podanie tych wartosci. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szymanek Opublikowano 14 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 14 Listopada 2003 hmm mam ten zasilacz i obroty oscylują w granicach 1500 - 1800 rpm, tyle że jak monitoruje to podaje prędkość jednego wiatraka tylko dziwne ale koleś ma tak samo i nie wiadomo który to wiatrak. Podejrzewam że to 3150 to u ciebie wiatrak na cpu, chyba że sie myle. pozdro Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Morgan Opublikowano 14 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 14 Listopada 2003 Nie jest to wiatrak na cpu, tylko w zasilce-napewno, tam sa dwa wiatraki, ale dlaczego ich predlkosci sa tak rozne? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawlakus Opublikowano 14 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 14 Listopada 2003 Kontrolowany jest tylko wiatrak ktory jest z tylu i tylko jedo obroty sa podawane (kabelek ktory sie poslacza do plyty glownej), a ten nad procesorem kreci sie ze stala predkoscia i jego obroty nie sa monitorowane. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
benek Opublikowano 14 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 14 Listopada 2003 ..., bo u mnie jeden ma ok-3150, ... niemozliwe - przy wentylatorku w zasilaczu z taka predkoscia mialbys halas nie do zniesienia a skoro nie piszesz o glosnym zasilaczu to na 100% nie ma takiej predkosci :P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Morgan Opublikowano 14 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 14 Listopada 2003 W programie USDM ktory monitoruje plyte Epox mam podane predkosci 3 wentylatorow- Power, Chassis i Cpu, innych nie mam w kompie. Wiec napewno te dwa o ktorych pisalem sa z zasilacza i wcale nie sa glosne-Power-3150, Chassis -1590. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawlakus Opublikowano 14 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 14 Listopada 2003 Jak nie wiesz ktora predkosc jest od ktorego wentylatora to zatrzymuj kolejno wentylatory i sprawdz co zmienia sie w progranie. Ale mowie ze chieftec ma monitoring obrotow tylko wentylatora tylniego, a ten nad procesorem kreci sie ze stalymi obrotami. Do plyty podlacza sie tylko jeden kabelek(taki jak zasilajacy wetylator ale z dwoma kablami), ktory jest odpowiedzialny za monitorowanie obrotow. Wiem co mowie bo sam mam taki sam zasilacz. Rozkrecalem go i z tego wentylatora ktory jest nad procesorem wychodza tylko dwa kable: +12V i masa. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawlakus Opublikowano 14 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 14 Listopada 2003 Jak nie wiesz ktora predkosc jest od ktorego wentylatora to zatrzymuj kolejno wentylatory i sprawdz co zmienia sie w progranie. Ale mowie ze chieftec ma monitoring obrotow tylko wentylatora tylniego, a ten nad procesorem kreci sie ze stalymi obrotami. Do plyty podlacza sie tylko jeden kabelek(taki jak zasilajacy wetylator ale z dwoma kablami), ktory jest odpowiedzialny za monitorowanie obrotow. Wiem co mowie bo sam mam taki sam zasilacz. Rozkrecalem go i z tego wentylatora ktory jest nad procesorem wychodza tylko dwa kable: +12V i masa. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kubasik Opublikowano 14 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 14 Listopada 2003 Chassis -1590.na 100% jest to zasilacz Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
benek Opublikowano 14 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 14 Listopada 2003 W programie USDM ktory monitoruje plyte Epox mam podane predkosci 3 wentylatorow- Power, Chassis i Cpu, innych nie mam w kompie. Wiec napewno te dwa o ktorych pisalem sa z zasilacza i wcale nie sa glosne-Power-3150, Chassis -1590. a ile kabli do monitoringu i gdzei podlaczyles - przeciez masz tylko jedna wtyczke 3 pin wiec jakim cudem mozesz monitorowac az 2 wentylatory - zobacz do ktorego gniazdka podlaczyles i z tego gniazdka na plycie dczytuj wartosc Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
muzycom Opublikowano 14 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 14 Listopada 2003 fajnie by było jakby mozna miezyć obroty z 2 wentylatorów przez jeden kabel :) Masz tam 3 kable wychodzące: 1. Masa 2. Napięcie 12V 3. Służy do odczytu obrotów 1 wentyla Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
benek Opublikowano 14 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 14 Listopada 2003 fajnie by było jakby mozna miezyć obroty z 2 wentylatorów przez jeden kabel :) Masz tam 3 kable wychodzące: 1. Masa 2. Napięcie 12V 3. Służy do odczytu obrotów 1 wentyla chyba tego 2 pinu (+12V) tam nie ma :P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
muzycom Opublikowano 14 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 14 Listopada 2003 Fakt się rozpędziłem, ale by się przydał :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...