Skocz do zawartości
Kamcio

za duze napiecie??

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Jestem nieszczesliwym posiadaczem zasialacza IMPET(codegen) 300W :(

Podkrecilem swojego proca przy vcore 1.70v. Patrze na napiecia a tu przy 12V jest 12.59-12.65. (Przy vcore 1.65 > mialem max 12.50 z tego co pamietam).

Czy nie jest to za duzo?? - czy moge spac spokojnie i nie przejmowac sie tym?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

balansujac na granicy normy atx ;-)

nie powinno sie nic stac reszcie sprzetu natomiast eksploatowanie na maksa szitowatych zasilaczy to sie roznie konczy...

moja rada -> zjezdzaj z procka w dol i zbieraj kaske na nowa zasilke

Pozdrawiam 8)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tez tak sie zastanawialem nad tym, bo te np 100mhz wiecej czy mniej roznicy duzej w wydajnosci chyba nie zrobia, a jeszcze zauwazylem ze podczas grania cos mi w grafie buczy - tak jakby miala zaraz wyzionac ducha <ale to przez ten oc chyba bo wczesniej bylo ok

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja mam Rubikona 300W (czyli codeshit). Sprzęt jak w podpisie i mam napięcie na +12V 12,28V (max wg SpeedFana 12,46V, moze by skoczylo przy jakiejs okazji do 12,52V). Wczoraj uzywalem kompa na procku podkreconym do 1900+ ale napięcia były wyższe - 12,40V siegalo nawet do 12,59 (moze to bylo max, a moze cos wiecej), zmniejszylem wczoraj taktowanie z powrotem do 1700+ (i tak podkrecony), zmniejszylem napiecie procka o 0,025. Mialem RAM-y puszczone na 2,6V, a nominalne to 2,5V - zmniejszylem do 2,5V. Ile jeszcze ten Rubikon :( wytrzyma :?: Dzieki z gory za odpowiedz.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam

Jestem nieszczesliwym posiadaczem zasialacza IMPET(codegen) 300W  :(  

Podkrecilem swojego proca przy vcore 1.70v. Patrze na napiecia a tu przy 12V jest 12.59-12.65.  (Przy vcore 1.65 > mialem max 12.50 z tego co pamietam).  

A inne napięcia ?

+5 V -5V

3,3 V ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

obciazyj czyms linie 12v to ci spadnie napiecie ,kilka katod ,wiatraczkow i bedzie git

inna sprawa ze sasilacz bedzie mocniej obciazony (ale 12v wroci do normy :P )

czego oko nie widzi tego sercu nie zal :D

a tak serio to twoj proc bierze troche pradu - zaopatrz sie w zasilacz z mocniejsza linia 3.3v/5v i podlacz do plyty ,a ten co masz urzyj do zasilania napedow ,wiatraczkow itp

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam

Jestem nieszczesliwym posiadaczem zasialacza IMPET(codegen) 300W  :(  

Podkrecilem swojego proca przy vcore 1.70v. Patrze na napiecia a tu przy 12V jest 12.59-12.65.  (Przy vcore 1.65 > mialem max 12.50 z tego co pamietam).  

A inne napięcia ?

+5 V -5V

3,3 V ?

+5V 4.92V

-5V -5.14V

3.3V 3.22V

wiec raczej w normie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...