Wofek Opublikowano 17 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 17 Lipca 2002 Tak jak w temacie !!! Co doradzacie ??? Mam max 85 Hz !!! :cry: Na nvidia.pl pisali że trzeba zmodyfikować plik inf !!! Który zmodyfikować ??? Jakie Detonatorki są zgodne z Refresh Rate FIX ??? Prosżę o linki !!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 17 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 17 Lipca 2002 Na jakiej rozdz. masz 85Hz ? I czy chodzi Ci o gry czy wogole w oknach tez ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wofek Opublikowano 17 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 17 Lipca 2002 Na jakiej rozdz. masz 85Hz ? I czy chodzi Ci o gry czy wogole w oknach tez ? Zrobiło mi się że tylko 85Hz !!! Ani mniej ani więcej !!! I w grach i w Windzie niezależnie od rozdziłaki !!! Co robić ??? PS Dzięki za termisotorek !!! 8) Podaj adres a wyśle Ci paste srebrną w dowód wdzięczności !!! :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 17 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 17 Lipca 2002 Na jakiej rozdz. masz 85Hz ? I czy chodzi Ci o gry czy wogole w oknach tez ? Zrobiło mi się że tylko 85Hz !!! Ani mniej ani więcej !!! I w grach i w Windzie niezależnie od rozdziłaki !!! Co robić ??? PS Dzięki za termisotorek !!! 8) Podaj adres a wyśle Ci paste srebrną w dowód wdzięczności !!! :) Zobacz czy nie pokielbasilo Ci ze sterownikiem od monitora. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wofek Opublikowano 17 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 17 Lipca 2002 Na jakiej rozdz. masz 85Hz ? I czy chodzi Ci o gry czy wogole w oknach tez ? Zrobiło mi się że tylko 85Hz !!! Ani mniej ani więcej !!! I w grach i w Windzie niezależnie od rozdziłaki !!! Co robić ??? PS Dzięki za termisotorek !!! 8) Podaj adres a wyśle Ci paste srebrną w dowód wdzięczności !!! :) Zobacz czy nie pokielbasilo Ci ze sterownikiem od monitora. NIE - sterownik jest dobry !!! Co robić ??? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 17 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 17 Lipca 2002 Zainstaluj sobie najnowsze detonatory http://fernando.darocha.free.fr/station-dr...dia-3030W2K.zip I sciagnij programik do ustawiania odswierzania - najlepszy na swiecie :) http://members.chello.pl/m.wilkosz/NVRefreshTool.exe Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wofek Opublikowano 17 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 17 Lipca 2002 Zainstaluj sobie najnowsze detonatory http://fernando.darocha.free.fr/station-dr...dia-3030W2K.zip I sciagnij programik do ustawiania odswierzania - najlepszy na swiecie :) http://members.chello.pl/m.wilkosz/NVRefreshTool.exe Jak sie w tym progsie odświeżanie ustawia ??? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 17 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 17 Lipca 2002 Odpalasz go, on sam ustawia maxymalne odswierzania i wylaczasz :) Proste jak sznurek w kieszeni :0 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wofek Opublikowano 17 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 17 Lipca 2002 Odpalasz go, on sam ustawia maxymalne odswierzania i wylaczasz :) Proste jak sznurek w kieszeni :0 Właśnie [gluteus maximus] blada mi ustawia 85Hz w każdym trybie !!! :? Jest jakiś program w którym sam moge zdefiniować wartość odświeżania ??? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kosmos Opublikowano 17 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 17 Lipca 2002 NVidia Refresh Rate Fix Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 17 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 17 Lipca 2002 NVidia Refresh Rate FixAle nie dzialaja z nim dentki 30.30 Odinstaluj calkiem stery z grafy i z monitora. Niech winXP zainstaluje swoje domyslne i zobacz czy bedzie to samo. Sprobuj jeszcze przeinstalowac directx. Wiecej juz chyba nic nie wymysle. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wofek Opublikowano 17 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 17 Lipca 2002 NVidia Refresh Rate FixNie chodzi !!! Pewnie to wina wersji Detonatorów 30.30 !!! Na jakich detonatorach chodzi ten NVidia Refresh Rate Fix ??? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kosmos Opublikowano 17 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 17 Lipca 2002 Ja mam detonatory 21.83 ale maksymalnie chyba 23.xx Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kosmos Opublikowano 17 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 17 Lipca 2002 Takie mi starczają bo w XP nie gram w gry. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lubmich Opublikowano 17 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 17 Lipca 2002 Powerstrip działa we wszystkim (przynajmniej u mnie - tseng 6000 oraz ati 7500), działa niezależnie od bzdurnych ustawień windowsika. Nie sprawdzałęm na kartach nvidi ale powinno działać podobnie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
e!Gr00bY Opublikowano 8 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia 2002 Tak jak w temacie !!! Co doradzacie ??? Mam max 85 Hz !!! :cry: Na nvidia.pl pisali że trzeba zmodyfikować plik inf !!! Który zmodyfikować ??? Jakie Detonatorki są zgodne z Refresh Rate FIX ??? Prosżę o linki !!! Ja proponuje od nowa zainstalować sterowniki do monitora. Ewentualnie możesz zmodyfikować .inf'a od monitora. W tymże infie masz zapisane max częstotliwości i rozdzielczości. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rave Opublikowano 8 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia 2002 ja mam w grach 60 hercuf bo jeszcze zaden laskawy program do refresha niechcial dzialac... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dru8d Opublikowano 8 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia 2002 to ja mam w q3 pod Win 98 85 Hz, a pod Win XP 60 hz. Nie wiem czemu, ale cóż... i żaden programik nie pomaga...:( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomasir Opublikowano 8 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia 2002 ja mam w grach 60 hercuf bo jeszcze zaden laskawy program do refresha niechcial dzialac... A próbowałeś hztoola?? Może on pomoże. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bany7 Opublikowano 8 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia 2002 to ja mam w q3 pod Win 98 85 Hz, a pod Win XP 60 hz. Nie wiem czemu, ale cóż... i żaden programik nie pomaga...:( Mialem taki sam problem myslalem ze to wina monitora. Mam najnowsze detonatory i NVRefreshTool 1.0 ze strony : http://www.majorgeeks.com/showfiles.php?cat=22 i smiga wszystko ok w grach i win XP 1024x768 100Hz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
iNtEnSe Opublikowano 8 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia 2002 No więc to jest tak... NVRefreshTool wymaga oryginalnych (od producenta sprzętu) sterowników do monitora, a nie tych PnP z windowsa!!!! Jeśli ich nie masz, musisz sobie takie zrobić powerstripem - on ci rozpozna monitor i zapisze inf-a. Potem dopiero odpal NVRT i będzie ok. Skąd to wiem??? bo jestem betatesterem tego programiku :) i pisałem temi rencami polskiego helpa (którego pewnie nie czytaliście :) ). Kiedyś było forum i tam odpowiadaliśmy na takie pytania, ale chłopaki polecieli na 1000 baksów za domene i serwer i skończyło się eldorado :)) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...