Skocz do zawartości
Wofek

Problem z odświeżaniem pod Win XP !!!

Rekomendowane odpowiedzi

Tak jak w temacie !!! Co doradzacie ??? Mam max 85 Hz !!! :cry: Na nvidia.pl pisali że trzeba zmodyfikować plik inf !!! Który zmodyfikować ??? Jakie Detonatorki są zgodne z Refresh Rate FIX ??? Prosżę o linki !!!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na jakiej rozdz. masz 85Hz ?

I czy chodzi Ci o gry czy wogole w oknach tez ?

Zrobiło mi się że tylko 85Hz !!! Ani mniej ani więcej !!! I w grach i w Windzie niezależnie od rozdziłaki !!!

Co robić ???

PS Dzięki za termisotorek !!! 8) Podaj adres a wyśle Ci paste srebrną w dowód wdzięczności !!! :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zrobiło mi się że tylko 85Hz !!! Ani mniej ani więcej !!! I w grach i w Windzie niezależnie od rozdziłaki !!!

Co robić ???

PS Dzięki za termisotorek !!! 8) Podaj adres a wyśle Ci paste srebrną w dowód wdzięczności !!! :)

Zobacz czy nie pokielbasilo Ci ze sterownikiem od monitora.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Co robić ???

Zobacz czy nie pokielbasilo Ci ze sterownikiem od monitora.

NIE - sterownik jest dobry !!! Co robić ???

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zainstaluj sobie najnowsze detonatory http://fernando.darocha.free.fr/station-dr...dia-3030W2K.zip

I sciagnij programik do ustawiania odswierzania - najlepszy na swiecie :)

http://members.chello.pl/m.wilkosz/NVRefreshTool.exe

Jak sie w tym progsie odświeżanie ustawia ???

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Odpalasz go, on sam ustawia maxymalne odswierzania i wylaczasz :)

Proste jak sznurek w kieszeni :0

Właśnie [gluteus maximus] blada mi ustawia 85Hz w każdym trybie !!! :? Jest jakiś program w którym sam moge zdefiniować wartość odświeżania ???

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

NVidia Refresh Rate Fix

Ale nie dzialaja z nim dentki 30.30

Odinstaluj calkiem stery z grafy i z monitora. Niech winXP zainstaluje swoje domyslne i zobacz czy bedzie to samo. Sprobuj jeszcze przeinstalowac directx.

Wiecej juz chyba nic nie wymysle.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak jak w temacie !!! Co doradzacie ??? Mam max 85 Hz !!!  :cry:  Na nvidia.pl pisali że trzeba zmodyfikować plik inf !!! Który zmodyfikować ??? Jakie Detonatorki są zgodne z Refresh Rate FIX ??? Prosżę o linki !!!

Ja proponuje od nowa zainstalować sterowniki do monitora. Ewentualnie możesz zmodyfikować .inf'a od monitora. W tymże infie masz zapisane max częstotliwości i rozdzielczości.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

to ja mam w q3 pod Win 98 85 Hz, a pod Win XP 60 hz. Nie wiem czemu, ale cóż... i żaden programik nie pomaga...:(

Mialem taki sam problem myslalem ze to wina monitora. Mam najnowsze detonatory i NVRefreshTool 1.0 ze strony : http://www.majorgeeks.com/showfiles.php?cat=22 i smiga wszystko ok w grach i win XP 1024x768 100Hz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No więc to jest tak...

NVRefreshTool wymaga oryginalnych (od producenta sprzętu) sterowników do monitora, a nie tych PnP z windowsa!!!! Jeśli ich nie masz, musisz sobie takie zrobić powerstripem - on ci rozpozna monitor i zapisze inf-a. Potem dopiero odpal NVRT i będzie ok. Skąd to wiem??? bo jestem betatesterem tego programiku :) i pisałem temi rencami polskiego helpa (którego pewnie nie czytaliście :) ).

Kiedyś było forum i tam odpowiadaliśmy na takie pytania, ale chłopaki polecieli na 1000 baksów za domene i serwer i skończyło się eldorado :))

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi