Drzon Opublikowano 14 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 14 Listopada 2003 Ludzie ratujcie! Ja już nie mam siły szukać... przeleciałem nie tylko to forum ale jeszcze kilka zagranicznych. Nie będę się rozpisywał. Jeśli jest tam jakaś tęga głowa która umie się podjąć takiej modyfikacji albo ktoś kto chcociaż da mi linka do strony z takim opisem to będę dozgonnie wdzięczny... no i ma u mnie browara, a nawet trzy! Peace. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 15 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 15 Listopada 2003 hmm... albo się mylę albo zwykły flash biosa wystarczy :). Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Drzon Opublikowano 15 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 15 Listopada 2003 Chciałbym żeby to takie proste było... Ale gdyby tak sie dało to każdy kto ma Radka 8500 mógłby sobie zflashować karte w drugą stronę -> na dwa razy droższą, a na to ATI razcej by nie pozwoliło. Z tego co wyczytałem to trzeba zmienić odpowiednie pliki w sterownikach, ktoś też coś pisał o edycji żeby biosu. Samym fkashowaniem bym kartę najwyżej ukatrupił. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arthi Opublikowano 15 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 15 Listopada 2003 http://www.rage3d.com/board/index.php PS. z tego co wyczytalem, nie ma takiej mozliwosci Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Drzon Opublikowano 15 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 15 Listopada 2003 Ja właśnie na rage3d wyczytałem że się niby da.... Ale mam nowy problem... tylko sie nie śmiać! Nie jestem już 100% pewien czy to aby na pewno jest FireGl, w każdym razie czy ma właściwy bios. Nie moge znaleść właściwych sterów, zawsze instalki mi mówią że "sterownik wyświetlania nie jest zgodny z kartą" itp. Próbowałem już różne catalysty, oryginalne stery do FireGL ze strony ATI, unified drivers, nawet stery pod Rage'a i zawsze to samo :[ . Poza tym, atiflash mi napisało coś takiego: Id=5148 , asic=Rage6/6x . Co to za chipset Rage6??? Miałbym 3 pytanka do fachowców z tej dziedziny: 1) Czy ktoś umie rozszyfrować te dane z atiflash 2) Czy jest jakiś program który czyta id karty i przedstawia dane w ludzkim języku? tzn. ma baze danych i mi powie czarno na białym że mam taki a nie inny model karty. 3) Zna ktoś stronkę z większą ilością biosów do kart ATI? Z góry wielkie dzięki za pomoc. Browary wciąż aktualne :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arthi Opublikowano 15 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 15 Listopada 2003 nie jestem znawca ale na stronie ati jest product identification, moze tam sprobujesz!? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...