Blue Opublikowano 15 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 15 Listopada 2003 WITAM MAM DUŻY PROBLEM NIEWIEM CZEMU NIE UMIE ZAINSTALOWAĆ SYSTEMU NA MOIM KOMPUTERZE.USTAWIAM FIRST BOOT CD-ROM WKŁADAM PŁYTĘ DO DVD I NIC, NIC NIE CZYTA.WKŁADAM DO NAGRYWARKI I TO SAMO.CO MAM ZROBIĆ BO NIE MAM POJĘCIA. :?: PIERWSZY RAZ TAKIE COŚ MI SIĘ STAŁO :!: :?: :evil: PŁYTKA NORMALNIE SIĘ BOOTUJE NA DRUGIM KOMPUTERZE. NAPĘDY WIDZI.SĄ PODPIĘTE DO IDE1 I 2. DYSK NA S-ATA Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Blue Opublikowano 15 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 15 Listopada 2003 NIKT NIC NIE WIE?? O CO CHODZI?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojwar Opublikowano 15 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 15 Listopada 2003 NIKT NIC NIE WIE?? O CO CHODZI?? Too less data to know what is going on with your hardware Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grinch Opublikowano 15 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 15 Listopada 2003 WITAM MAM DUŻY PROBLEM NIEWIEM CZEMU NIE UMIE ZAINSTALOWAĆ SYSTEMU NA MOIM KOMPUTERZE.USTAWIAM FIRST BOOT CD-ROM WKŁADAM PŁYTĘ DO DVD I NIC, NIC NIE CZYTA.WKŁADAM DO NAGRYWARKI I TO SAMO.CO MAM ZROBIĆ BO NIE MAM POJĘCIA. :?: PIERWSZY RAZ TAKIE COŚ MI SIĘ STAŁO :!: :?: :evil: PŁYTKA NORMALNIE SIĘ BOOTUJE NA DRUGIM KOMPUTERZE. NAPĘDY WIDZI.SĄ PODPIĘTE DO IDE1 I 2. DYSK NA S-ATA ja proponuje kupic nowa klawiature, bo Ci sie chyba Caps Lock zacial :lol: :lol: :lol: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Blue Opublikowano 15 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 15 Listopada 2003 jak nie wiecie co trza zrobić to nie odpowiadejcie!! :evil: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NeonPPC Opublikowano 15 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 15 Listopada 2003 Zrob dyskietke startowa u kogos kto ma 98. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FumFel_20 Opublikowano 15 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 15 Listopada 2003 moze w biosie masz napędy ustawiona na AUTO :?: jak tak to zmień. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Blue Opublikowano 15 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 15 Listopada 2003 no w biosie napędy mam na auto tzn. dvd - master (auto) cd-rw - master. (auto) oba napędy są na osobnych taśmach. Other boot disk mam enable. Wcześniej nie miałem takiego problemu. First boot cd-rom i wszystko było ok. :evil: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_mag_ Opublikowano 15 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 15 Listopada 2003 miałem kiedys cos takiego i robilem numer z dyskietka startowa z win 98 i dzialalo . ruszalem z dyskietki a po zainstalowaniu cd-roma setup i koniec. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FumFel_20 Opublikowano 15 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 15 Listopada 2003 ustaw tak zęby nie było napisane auto tylko np.hdd cd-rom i wszystko na temat Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Blue Opublikowano 15 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 15 Listopada 2003 nic nie pomogło :evil: Teraz to już uszkodziłem ze zdenerwowania sobie płytę:( Sciągałem blok wodny (Nukleon2) i zapinkę na socketa i śrubokręt mi zjechał i uszkodziłem ścieżke.CO MAM TERAZ ZROBIĆ.Jest mały ślad (kolor brązowego) koło socketa dosłownie taka mała kropka :evil: :x Próbowałem z dyskietką z win98 ale s-ata (nowy dysk) bez partycji. i się nie dało Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FumFel_20 Opublikowano 15 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 15 Listopada 2003 znaczy sie komp ci nie dopala przez to uszkodzenie :?: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Blue Opublikowano 16 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Listopada 2003 no w tej chwili nie odpala w ogóle Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BigSpider Opublikowano 16 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Listopada 2003 no w tej chwili nie odpala w ogóle moze mnie sie jakos uda pomoc. Moja plyta glowna to Soltek KAV-75 (jeslid obrze pamietam). Wczesniej mialem karte graficzna gf 2 mx 400, a po zmianie grafiki na gf 4 Ti 4200 Palita nie moglem zainstalowac Windowsa XP, poniewaz uruchamial sie instalator mialem czarny obraz. Dlugo sie glowilem zanim rzowiazalem ten problem. Wystarczylo zaktualizowac bios. teraz wszystko ladnie sie instaluje. A tak BTW to za malo informacji podales, jaki masz sprzet? w ktorym momencie komputer przestaje wykonywac operacje ? czy cos wczesniej zmieniales ze sprzetu lub grzebales w biosie ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Blue Opublikowano 16 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Listopada 2003 bios miałem nowy 1.6.Teraz to już płyta w ogóle nie odpala bo zachaczyłem śrubokrętem o ścieżkę i płyta nie wstaje:( Kupiłem dysk s-ata.Weszłem do biosu ustawiłem first boot cd-rom other boot device-enable.Wrzuciłem płytkę do napędu i ..... cisza. Gdy zmienie na floppy to działa. (dyskietka startowa) win98 nie idzie zainstalować bo dysk s-ata i nie idzie stworzyć partycji. Co mam zrobić z tą płytą?? Obok socketa jest mała kropka którą najprowdopodobniej zrobiłem podczas sciagania zapinki socketa z bloku wodnego (nukleon2). Jest niewielka ale widoczna. Myślałem aby zamalować ją jakimś mazakiem żółtym aby nie było to widoczne?? CO ROBIĆ???!!!!!??? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sp1mta Opublikowano 16 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Listopada 2003 bios miałem nowy 1.6 /......../ Kupiłem dysk s-ata.Weszłem do biosu ustawiłem first boot cd-rom other boot device-enable.Wrzuciłem płytkę do napędu i ..... cisza. Gdy zmienie na floppy to działa. (dyskietka startowa) win98 nie idzie zainstalować bo dysk s-ata i nie idzie stworzyć partycji. Błąd w BIOS-ie, nic nie poradzisz dopóki producent płyty nie opublikuje nowego (poprawionego). Co mam zrobić z tą płytą??Oddać do naprawy albo wyrzucić - decyzja należy do Ciebie. Obok socketa jest mała kropka którą najprowdopodobniej zrobiłem podczas sciagania zapinki socketa z bloku wodnego (nukleon2). Jest niewielka ale widoczna. Myślałem aby zamalować ją jakimś mazakiem żółtym aby nie było to widoczne?? Sorry, ale nie mogę się powstrzymać: LOL "Zamalowanie" pisakiem pomoże dokładnie jak umarłemu kadzidło (efekt psychologiczny?). Trzeba połączyć uszkodzoną ścieżkę (ścieżki?), i najlepiej żeby zrobił to ktoś mający o tym pojęcie. --- AT Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malitek Opublikowano 16 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Listopada 2003 mialem ten sam problem, po kupieniu plyty nie moglem nawet wejsc do biosu, pozniej jak juz sie udalo to nie chcialo sie instalowac , a jak juz sie chcialo to w polowie instalki komp sie wieszal. myslalem ze wyjde z siebie i stane obok. ale po 2 dniach walki komp stanol na nogi i dziala do tej pory. a robilem tak cdrom na first boot, reszte na disable. a co do seri instalek to poprostu robilem do skutku powtarzajac te same tradycyjne kroki (chyba z 6 lub 7razy) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Blue Opublikowano 16 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Listopada 2003 Jeśli oddam tą płytę to mi powiedzą że ją uszkodziłem.To muszę zrobić tak zeby nie poznali tego w serwisie.Gdyby zamalowalem to mazakiem koloru żółtego to by nic nie było widać. Da się to w ogóle naprawić?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hawk Opublikowano 16 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Listopada 2003 ja takie uszkodzenie łączyłem ostatnio klejem przewodzącym prąd 8) mobo lata do dziś, dobre szkło powiększające, coś bardzo cieńkiego do nałożenia kleju i powinno działać, chyba że poszła nietylko wierzchnia warstwa :oops: 8O oczywiście masz już po gwarancji Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Blue Opublikowano 17 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Listopada 2003 Oddam płytę do elektronika. Może uda mu się to zrobić Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...