Vadeer Opublikowano 15 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 15 Listopada 2003 Mam 2 pytania: - czy bezpieczne bedzie ustawienie magistrali 200mhz bez zalozenia na mostek poludniowy jakiegokolwiek radiatora? - do czego służą mosfety i czy one wytrzymają? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
prondas Opublikowano 15 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 15 Listopada 2003 Skoro producent gwarantuje prace przy fsb 200 to musi wytrzymac na fabrycznym chłodzeniu jak nie to na gwarancje Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DEFENCE Opublikowano 15 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 15 Listopada 2003 Mosfety regulujące zasilanie rdzenia (zwykle jest ich sześć) http://www.republika.pl/sierpc/pliki/mosfet A co do radiatorw na mosfetach to przydaly by sie ale niekoniecznie. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vadeer Opublikowano 15 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 15 Listopada 2003 co do SB to niby racja. ile plyt w standardzie obsluguje magistrale 200mhz i wiecej? czy one tez nie maja chlodzenia na SB? moze poprostu producenci wiedza ze amd nie wypusci prockow 200mhz a podkrecanie na wlasna odpowiedzialnosc. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sector Opublikowano 15 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 15 Listopada 2003 zaloz jakies radiatorki za 20zl przynajmniej i bedzie dobrze jakąś blache powyginaj i zrob radiator i gitara ! :P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pci Opublikowano 16 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Listopada 2003 Ustaw magistale 200 włacz kompa jakąś gierkę albo 3D Marka i puść go na kilka min. i dotknij czy SB paży czy nie Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mik Opublikowano 16 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Listopada 2003 Im mniej sie bedzie grzac tym lepiej, dlatego warto imo zalozyc radiatorek, szczegolnie jezeli zwiekszasz napiecie na chipsecie. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pci Opublikowano 16 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Listopada 2003 Jak zwjekszyć napięcie na chipsecie?? :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mik Opublikowano 16 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Listopada 2003 Hmmm no po prostu zwiekszasz napiecie na chipsecie (vdd). Nie wiem jak Ci to inaczej napisac :?. Dopiero teraz zauwazylem ze masz ECS'a. Watpie zeby tam byla taka opcja. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vadeer Opublikowano 16 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Listopada 2003 a jak sie to napiecie na chipsecie zwieksza? w biosie gdzies? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mik Opublikowano 16 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Listopada 2003 w power bios features... nie mam pojecia jak to wyglada na abicie. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sector Opublikowano 17 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Listopada 2003 a jak sie to napiecie na chipsecie zwieksza? w biosie gdzies?nie tam gdzie vcore ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vadeer Opublikowano 17 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Listopada 2003 zaraz zaraz vcore to chyba jest od procesora prawda? a ja myslalem ze chodzi o rdzen plyty glownej (tak to zrozumialem) czyli NB albo SB Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mik Opublikowano 17 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Listopada 2003 ta opcja to VDD nie vcore i CHODZI o chipset (wiec dobrze zrozumiales :)), jest tam gdzie sa napiecia na pamieciach, vcore i agp. Nie wiem jednak jak to wyglada w przypadku abitow. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vadeer Opublikowano 17 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Listopada 2003 te faktycznie :D nazywa sie chipset voltage :D to jest do NB czy do SB? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mik Opublikowano 17 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Listopada 2003 afaik NB Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vadeer Opublikowano 17 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Listopada 2003 tak myslalem Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sector Opublikowano 18 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Listopada 2003 zaraz zaraz vcore to chyba jest od procesora prawda? a ja myslalem ze chodzi o rdzen plyty glownej (tak to zrozumialem) czyli NB albo SB chodzilo mi o to czy to nie jest w tym miejscu gdzie sie vcore zmienia !! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vadeer Opublikowano 18 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Listopada 2003 tak to jest wlasnie tam a kiedy by sie przydalo podniesc taki voltage dla NB? (mam np 200mhz) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sector Opublikowano 18 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Listopada 2003 no jak działa stabilnie to nie podnoś ! a jak nie to podnieś Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vadeer Opublikowano 18 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Listopada 2003 a czym sie objawia niestabilnosc pracy jadra? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wizjonerek Opublikowano 18 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Listopada 2003 Czytam czytam czytam i mówie sobie "wy3mam" wiecz czytam dalej ale po oststsnim pytaniu nie wy3ymałem. zamykam Sugestia jak zawsze bo to podstawowe sprawy o jakie pytasz SZUKAJ !!! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...