Skocz do zawartości
MasheX

Jak dorwac oszustke? [wyjazdy do pracy za granice]

Rekomendowane odpowiedzi

no i wlasnie..

Starsza wyjechala na pol roku do wloch do pracy.

z ogloszenia w wyborczej - do opieki nad starsza osoba

wiem.. tez jej mowilem ze wiekrzosc tych ogloszen to oszusci... ale coz.. chciala zaryzykowac.

i obawy sie potwierdzily. zaplacila 300Euro i zostala na lodzie..

ale nie oto tu chodzi.. bo znalazla inna prace i sobie poradzila, chodzi o to jak dorwac ta mende ktora to zorganizowala.. bo i ja, i moje siostry chcemy ja dorwac i wpie****c :twisted: ;) .

niestety.. jest jej tylko numer tel komorkowego (695 691 716) ktory mam nadzieje nie jest PrePaid - ktos wie/moze sie dowiedziec?. Tylko nie dzowncie do niej ani nie wysylajce sms'ow! bo to nic nieda a moze tylko utrudnic znalezenie jej.

nazywa sie Beata Szewczyk - choc to pewnie wymyslone imie.

i dala ogloszenie w wyborczej wiec musiala podac swoje dane.. ale czy prawdziwe? i czy gazeta wyborcza byla by sklonna je podac..

kolejnych ogloszen juz nie daje .. ale w moze dalo by sie podstawic kogos zeby powiedzial ze chcialby wyjechac itp... i tak ja dorwac. Zobaczy sie.. narazie sprubuje sie ja znalezc normalnie

na Policje nie zglosze, bo wkoncu pojechala tam pracowac na czarno.. co jest nielegalne... a ze tam zostala i ma prace to nikt niechce zeby zostala deportowana.

najbardziej wqurwia to ze jedzie taka osoba do wloch.. placi za autobus, posrednikowi i zostaje na lodzie.. bez grosza przy duszy.

gdyby nie to ze moja starsza jest w sumie zaradna osoba i sobie potrafi poradzic to niewiem co by bylo..

szkoda slow..

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie chce Cię martwić ale sprawa jest kompletnie przegrana, danych osobowych nie trzeba podawać aby zamieścić ogłoszenie, więc Beata Szewczyk może być tak samo jak i Janko Muzykant, telefon może nalezeć do kogokolwiek, ani gazeta ani zaden operator - NIKT nie udzieli Ci danych osobowych ponieważ jest to przestępstwo, jesli sprawa dotyczy 300 Euro to radze sobie darować, mozesz wiecej stracic z szukania niz zyskać. Tacy ludzie są już do tego świetnie przygotowani, warto <span style='color: red;'>ORT: wziąść</span> po prostu to jako nauczkę. Wiem że takie sprawy wkurzają, ale właśnie zazwyczaj myśli się wówczas nieracjonalnie, zemsta to zły doradca. Nie zrób więc nic głupiego, żeby z pokrzywdzonego nie stać sie jeszcze bardziej pokrzywdzonym a i tak w życiu często bywa.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Sprawdz czy w gazecie nie ma podobnych ogloszen typu "Praca we Wloszech". Zadzwon i sie dowiedz czegos wiecej jesli chce 300 ojro za posrednictwo to bardzo prawdopodbne ze to ta sama osoba. Najlepiej niech Twoja mama zadzwoni moze pozna Beate Szewczyk po glosie. Nie sadze zeby to bylo oplacalne dla Beaty zeby wyciac kogos raz na 300 euro napewno dalej bedzie probowala kogos naciagnac.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

lepiej usun ten numer , nie podaje sie takich rzeczy

czemu by mial to usunac?

Moze to jest twoj numer telefonu HAHAHAHAH (joke)

Zrob tak

Sproboj znalesc ta osobe jeszcze raz przez ogloszenia umow sie z nia (jakis post wyzej wyjasnia jak mniej wiecej musisz dzialac)gdzies i jej wytlumacz fizycznie ze tak sie nie robi. Z chamami trzeba po chamsku. Albo ja sledz gdzie mieszka (chociaz i tak jej nic nie udowodnisz gdybys chcial doniesc to na policje),

Jak bedziesz do niej dzwonil to z budki telfonicznej albo z niezarejstrowanego pre-paid :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi