Mioda Opublikowano 15 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 15 Listopada 2003 W sprawie PAT i p4p800 ciągle spotyka się jakieś posty na forum - z tym że najświeższe są gdzieś z początku września. Wiem że w pewnym momencie Intel strasznie sie wkurzył na włączanie PATU w ich i865PE i w nowych produktach Bios płyt głównych nie oferuje już takiej funkcji. W czasie wakacji (tak do konca września) można było jeszcze dorwać ostatnie płyty serii Asus p4p800 z możliwością uruchomienia PATu - wiem że wersja płyty która jeszcze to obsługiwała to 1.02... dalej już nie wiem. Ale ostatnio obiło mi się też o oczy hasło że firmy wprowadzają odpowiedniki PATu - np. Gigabyte posiada funkcję M.I.B itp. Czy ten MAM to jakiś rodzaj zastępczy PAT w płycie Asus p4p800? Dzięki za odpowiedź Pozdrawiam Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AK47 Opublikowano 15 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 15 Listopada 2003 mam-memory acceleration mode - to jest inna nazwa PATU, jako że intel nieźle się "wkurzył" tym, że asus rozpoczął sprzedaż płyt z chipsetami 865PE, które po uaktywnieniu PAT dorównywały płytom z 875P; zabronił implentowania funcji PAT na płytach 865. Producenci płyt głównych po prostu pozmieniali nazwy z PAT na GAT(abit), MIB(gigabyte), MAM(asus) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mioda Opublikowano 15 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 15 Listopada 2003 Hmm. I w płytach obecnie dostępnych w sklepie istnieje w Biosie pozycja: "Memory acceleration mode - disabled/enabled"? Która wersja Biosu już to umożliwia? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mioda Opublikowano 16 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Listopada 2003 Tak sobie patrze że średnio co czwarta osoba która zamieszcza w opisie konfiguracje komputera posiada płyte asus p4p800. Proszę. Niech więc ktoś napisze co sie dzieje z tymi płytami i patem, mamem czy co tam teraz jest. Działa to czy nie? Naprawde jestem w kropce, nie wiem czy w nią teraz inwestowac kasę Pomocy Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
S.Youth Opublikowano 17 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Listopada 2003 mi dziala ale ja kupilem plyte jakis miesiac temu Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...