Skocz do zawartości
birdman

REVOLTEC AVALANCHE II

Rekomendowane odpowiedzi

Wygląda efektownie. Zapewne jako chłodzenie pasywne odpada. Konstrukcja nie bez powodu przewiduje montarz wentyli. Jednak 580g (plus waga ewentualnych wentyli) przy tym kształcie radiatora (im wyższy tym większa siła działa na soket) budzi obawy... 8O Jak dla mnie Zelman przy wszystkich jego niedoskonałościach jest obecnie konstrukcją optymalną. Dobrze jednak, że firmy kombinują. Użytkownik może na tym wyłącznie zyskać...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

lambda zlota jest gorsza od miedzi lambda Au 310 W/(m*K) Cu 385 W/(m*K) na stronce jaest napisanie ze jest z miedzi(moj niemiecki jest bardzo slaby ale z pomoca slownika doszedlem) zlotem pokryty chyba jest IMO srebrem by pokryli taniej by bylo

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

chwileczke, nie wiem czy dobrze skale obrałem, bo ciezko ze zdjecia wywnioskowac, ale chcesz mi powiedziec ze tyle miedzi wazy 580g - LMAO, z koloru nawet miedzi to nie przypomina.

co do pokrywania srebrem to byłby raczej nonsens też.

co do waszego niemieckiego to uzyjcie babelfisha, a nie plotkujecie jak przekupki...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

http://www.revoltec.net/images/products/rk002/rk002_rb.jpg

http://www.revoltec.net/_index.htm?http://...dukte/rk002.htm

info pojawiło sie na www.mod-case.com

napewno jest cichszy od zalmana; ciekawe jak wypadnie w testach...

Az taki pewny co do ciszy bym nie byl...

Wentyl musisz zalozyc, inaczej nie pociagnie :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bomba :!: A taki pomysł mi wpadł do głowy. Kupić obudowę Codeszajsa MS-2 i tam to on chyba by wystawał to dziurę na niego, albo szybkę i eleganckie oświetlenie.

Ta obudówka jak ktoś nie widział to mATX 96mm wysokości desktop.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Beznadzieja , pokryty zlotem ? Przecie ono ma gorsza przewodnosc od miedzi .

W pokrywaniu zlotem nie o to chodzi. Jak ladnie zauwazyl kolega, cacko wyglada imponujaco. Rzecz w tym, ze zloto sie nie utlenia a miedz tak i gdyby nie zlocenie, szybko przestaloby wygladac tak ladnie ;) Gdyby natomiast pokryc lakierem, byloby chyba gorzej co? ;) Zlota tam tak znowu duzo nie ma :) To raczej chwyt marketingowy, ale i dobre zabezpieczenie przed korozja.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hmm... korozja? Przeciez miedzi nic sie nie dzieje od stykania sie z powietrzem, oprocz pokrywania sie syfem ofc.A pokrywanie zlotem do oczywiscie chwyt marketingowy nic wiecej . Wydajnosc napewno sie obniza. Przeciez zloto styka sie z powietrzem wiec cieplo jest gorzej oddawane .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hmm... korozja? Przeciez miedzi nic sie nie dzieje od stykania sie z powietrzem, oprocz pokrywania sie syfem

I o to chodzi ;) Korozja to tlenki metali, a nie tlenek zelaza. Aluminium tez koroduje.

i miedz i olow, kazdy metal prawie :D koroduje ;)

Za wyjatkiem szlachetnych metali oraz odmian nierdzewnych (rozmaite stopy)

Juz malo mi w glowie zostalo z materialoznawstwa, wiec jak bredze to wybaczcie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi