Al Bundy Opublikowano 15 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 15 Listopada 2003 Heloł :D ten temat nie ma prowokować. Potrzebuję jakiś przester, efekt, fuzz czy jak to się zwie żeby grać w stylu slayera i sepultury. Właśnie sklepałem swoją gitarke do kupy i potrzebuje jakoiś ciężki efekt. Byłbym bardzo wdzięczny gdyby ktoś podał nazwy, albo najlepiej link do schematu potrzebnego efektu. Pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jaan Opublikowano 15 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 15 Listopada 2003 linka nie podam ale szukaj BOSS DS-1 , siekiera jak cholera( akurat do sepultury i slayer'a) , slyszalem co potrafi , jednym slowem: mmmiodzio Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Al Bundy Opublikowano 15 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 15 Listopada 2003 BIG THANKS!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jaan Opublikowano 15 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 15 Listopada 2003 jak chcialbys jeszcze wiedziec do jest troszke slabszy model OS-2 ( czy jakos tak :wink: ) tez BOSS'a, jesli bys kupowal ten efekt to chyba powienien wystarczyc... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Al Bundy Opublikowano 15 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 15 Listopada 2003 eh, znowu ubgradu kompa nie zrobie :] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jaan Opublikowano 15 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 15 Listopada 2003 eh, znowu ubgradu kompa nie zrobie :] :D bez przesady OS-2 na allegro chodz po ok 200-220 zl to chyba nie tak duzo? (chyba :)) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Al Bundy Opublikowano 15 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 15 Listopada 2003 oj, jednak dużo (za gitare dałem 100zł :lol:) przester droższy od gitary :D no, ale przynajmniej wiem o co pod choinkę prosić :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jaan Opublikowano 15 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 15 Listopada 2003 oj, jednak dużo (za gitare dałem 100zł :lol:) przester droższy od gitary :D no, ale przynajmniej wiem o co pod choinkę prosić :D jesli nie planujesz kiedys wymiany gitary to wystarczy Ci TRASH METAL od KODY ( made in poland :)) , a jesli masz plany na jakas burzuazyjna gitarke to lepiej wez tego BOSS'a , a wlasnie orietacyjna cena tej kody to jakies 100zl wiec wybor nalezy do Ciebie... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Al Bundy Opublikowano 15 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 15 Listopada 2003 chyba wezmę tą kode, na allegro tanio widziałem. a wymiane gitary planuję, ale to w bardzo dalekiej przyszłości PS: wielkie dzięki za pomoc. Pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sir Afeen Opublikowano 15 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 15 Listopada 2003 YYYYYy nie moge sobie przypomnieć gdzie, ale gdzieś czytałem, że można zrobić distortion ze starego walkmana :) poważnie! Trzeba wylutować głowicę i zamiast niej przylutować jacka :) Tylko nie wiem czy in czy out wtedy jest :) pewine in :D Nie pamiętam czy to wystarczy, czy jeszcze jakiegos moda do tego potrzeba :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Al Bundy Opublikowano 15 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 15 Listopada 2003 łoha, hardcore :D akurat mam walkmana który nie obrazi się jeśli go zepsuje :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jaan Opublikowano 15 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 15 Listopada 2003 YYYYYy nie moge sobie przypomnieć gdzie, ale gdzieś czytałem, że można zrobić distortion ze starego walkmana :) poważnie! Trzeba wylutować głowicę i zamiast niej przylutować jacka :) Tylko nie wiem czy in czy out wtedy jest :) pewine in :D Nie pamiętam czy to wystarczy, czy jeszcze jakiegos moda do tego potrzeba :D 8O 8O 8O a moze jakis link ??? jak bys mogl poszukac... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sir Afeen Opublikowano 15 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 15 Listopada 2003 a tak w ogóle to sb live ma distortion :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Al Bundy Opublikowano 15 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 15 Listopada 2003 ja mam AC 97 :D a co wy na to?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
n0rbi Opublikowano 16 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Listopada 2003 Poszukaj na www.elektroda.pl tam jest kilka schematow efektow do gitary ... a gdzie qpiles gitare za 100 zeta ?? bo ja tez chce ... a tyle kasy to spox wyloze :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Al Bundy Opublikowano 16 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Listopada 2003 Gitare załawił braciak od kolesia któremu po 2 dniach się znudziła :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kat_666 Opublikowano 16 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Listopada 2003 linka nie podam ale szukaj BOSS DS-1 , siekiera jak cholera( akurat do sepultury i slayer'a) , slyszalem co potrafi , jednym slowem: mmmiodzioOstatnio qmpel sobie go kupil :) Testowalismy sprzet i musze powiedziec ze jest zajebisty! Jakies schematy na elektordzie znajdziesz ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Al Bundy Opublikowano 16 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Listopada 2003 hehe, no to na świętęta będzie przester, w zalożn9ości od funduszy trash metal od kody albo boss ds1... a narazie sam coś sklepie :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Al Bundy Opublikowano 16 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Listopada 2003 aha, rozje... rozpierniczyłem struny i musze kupić nowe :D jakie polecacie?? (cene też dajcire jak można) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
muzycom Opublikowano 16 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Listopada 2003 Diadario - 9 albo 10 zależy czy wytrenowane masz palce... Czym grubsze ty lepsze brzmienie, ale trudniej grać, bo gitara twardsza... Są tanie i dobre... Tylko że ja niejestem metalem więc może sie nieznam ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jaan Opublikowano 16 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Listopada 2003 aha, rozje... rozpierniczyłem struny i musze kupić nowe :D jakie polecacie?? (cene też dajcire jak można) fender do gitary elektrycznej 9' , jakies 20-25 zl , ladnie brzmia :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kat_666 Opublikowano 16 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Listopada 2003 Ja mam teraz GHS 10' ~23 zeta. Sie nie zastanawialem zbytnio, bo mi sie spieszylo i kupilem pierwsze lepsze ;) Ale sa OK Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Al Bundy Opublikowano 16 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Listopada 2003 gr8, big thanks Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sir Afeen Opublikowano 17 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Listopada 2003 YYYYYy nie moge sobie przypomnieć gdzie, ale gdzieś czytałem, że można zrobić distortion ze starego walkmana :) poważnie! Trzeba wylutować głowicę i zamiast niej przylutować jacka :) Tylko nie wiem czy in czy out wtedy jest :) pewine in :D Nie pamiętam czy to wystarczy, czy jeszcze jakiegos moda do tego potrzeba :D 8O 8O 8O a moze jakis link ??? jak bys mogl poszukac... No wlasnie problem polega na tym, że nie mogę sobie przypomnieć gdzie to znalazłem, szukałem instrukcji jak ustawić mostek Floydowaty i trawiłem na stronę gdzie jakiś "Adam Słodowy" prezentował swoje pomysły. Co do strun to jak zwykle: odmiennych rad tyle ile radzących :) ja od wieków używam strun Ernie Ball. Na początku zakładałem 8 ale przerzusiłem sie na 9-42 i sobie je bardzo chwale. D'addario też są bardzo dobre, ja poprostu nigdy nie mogłem się do nich przyzwyczajć. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
martinwu Opublikowano 17 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Listopada 2003 ..co do strun do ostrego grania to tylko GHS min od 10 .. a bez jakiegoś pieca to zapomnij o brzeniu Sepultury , Slayera itp. ..ja zaczynałem od nożnych kostek KODY potem DOD i BOSS, nastepnie mania multiefektów i innych pprzszkadzajek a wkońcu pozostałem na samym przestrzerze z MARSHALLA VALVESTATE 8080 i nic więcej do szczęcia nie potrzeba było ..niestety teraz sama gitarka się mi została (ESP) :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
muzycom Opublikowano 17 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Listopada 2003 Ernie Ball lepsze, ale chyba nie tańsze... Jak stoją cenowo? "niestety teraz sama gitarka się mi została (ESP) " Też chciałbym być taki nieszczęśliwy... :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...