Skocz do zawartości
Al Bundy

Do metali co na gitarce grali :D

Rekomendowane odpowiedzi

Heloł :D

ten temat nie ma prowokować.

Potrzebuję jakiś przester, efekt, fuzz czy jak to się zwie żeby grać w stylu slayera i sepultury.

Właśnie sklepałem swoją gitarke do kupy i potrzebuje jakoiś ciężki efekt.

Byłbym bardzo wdzięczny gdyby ktoś podał nazwy, albo najlepiej link do schematu potrzebnego efektu.

Pozdro

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

oj, jednak dużo (za gitare dałem 100zł :lol:)

przester droższy od gitary :D no, ale przynajmniej wiem o co pod choinkę prosić :D

jesli nie planujesz kiedys wymiany gitary to wystarczy Ci TRASH METAL od KODY ( made in poland :)) , a jesli masz plany na jakas burzuazyjna gitarke to lepiej wez tego BOSS'a , a wlasnie orietacyjna cena tej kody to jakies 100zl

wiec wybor nalezy do Ciebie...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

YYYYYy nie moge sobie przypomnieć gdzie, ale gdzieś czytałem, że można zrobić distortion ze starego walkmana :) poważnie!

Trzeba wylutować głowicę i zamiast niej przylutować jacka :)

Tylko nie wiem czy in czy out wtedy jest :) pewine in :D

Nie pamiętam czy to wystarczy, czy jeszcze jakiegos moda do tego potrzeba :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

YYYYYy  nie moge sobie przypomnieć gdzie, ale gdzieś czytałem, że można zrobić distortion ze starego walkmana :) poważnie!

8O 8O 8O

a moze jakis link ??? jak bys mogl poszukac...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

linka nie podam ale szukaj BOSS DS-1 , siekiera jak cholera( akurat do sepultury i slayer'a) , slyszalem co potrafi , jednym slowem: mmmiodzio

Ostatnio qmpel sobie go kupil :) Testowalismy sprzet i musze powiedziec ze jest zajebisty! Jakies schematy na elektordzie znajdziesz ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

YYYYYy  nie moge sobie przypomnieć gdzie, ale gdzieś czytałem, że można zrobić distortion ze starego walkmana :) poważnie!

8O 8O 8O

a moze jakis link ??? jak bys mogl poszukac...

No wlasnie problem polega na tym, że nie mogę sobie przypomnieć gdzie to znalazłem, szukałem instrukcji jak ustawić mostek Floydowaty i trawiłem na stronę gdzie jakiś "Adam Słodowy" prezentował swoje pomysły.

Co do strun to jak zwykle: odmiennych rad tyle ile radzących :) ja od wieków używam strun Ernie Ball. Na początku zakładałem 8 ale przerzusiłem sie na 9-42 i sobie je bardzo chwale. D'addario też są bardzo dobre, ja poprostu nigdy nie mogłem się do nich przyzwyczajć.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

..co do strun do ostrego grania to tylko GHS

min od 10 ..

a bez jakiegoś pieca to zapomnij o brzeniu Sepultury , Slayera itp.

..ja zaczynałem od nożnych kostek KODY potem DOD i BOSS, nastepnie mania multiefektów i innych pprzszkadzajek a wkońcu pozostałem na samym przestrzerze z MARSHALLA VALVESTATE 8080 i nic więcej do szczęcia nie potrzeba było ..niestety teraz sama gitarka się mi została (ESP) :(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi