Gość stalin90 Opublikowano 6 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Grudnia 2003 Wiecie co zrobić z tą myszką. Jest bardzo opóźniona i nie da się grać. Gra się nie tnie a myszka się opóźina. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GenghisKhan Opublikowano 6 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Grudnia 2003 Wiecie co zrobić z tą myszką. Jest bardzo opóźniona i nie da się grać. Gra się nie tnie a myszka się opóźina.w 1 tez tak bylo - byl do tego patch - ale w 2 to nie wiem - niedorobili enginu :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KaT Opublikowano 7 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Grudnia 2003 niedorobili enginu :( Ile razy mozna mowic, ze to Unreal Warfare, ten sam co w UT2003 i Unreal 2. Silnik Epic jest tak, czy owak kiepski, ale wina za lag myszki nie obarczalbym silnika, gdyz w innych produkcjach podobnych rzeczy nie ma. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Włodi Opublikowano 7 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Grudnia 2003 Ech :x prawie mi się udało odpalić demko na gf2mx :twisted: . Idą filmiki (eidos,ion storm, nvidia), zaczyna się ładować (jeszcze nie wiem co :wink: , ale pewnie menu) i wyłazi do pulpita. Do emulacji PS użyłem 3d Analizera. Ale nie dam za wygraną musi pujść :twisted: :twisted: , to nic że będzie wszystko białe, bez tekstur wraz z płynnością ruchu sięgającą 2fps, ale BĘDZIE :wink: :twisted: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aqlla Opublikowano 7 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Grudnia 2003 wlasnie zaczalem grac w full wersje i....kilka problemow, otoz po pierwsze gra nie zachowuje ustawien grafiki i dzwieku po wyjsciu z gry i odpaleniu jej od nowa trzeba wszystko znow ustawiac, gorsza sprawa ze mam problemy z grafika, nie wiem czy to u mnie jest skopane czy ta gra jest zje..... mianowicie podczas gry i w trakcie filmikow na postaciach glownie na twarzach postaci i w jasnych lokacjach np w lazience patrzac na umywalki, kibelki itp widac mnostwo szarych punkcikow tak jak by tekstury byly zwalone a wyglada to tak jak by stado mrowek zapierdzielalo po tych umywalkach, kibelkach, kafelkach i twarzach postaci, ma ktos z was podobne zjawisko? jestem ciekawy gdzie lezy przyczyna tego, poza tym bardzo jestem rozczarowany ta gra liczylem na lepszy produkt, interfejs gry jest do bani grafika bardzo przecietna, muza taka se tak jak i sam klimat ktoremu daleko do jedynki,mysz w grze tez chodzi jak by byla na recznym hamulcu... takie moje osobiste wrazena z tego co dotychczas zobaczylem i pogralem btw jade na radku 9800 stery to catalyst 3.8, probowalem roznych ustawien gry ale mam cigle te bledy w grafice (grafa nie @) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ranger Opublikowano 7 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Grudnia 2003 jak u mnie wlacze multisampling na powyzej 2x to juz nie mam kropek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aqlla Opublikowano 7 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Grudnia 2003 multisampling x4 nadal kicha, na jakiej grafie jedziesz ranger? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ranger Opublikowano 7 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Grudnia 2003 radek 9500@9700 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ConiX Opublikowano 7 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Grudnia 2003 ja mam to samo ale jak wylacze ta opcje na samym dole w ustawieniach grafiki to juz nie ma kropek iwszystko wyglada ok,ale gra traci nagle na fps jak cholera.Karta to radek 9500 pro non @ stery 3.9 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jonathan Opublikowano 8 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Grudnia 2003 Hehehehehe zebys sie nie pomylil. To wszystko za szybko brnie do przodu. Za miesiac 9800TX moze okazac sie juz "zlomem" Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Włodi Opublikowano 8 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Grudnia 2003 wlasnie zaczalem grac w full wersje i....kilka problemow, otoz po pierwsze gra nie zachowuje ustawien grafiki i dzwieku po wyjsciu z gry i odpaleniu jej od nowa trzeba wszystko znow ustawiac, gorsza sprawa ze mam problemy z grafika, nie wiem czy to u mnie jest skopane czy ta gra jest zje..... mianowicie podczas gry i w trakcie filmikow na postaciach glownie na twarzach postaci i w jasnych lokacjach np w lazience patrzac na umywalki, kibelki itp widac mnostwo szarych punkcikow tak jak by tekstury byly zwalone a wyglada to tak jak by stado mrowek zapierdzielalo po tych umywalkach, kibelkach, kafelkach i twarzach postaci, ma ktos z was podobne zjawisko? jestem ciekawy gdzie lezy przyczyna tego, poza tym bardzo jestem rozczarowany ta gra liczylem na lepszy produkt, interfejs gry jest do bani grafika bardzo przecietna, muza taka se tak jak i sam klimat ktoremu daleko do jedynki,mysz w grze tez chodzi jak by byla na recznym hamulcu... takie moje osobiste wrazena z tego co dotychczas zobaczylem i pogralem btw jade na radku 9800 stery to catalyst 3.8, probowalem roznych ustawien gry ale mam cigle te bledy w grafice (grafa nie @) Noi kolejny dowód, że radeony to kicha do gier! Niestety, gra zoptymalizowana w 100% z układami nVidia, tak więc nie ma się co dziwić. A co najlepsze podobnych gier ma być więcej :twisted: Wierzcie dalej w te swoje Radeony. Wole już tą trochę gorszą wydajność niż te błedy w grafice. Gdyby to była jedyna gra, która ma podobne zaciachy. Co więcej kumpla stary pracuje w hurtowni, gdzie między innymi handluje się kartami graficznymi, co jakiś czas przynosi do domu różne rodzaje graf. Tym razem były to:fx 5200,5600 i Radek 9100, 9800. Całość testowaliśmy na abicie z nForcem2. ODpalaiśmy kolejno wszystkie grafy, fakt wydajnośćiowo lepsze radki. Ale zapuścilkiśmy jeszcze kilka gierek i jak to zobaczyłem własnym oczom nie wieżyłem. Np w UT2k3 woda :lol: jak to wygląda na radkach :lol: robiliśmy screeny nawet dla porównania bo nie mogliśmy uwierzyć. Jeśli chodzi o efekty FX-y wygrały miażdżąco. Gołym okiem widać różnice nie trzeba się wpatrwać. Szczerze mówiąc z tego co słysze nonstop o Radeonach spodziewałem nie spodziewałem się takiej różnicy. Ha i znowu mam p-rze<span style="color:red;">[ciach!]</span>e :lol: :lol: :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Włodi Opublikowano 8 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Grudnia 2003 Eno pomarzyć nie wolno, a nóż się marzenie spełni i co? NO jakbym pociągnął jeszcze ze dwa lata natej karcie tobym zaoszczędził z 400zł i za dwa lata miałby full wypas karte. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jester Opublikowano 8 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Grudnia 2003 Eno pomarzyć nie wolno, a nóż się marzenie spełni i co? NO jakbym pociągnął jeszcze ze dwa lata natej karcie tobym zaoszczędził z 400zł i za dwa lata miałby full wypas karte. jak nie bedziesz w nic gral to pociagniesz na niej wiecej niz dwa lata. nie ma sie co oszukiwac, ale na tej karcie _nie da sie grac w nowe [i nie tylko] gry_ ona byla dobra x lat temu. teraz to jest staroc i nic juz jej nie pomoze. nic bys nie zaoszczedzil bo ta kasa ktora bys zaoszczedzil nie wystarczylaby na dobra karte, chyba ze bys jakiegos mx'a kupil i znow wszystko zaczeloby sie od nowa :) a jesli nawet udaloby ci sie wlaczyc gre i byloby widac textury etc. to ile bys mial klatek ? 2 ? 3 ? jakos nie moge sobie wyobrazic ze przy takiej ilosci fpsow mialbys przyjemnosc z jakiejkolwiek gry Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aquarium Opublikowano 8 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Grudnia 2003 hmmm - od czasu jak 2 lata temu zamieniłem GF256 na radzia 9000 (teraz 9600) nie miałem żadnych problemow z jakością wyświetlanej grafy - że tak spytam - przy testowaniu kart chciało wam się reinstalować sysa za każdym razem ??? A stery są różniaste po obu stronach barykady :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RuDi Opublikowano 9 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2003 Matko ale cos te lepki z EIDOS skopaly. U mnie na Ati 9700 core 325 i mem 325 ta gra poprostu chodzi jak w starym kinie 8O Nie mowiac juz o AA wlaczonym i Antyaliasingu bo wtedy to normalnie pokaz slajdow. A taka mialem ochote pograc w cos dobrego. Moze jakies stery sie pokaza nowe ,ale watpie. Coraz bardziej producenci gier daja ciala, normalnie takie buble wala ze szkoda slow. Az sie lekko zdenerwowalem :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RaV[666] Opublikowano 10 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Grudnia 2003 Widac ze ludzie nie graja w gry a je ogladaja. Jestem wlasnie po 3dniowym maratonie w tego deusa, sama gra jest SWIETNA, engine jest SKOPANY ale to nieszkodzi ,gralem w 640x480 i sie jakos dalo i przewaznie bylo plynnie.Klimat ma giera niesamowity, przewaznie kazdy jeden problem da sie rozwiazac na 2-4 sposoby, postac mozna prowadzic roznymi drogami fabularnymi ( i nie, nie na zasadzie raz pytanie tak/nie i dwie sciezki, tu sie ciagle wszystko przeplata) ,mnostwo smaczkow w tej grze siedzi takze, tylko trzeb oczekiwac takiego pol rpga a nie nawalany w stylu serious sam, przyklad: Wlaze na pietro pewnego budynku, "picklockuje" drzwi ,wchodze obracam sie i SHOQ ,widze cien postaci na scianie, rozgladam sie powoli ,naslu<span style="color:red;">[ciach!]</span>e, cisza, juz mi sie zaczelo roic ze postac ma jakies "invisibility" zalaczone i tylko cien widac, ale podchdze blizej spogladam w dol i co <span style="color:red;">[ciach!]</span>a widze ?? przewrocona lampka nocna, obok stoi LALKA i to jej CIEN widzialem na scianie :PPPP, i to oswietlenie jest wpelni dynamiczne, mozna poruszac ta lampa i widac jak cien sie porusza,co do fizyki takze sie niezgodze, owszem jest troche "przerysowana" momentami ale dobrze spelnia swoje zadanie, jelsi sie mocno rzuci kubek to sie rozbije, jesli sie polozy to tylko sie zachybota itp to jest dobra sprawa.Niestety obcieli troche mozliwosci kreowania postaci ,no ale to zapewne z powodu debilizacji gry tym ze ma byc na konsole, tak czy siak dobierajac odpowiednie biomody mozna zrobic bardzo rozne postacie z ciekawymi mozliwosciami. A, i gra ma az 4 zakonczenia :P.Ja polecam ,ale tylko dla ludzi ktorych nie obchodzi grafa a liczy sie klimat, 9/10. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bbb Opublikowano 11 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2003 Zaraz, zaraz, a czy ktoś probował odpalic nowgo Deusa w trybie OpenGL ? (nie mam tego jak sprawdzic poniewaz nie mam jeszcze DX:IW). Wszak gra dziala na zmodyfikownym engine ut2k3, a ten pozwalal odpalac sie pod OpenGL, hmm, moze warto sprobowac ? :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eseses Opublikowano 12 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 12 Grudnia 2003 No panowie, cos nie tak z wersja 1.0 Deusa. Nie gralem w demko, bo sadzilem, ze bedzie niedopracowane itd. Wczora, kiedy juz odpalilem full, zajebiscie sie zawiodlem. Sprzet jaki mam widac w podpisie. Dorzucilem jeszcze 256MB zeby byl spokoj. Nie dosc, ze gre niekiedy wywala do windowsa(swiezo postawiony, zadnych gier oprocz podst. softu i deusa), to defaultowo ustawilo rozdzialke na 640x480. Zrozumialbym, gdyby grafika byla mocno wyzylowana, ale nie jest! Taki sprzet jaki posiadam, mysle, ze powinien uciagnac ta szopke. Graficzych opcji jest raptem 6 nie wliczajac ustawienia jasnosci itp. Darowalem sobie tymczasem gre w Deusa, bo o komfortowym graniu nie bylo mowy. Na dodatek ustawilem procka na 2200Mhz i GPU na 280/560 - praktycznie zero roznic. Czekam na wypowiedz posiadaczy Radeonow(tych srednich tez). Jesli wszystko bedzie OK - wielkie fakalec w strone autorow. PS. Gra nie odpali na MX`ach - wymagany jest Pixel i Vertex Shader. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Włodi Opublikowano 12 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 12 Grudnia 2003 Dzisiaj byłem u qmpla zobaczyć jak to wygląda. Musze powiedzieć, że gra przyzwoita, grafika jak dla mnie aż za dobra!!! A te cienie mi zmiażdżyły psychikę zdeczka. Gra się aż tak bardzo nie różni od jedynki, jeśli chodzi o styl fabuły. A to wszystko w tak (jak dla mnie) b. dobrej grafice to już wiem, że będzie się w to ciupać całymi dniami i nocami. OPczywiście mogę się mylić, wszycho się okaże jak będe miał jakąś karte, kóra to uciągnie :? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dziobak Opublikowano 13 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 13 Grudnia 2003 Na jakich Catalystach gracie w tego Deusa, bo ja mam teraz 3.7 i strasznie haczy. Pewnie potrzebne są nowsze. Aktualnie gram też w NFSU i do tej gry akurat 3.7 są optymalne. Zaczyna mnie to wkurzać, że do każdej gry inne stery są praktycznie potrzebne...... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Włodi Opublikowano 13 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 13 Grudnia 2003 Wyszedł pierwszy oficjalny patch, waży 2mb: http://www.fileshack.com/file.x?fid=4239 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ranger Opublikowano 13 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 13 Grudnia 2003 przynajmniej mycha juz normalnie chodzi :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RuDi Opublikowano 14 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 14 Grudnia 2003 Polecam zainstalowac ten patch. Gierka zyskala na tym sporo, normalnie da sie grac. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Boxster Opublikowano 14 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 14 Grudnia 2003 Polecam zainstalowac ten patch. Gierka zyskala na tym sporo, normalnie da sie grac. No jak sie ma R9700 to i bez patcha da sie grac normalnie, a jak ktos ma powiedzmy GF3 to juz mu nawet patch tego nie pociąnie... :evil: Kod gry jest do d...! :evil: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RaV[666] Opublikowano 14 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 14 Grudnia 2003 Ja skonczylem na R 8500 bez patcha w 640 full detale - ten glow, i dalo sie spoko grac. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin Opublikowano 16 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Grudnia 2003 No ja sobie pogram w czwartek :) Jednynke 7 czy 8 razy przeszedlem - mam nadzieje, ze 2 tez bedzie tego warte (co z tego, ze w 640x480 ;)) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Włodi Opublikowano 16 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Grudnia 2003 A co do jedynki to chętnie bym sobie ją jeszcze raz przeszedł, ale nie mam zabardzo jak, bo na moim sprzęcie jak dam wsztstko na full to krzaczy i mycha spowalnia :cry: Kilka lat temu miałem Voodoo3 3000 16mb i na tej karcie ofkoz chodziło 8) , ale teraz to już ciężej ;) Zna ktoś może jakiś sposób na to, jakiś patch pod gf-y czy cuś takiego?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ConiX Opublikowano 18 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Grudnia 2003 witam,po dluzszym obcowaniu z ta gra zmienilem swoje zdanie na jej temat,fakt jest pare bugow ale gra ma wiele plusow mnie zajebala gra swiatla w czasie rzeczywistym niema lepszej no i co wazniejsze jest klimat.Gdyby tylko nie te dziwne kropki na teksturach.......MAcie teza cos takiego?Patcha zainstalowalem i nowe catalyst 3.10 karta to r 9500 pro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aquarium Opublikowano 19 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Grudnia 2003 geeeeeeeeeez - ale numer - giera w 640x480 wyciąga 23 klatki/sek w zamkniętym, pustym pomieszczeniu (zaraz na starcie - kuchnia) !!!!!! Przy min cieniach do tego :twisted: Przejsćie do 800x600 daje 18 fpsów - kto to qrestwo wydał - dlaczego nie ma trybu 320x200???? Mialbym chociaż ze 40 FPSów :twisted: ..... Normalnie nic tylko bombę im wysłać i zbojkotować drani. Thief III to będzie PORAŻKA pod okiem tych debili... PS - Czy lepsza karta graficzna coś daje - myslę o przesiadce z 9600 na 9600 TX, albo zwyklego 9700 i nie wiem czy mam czekać z graniem :P - chyba sobie przejdę znowu 1kę albo System Shocka 2 (jakoś zupełnie sie nei starzeje pod wzgledem graficznym ;) ) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nrl Opublikowano 19 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Grudnia 2003 Ta gierka to wielka pomyłka wszędzie jakieś kropki latają tylko drani zastrzelić co zrobili tą grę. Mam coś takiego jak w czasie gry wyjdę do pulpitu i znowu wejdę do gry to z 50fps zmniejsza się do 5fps. Największa porażka roku. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...