Skocz do zawartości
LivoO

Mu Online

Rekomendowane odpowiedzi

Mam problem podłączam się do serwera globalnego obojetnie ktorego loguje mnie pokazuje sie moja postac kolo fontanny i rozłacza mnie z serwerem i tak w kolo

A łaczysz się przez neozdrade?? nie wiem jak jest teraz ale jak ja grałem (na głobie z 1.5 roku temu) to po jakims czasie był taki problem że nie mozna było ze zmiennego ip wejść.

Ta gra jest do d**y ale straciłem na nia pół roku z górką :P. Global 2 miechy a potem na prywatne. Na mu-pol/polMU straciłem dużo czasu i przerobiłem różne wersje, włacznie z 0.99B+ (ta z dark lordem) jednak była ona strasznie zabugowana do tego res co 400 lvli. ale to sie dało przeżyć ;) miałem MG chyba z 17 resów, statsy zostawały. Przy tej ilosci gra juz nie miała dla mnie sensu. Kunduny nawet bez zbroi nie nie trafiały, pomimo tego ze siła wszystkich potworów była podnoszona, zwłaszcza na arenie. Agility robiło swoje (10k) do tego 15k energii i pozostawało tylko pomaganie innym albo duele. Podjełem decyzje ze jak zresetuja/padnie serv to do MU nie wróce i tak się stało :) przesiadłem sie na America's Army, czyli kolejnego sieciowego połykacza czasu :P pozdro dla MU maniaków, byłych i obecnych :)

Edytowane przez przemekbydgoszcz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nie wiem czy to juz bylo nie bede czytac 30 ++ postow jesli gracie na globalu a zakladam ze tak jest bedzie on niedlugo platny kupila go firma k2

wiecej info macie tu http://mu.xp.pl/ najwieksze polskie forum o mu

Ps ta gra zajebiscie wciaga 3 lata giercowalem ^^

Proponuje abyscie sie przeniesli na jakis prywatny serwer np http://www.muonline.gr/ exp x 15 i bardzoe dlugo juz dziala okolo 1.5 roku

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cześć!! Ja mam z ta grą taki problem.

"uruchamia sie okienko klikam conect. ok dziala! potem game guard. Gdy gra ma sie włączyć wyskakuje GAME GUARD ERROR 114. Czy ktos tak ma?? Jak to naprawic?? Wywalilem gameguard i zaktualizowal sie odrazu. A jeszcze wczoraj grałem!!! :blink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

witam

gra ktos w to jeszcze ? własnie chce zaczac ale nei iwem wogole jak sie za to zabrac, tzn wiem, trzeba sciagnac klienta, i co dalej? znacie jakies serwy darmowe ? z gory dzieki pozdro bielski

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

witam

gra ktos w to jeszcze ? własnie chce zaczac ale nei iwem wogole jak sie za to zabrac, tzn wiem, trzeba sciagnac klienta, i co dalej? znacie jakies serwy darmowe ? z gory dzieki pozdro bielski

Luknij teraz do pierwszego postu. Zamiescilem FAQ, tam znajdziesz odpowiedz.

Co do serverów, niemal wszystkie są darmowe, gdyż jest zbyt duza konkurencja, aby płatne mogły przetrwac.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zapraszam na prywatny server gry MuOnline.

Jeśli nie wiecie co to za gra, zajrzyjcie do tego tematu:

http://forum.purepc.pl/index.php?showtopic=51137

---------------------------------------------------------------------------------------

INFO

---------------------------------------------------------------------------------------

Nazwa Servera: ElemenT Mu

Wersja: 1.00L

Max il. Graczy Online: 100

IP: gz.hopto.org

Port: 44405

Stronka: http://gz.hopto.org

Forum: http://gamezone.d8b.pl/forum/viewforum.php?f=307

KONFIGURACJA

Exp: 300x

Drop: 80%

BB: OFF

HP Mobów: 100%

Reset: 400 lvl , na stronie,staty zostaja

Eventy: czesto

Zen Party Bug: OFF

Potion Bug: OFF

Shadow Bug OFF

Gildia: od 200 lvla

MG: od 220 lvl

DL: od 300 lvl

Max level Itemka: +13

Kasowanie Postaci: do 50 lvl

Serca etc: dropujš

PUNKTY ZA LVL

DK: 5

DW: 5

Elf: 5

MG: 6

DL: 7

JEWEL SUCCES RATE

normal

CHAOS MACHINE

normal

INWAZJE

Czas Inwazji:

Golden Goblin: co 1h

Golden Taikan: co 2h

Golden Dragon: co 2h

Golden Lizard: co 3h

Golden Tantalos: co 3h

SPOTY

Lorencia Szkielety ( cmentarz )

LT7 - zakret, plac

Davias2

Davias3

Spot za zamkiem davias

Icarus

wkrótce arena..

EVENTY

Devil Square 1-6 Event DZIAŁA

Blood Castle 1-7 Event DZIAŁA

Chaos Castle Event DZIAŁA

Castle Siege Event DZIAŁA

AMINISTRACJA

- Kolo

- Boku

NAPRAWIONE

Devil Square 1-6 Event DZIAŁA

Blood Castle 1-7 Event DZIAŁA

Chaos Castle Event DZIAŁA

Castle Siege Event DZIAŁA

Marry(�lub) Komenda DZIAŁA

Nowe Komendy DZIAŁAJĽ

16 kompletów nowych setów (Anicents) DZIAŁAJĽ

Przewodnik jak znalesc komplet itemów [Ancients]

Wła�ciciel Zamku,może tylko wchodzici do Land Of Trials.

Pełne wytłmaczenie warpów.

DROP

Drop:

Kalima - Wszystkie najlepsze bronie wypadajš z najmocniejszych mobów.

Heart Of Love i Fire Crackers - (35% Chaos) (25% Soul) (20% Bless) (20% JOL)

Gold i Silver Medals - +7 to +11 złote itemki.

Land Of Trial - Czasami exc itemy i kamienie.

Icarus - słabsze exc itemy.

Blood Castle - słabsze itemy exc i kamienie.

Devil Square - exc biżuteria i kamienie.

Chaos Castle - 5 Box Of Kundun

KOMENDY GRACZA

- Komendy gracza -

/post + wiadomo�ć - wiadomo�ć widziana przez wszystkich graczy.

/ads + wiadomo�ć - wiadomo�ć widziana przez wszystkich graczy.

/help - pokazuje wszystkie komendy.

/time - pokazuje date i czas.

/summoned - pokazuje moby.

/addstr + No. Sspare Points - Add Strenght 1-100 Add Over 100 Points Switch character

/addagi + No. Spare Points - Add Agility 1-100 Add Over 100 Points Switch character

/addvit + No. Spare Points - Add Vitality 1-100 Add Over 100 Points Switch character

/addenr + No. Spare Points - Add Energy 1-100 Add Over 100 Points Switch character

/vault + Vault No. - Open Extended Vault 0-1 Main Vault 0 Extended Vault 1

/gokalima - auto warp do Kalimy.

- �lubne komendy -

/marry - �lub w Devias,ko�ciół 209 14 - 210 14

/accept - powiedz "TAK"

/divorce - "rozwód"

/tracemarry - warp do żony/męża.

- Castle Siege komendy -

/siegeinfo - Siege Info

/attackcs - rejestracja jako najeżdzca na Zamek.

/defendcs - rejestracja jako obrona Zamku.

/giveupatt - podajesz sie jako atakujšcy

/giveupdef - podajesz sie jako bronišcy.

/kickatt + nazwa guild - Kick dla najezdzców

/kickdef + nazwa guild - Kick dla bronišcych.

/gocs - szybki warp w Zamku tylko dla bronišcych.

DOWNLOAD

Full Client : http://rapidshare.de/files/27781038/Elemen...Client.rar.html

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ehh muszę się przyznać bez bicia... :((( Grałem w to g***o 2 lata temu. I nie polecam! Straciłem przy tym jakiś rok zanim się zorientowałem, że jest to totalnie bezsensowna siepaninka, bez questów. Idziesz w las czy do podziemi i siepiesz szkielety, yeti czy inne balrogi.. Stracicie tylko czas jak was wciągnie. Jak już dojrzeliście do pewnego poziomu po włączeniu gry zrobicie jej /move kosz. btw. przez tą gre zarejestrowałem się nawet na dziecinnym forum gamcecenter.pl ;/ Nie popełniajcie mojego błędu!!!

AA było kilka questów;D Żeby z DarkKnighta stać się BladeKnightem, Z Darkwizarda w Soulmastera i z elfa w coś tam. Generalnie beznadzieja !

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

heh gra do pogrania :] też mi trochę z życiorysa wzięła ale nie mówie, że był to czas stracony :] grałem zwykle z kumplami, więc się nie nudziłem...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Stopien komplikacji to jeszcze pol biedy, choc do zlozonych to ta gra nie nalezy.

Wiekszy problem jest w tym, ze gra ta jest czystym, niezmaconym nawet cieniem fabuly, gameplayem. W oryginale jakies tam jeszcze smutne szczatki fabuly byly, w kolejnych tlumaczeniach na rozne jezyki (zazwyczaj amatorskich) nie bawiono sie w ozdobniki.

Co do questow - pare jest: Devil Square, Blood Castle, zlote moby, zmiana klasy, mozna w pilke pograc miedzy gildiami (jesli serw pozwala), moze cos jeszcze doszlo w nowych wersjach. Fakt, ze nie sa one specjalnie zlozone i polegaja albo na lazeniu w odpowiednich miejscach i czekaniu az wypadnie odpowiedni item (zmiana klasy), tluczeniu mobow hurtem na malej przestrzeni (DS, BC) lub po prostu meczeniu sie z potwornie (nomen omen :roll: ) poteznym mobem, ale ich istnienie trzeba odnotowac. Chyba w Icarus jeszcze jakis boss jest, ale pewien nie jestem.

Disclaimer: Jak zapewne widac po powyzszym, tez spedzilem swoje nad ta gierka. Nie uwazam jednak tego czasu za stracony - gralem tylko na prywatnym serwie w gronie znajomych, wiec bylo weselej. A i tak polowe czasu spedzalem stojac w miescie i gadajac z ludzmi :)

Gierka jest dobra, jak po calym dniu nie chce sie komus myslec - wtedy serwer z wysokimi rate'ami (gdzie szybko mamy mocna postac i dostep do wszystkich krain) jest bardzo dobrym "odstresowaczem" :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Uwaga! Zmiana planów.

I od Ciebie mogą zależec ustawienia servera!

Wejdz na forum i wpowiedz się na temat ustawien:

http://gamezone.d8b.pl/forum/viewtopic.php...asc&start=0

W ten sposob to wy nigdy tego serwa nie odpalicie :P

@Orgia - taaa... tylko znalezc jakiegos serwa z dobrymi statami (zeby sie nie trzeba bylo dlugo meczyc, tylko poszalec jak najszybciej :) ). I'm in ^_^

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi