Skocz do zawartości
LivoO

Mu Online

Rekomendowane odpowiedzi

benek

Sorki, ale jezeli mnie nie ma to znaczy ze polazlem po potiony, tak to sie wogole nie oddalam hehe :P Na duszkach to dlugo bym nie wytrzymal :D

A tak pozatym, jak masz fajna kose to chetnie odkupie, przydalo by sie cos lepszego niz Blade :(

Pozdro.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

TROCHE ROZNYCH INFORMACJI O MU WYGRZEBANYCH Z NETU (cytaty.linki..itp)

-----linki polskie-------(wszystkie polskie stronki dopiero raczkuja)

Poradnik Gracza Mu (autorstwa AIKI)

http://homepage.eircom.net/~aiki/MU/index.html

Polska Stronka MUonline

http://www.mu.tenfy.net/

Polskie forum o MU

http://www.mu.xp.pl/

Kolejne Polskie forum o MU

http://www.sa.desk.pl/forum/

i jeszcze jedno ...tyz nasze czyli polskie

http://www.mu-by-zene.prv.pl/

Polski serwis o Mu (w budowie)

http://www.muonline.friko.pl/

Kolejna stronka o MU ....tak tez polska

http://www.mugame.republika.pl/

-----------CO NIECO O SERWERACH------------takie male FAQ(cytat)

1. Czym się dokładnie różnią servery wigle, maya ? Podajcie inne istniejące servery (oprócz mu-world.com) najlepiej, żeby były angielskie i darmowe (a jak są koreańskie to czy chociaż cyfry są normalnie pisane).

2. Co oznacza global i co innego jest do wyboru ? Czy jest jakaś pełna i lepsza wersja tej gry ?

3. Podajcie, jeżeli można, jakieś fajne strony o MU, bo w wyszukiwarce tylko fora znajduję.

Ad 1) Maya i Wigle to tak jakby 2 rozne swiaty (2 rozne serwery, ale skonfigurowane tak samo (tak samo szybko exp leci, taka sama szansa na itemy z potworkow)).

Maya byla pierwsza dlatego gra tam wiecej ludzi. Na Wigle duzo osob zaczelo grac bo mialo lagi na maya, zostalo schakowanych i jak zaczynali od nowa to zaczeli na wigle, i pewnie inne powody

Z innych serwerow to kilka jest, ale ja juz nie mam linkow do rejestracji, wiec niech sie wypowie ktos kto zna. Jest Mu Storm (exp szybko leci, blessy w sklepie), Fobia (podobno bardziej jak mu-world , ale nie wiem tam nie gralem).

Co do angielskosci serwerow to sa 2 sprawy, moze byc angielski serwer (wtedy strona z rejestracja jest angielska i jest jakies forum i wiekszosc ludzi pisze po angielsku w grze), a moze byc jeszcze angielska wersja klienta (to znaczy jest to chinska wersja, ale sa do niej pliki ktore sprawiaja ze wiekszosc napisow jest po angielsku).

Tyle ze jak takim angielskim klientem wejdziesz na chinski serwer to ci nic nie da bo wszyscy beda pisac po chinsku

Ad 2)

Global oznacza oficjalna wersje gry (narazie beta testy) jest to wersja angielska 0.95

Istnieje jeszcze wersja 0.96 (jest lepsza, sa questy, wszystkie swiaty) tyle ze jest tylko koreanska i chinska.

Do wyboru jest global i serwery prywatne. Global dziala na 0.95, serwery prywatne przewaznie na 0.96

Ad 3)

szczerze mowiac to ja zadnych nie znam

www.muonline.com (oficjalna strona global)

www.muspirit.com (strona z opisami tego czego nie ma na oficjalnej global)

www.muhq.com (forum zwiazane z global)

------------CO NIECO O PRALCE :wink: ---------

w pralce (chaos maszynie) mozna zrobic troche rzeczy :

chaos dragon axe

chaos nature bow

chaos staff

skrzydla dla wszystkich klas

dinorant

zaproszenia do eventow (o ktorych gracze globala moga tylko pomarzyc )

upgrejd itemow na +10 i +11

ogolny przepis jest prosty, zeby zrobic jakas chaos bron musisz miec item minimum +4+opt+chaosy, do skrzydel potrzebny jest chaos item minimum +4+opt+chaosy, dinoranta robi sie z 3 kuni(horn)+chaos, natomiast do upgrejdow nalezy odpowiednio:

+10 1xbless 1xsoul 1xchaos

+11 2xbless 2xsoul 1xchaos

bron oraz skrzydla generowane sa losowo, wiec poza tym wszystkim potrzeba troche szczescia.

aha no i poza dinorantem i upgrejdami, szanse na sukces podnosi sie poprzez dokladanie chaosow do maszyny, jeden chaos to +2% powodzenia w praniu, mozna tez wkladac blesy ale jeden bless to tylko 5 % wiecej.

--------------------------------

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

to na dinoranta i +10 +11 jest 100% szansy na powodzenie? najbardziej ryzykowne jest zatem upgradowanie itemow na +7 do +9 jesli dobrze rozumiem...

a i czym sie rozni dinorant od konikow?, co daja skrzydla heaven, satan, fairy? i co to sa te eventy?

FTRIMTB-pl DK 61lvl

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a gdzie mozna koniki zdobyc ? ;]

tzn skad ludzie maja ze je sprzedaja

a dinorant to wlasnie nie ten konik ? :]

http://fodk.pl/solo/mu/index.php?showtopic=552

tu masz odpowiedz na swoje pytanie ....wystarczy czasami poszukac troszku 8)

----a co do dinoranta to mam dopiero 40 level ...i nie wypadl mi zaden konik ale widzialem goscia na czyms co bylo chyba tym dinorantem..wygladalo jak taki nieduzy smoczek (bialo niebieski o ile pamietam)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

:x :x :x :x :x

ludziska robcie screenshoty i wysylajcie info (byle dokladne) na adres bo sie <span style="color:red;">[ciach!]</span>a grac odechciewa gdziei sie czlowiek nie ruszy tam pelno tych ciach!ow i jeszcze sie jawnie smieja i mowia ze GM moga im naskoczyc - ale jak ludzie zaczna zlgaszac kazdy taki przypadek i GM zostyana zalani setkami mailow to moze rusza te swoje dupska i cos zrobia

wczoraj z rownoagi wyprowadzil mnie jeden koleszka ktory sprzedawal za Blessa opis tego 1 HIT HACKA na Wigle 1 na targu i nic sobie nie robil z tego ze mu pisal GM ze go kasuje - tylko sie smial[/color]

:x :x :x :x :x

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

:x  :x  :x  :x  :x  

ludziska robcie screenshoty i wysylajcie info (byle dokladne) na adres </font> i jeszcze sie jawnie smieja i mowia ze GM moga im naskoczyc - ale jak ludzie zaczna zlgaszac kazdy taki przypadek i GM zostyana zalani setkami mailow to moze rusza te swoje dupska i cos zrobia

wczoraj z rownoagi wyprowadzil mnie jeden koleszka ktory sprzedawal za Blessa opis tego 1 HIT HACKA na Wigle 1 na targu i nic sobie nie robil z tego ze mu pisal GM ze go kasuje - tylko sie smial[/color]

:x  :x  :x  :x  :x

Widzialem dzisiaj tez taka oferte na targu na Wigle 5 - masakra maja ludzie tupet wrrrrrrrr :evil:. Ja wyslalem juz chyba z 5 meili tam ze screenem nikiem i krotkim opisem - nie wiem czy to cos dalo, ale dobry uczynek przenajmniej :roll:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No teraz moge sie oficjalnie pochwalic jak znalazlem 1 chaosa... Wychodze z miasta, zabijam szkieleta i..... wypada chaosik.. ja zdezoo.. jakis koles podlatuje (kradziej) ja szybko chaosika i czmyk do miasta. :D .. Pozwolilem sobie nawet kupic wyczesany luk, ktory zaloze dopiero za 5 leveli :P... Battle Bow +4+8+Luck+Skill ... tanio kupiony bo za 2c .. a koles chcial 3 :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ha ludzie, to ja musze powiedziec z kim boniek w party byl na Lost Tower!!

Wyobrazcie sobie ze party robila Minella - jak ktos widzial tego elfa to nie musze mowic co to za masakra!! To podobno najwyzszy poziomem elf na Wiglach i Mayi. Gosc (z Finlandii) masakrowal potwory w paru ciosach...

Patrzylismy z bonkiem na obrazenia jakie zadawala monsterom i szczena nam opadala - jakos tak zawsze kolo 450 8O !! No i te skrzydelka :wink:

W party byl brat Minelli - EE 108 lvl (451 energy - tu szczeny opadly nam jeszcze nizej a na zebach zaczynal gromadzic sie kurz...).

Jak Star-Girl rzucal na bonka oslony to obrazenia dostawal max 25 (bez tego kolo 80 - 100) a zwiekszenie obrazen tez masakra- boniu zadawal monsterom ze skilla nawet 320 :lol: (a jak zaliczyla dc raz to ino spierniczali wszyscy gdzie pieprz rosnie :lol: ) poza tym zarabiscie w porzadku goscie.Kazali stac pod sciana wszystkim z party i nic nie zbierac, EE wszystkich oslanial, zbieral itemki i kase ale z zamiarem podzialu po walce.Paru gostkow nie sluchalo to myk ich z party wywalili i w koncu sam boniek i elfy zostali.A po walce Star-Girl zaproponowal bonkowi wszystkie niemal lupy i jeszcze zapytal czy moze lepszej zbroi nie chcee 8)

Jak sie okazalo ze boniu ma lepsze wszystko niz proponowala to sie zasmucila lekko :) i powiedziala to dam ci chaoska :lol: ,(dwa im wypadly w ciagu 25 minut) ale z bonkiem rycersko odmowilismy zaszczytu

(i tak mamy za duzo tego badziewia :lol: :lol: :lol: :lol: )

Ech- szkoda, ze sam nie moglem pojsc ale 80 lvl za dwa poziomy dopiero...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

juz teraz wiem co to znaczy e elf. e elf to max vine set (najlepiej excellent jakis) - nalezy dopakowac w sile/agi tylko tyle i vine wymaga(taki +4+12 powiedzmy lub exc wlasnie) i kris + tarcza. reszta tylko i wylacznie ENERGY!!! Def i Att aura zalezy od energy im wiecej jej elf ma tym wiekszy bonus dostaje!!!! jesli ktos ma w planach stworzenie pure e elfa, jest uczciwy i nie ma co z czasem robic nie da mi albo gasparowi znac to pogramy:)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

gaspar & boniek_pl @

czyli co ten EE zadawal takie obrazenia tylko dzieki aurom :?:

bo skoro mial malo sily to tylko tak to sobie tlumacze

a co do levela to DK juz prawie 92, niestety DW stoi w miejscu 57 - doszedlem do wniosku (szkoda ze dopiero przy 57 levelu) ze Wizard to najgorsza postac w grze - tylko odciaga potwory i trzeba za nimi latac a na dodatek bronic Wizarda bo zazwyczaj ma slaby def. :( w tym przekonaniu upewnila mnie krotka przygoda w D3 z 2 Wizardami w Party

DW to chyba tylko sami ze soba moga robic dobre party albo z EE ktory uzywa czegos strzelajacego :P

jak bedziecie kolowali brygade do LT to dajcie znac bo przyda sie jakas odmiana po "kanalach" :P znaczy Dungeonach

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

minella nie jest e elfem!!!! star-girl (byla ze mna i z minella w party tez) - jest e elfem i ona rzucala na mnie i minelle aury dzieki ktorym zadawalismy death gorgonom i death knightom kosmiczne obrazenia (ona miala 451 energy!!!! 108lvl!!! wygladala na 15:P w tym vine secie) - star-girl nie walczyla - ona zbierala itemki i miala sporo strzal dla minelli. co do kolowania party to bez pure e elfa nigdy tam nie pojde (no chyba ze bede mial 300def) na solo zeby kogos w party brac bo jest cholernie ciezko (300def = blessowany plate+12% lub fajny dragonik - out of range:( )

PS co do stronki - codziennie dopisuje cos i systematycznie sie ona powieksza ale jeszcze troche pracy mnie czeka - mam nadzieje ze efekt koncowy zaspokoi kazdy glod wiedzy:) na temat gry

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jonathan @

czyli co grasz na MU World :P

bo slyszalem ze tam exp i kasa po prostu zapierniczaja :?:

to tam mozna Blessy kupowac w sklepie - jezeli tak to po ile :?:

zdaj relacje z roznic itp - bo cos mi sie zadaje ze wielkimi krokami na MU zbliza sie chwila PAY and PLAY :(

:P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

teoretycznie to jest tak:

jak jestes pomaranczowy to po ~ 2h robisz sie normalny

jak jestes czerwony to po ~ 4h sie robisz normalny (po 2h pomaranczowy a po 2 bialy)

jak jestes bordowy to po ~6h sie robisz normalny (po 2 czerowny, ...)

napisalem teoretycznie bo mi czasem zdazolo sie tracic kolorek pomaranczowy na rzecz normalnego np po 45 minutach

zeby przejsc do grupy mniejszego ryzyka (np z bordowego na czerwony) to musisz rozwalic 3 bordowych

ale jak jestes PK (czerowny lub bordowy) to musisz uwazac zeby nie zaliczyc dropa - jak cie zacznie siekac jakis HERO (niebieski) i zginiesz to prawie na 100% cos upuscisz, jak zwykly (bialy) to tak z 50 %szans na dropa

niestety jak giniesz z rak potwora jakiegos to tez masz duze szanse na dropa :P

dokladne tabelki byly gdzies na MU

http://www.muonline.com/s02/s02_05.asp

na samym dole

konkluzja :P

trzeba sie meczyc na serwrku nonPvP i nie przesadzac z silnymi monsterami

:P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja slyszalem ze jest jest sie super hhero to ze lepsze itemy wylatuje no i zdazylo mi sie kiedys byc heru ubilem 3 mordercow ale jakos w tym czasie nic tkaiego nie zaywazylem by wyjatkowe itemy wylatywaly lub cos

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi