Skocz do zawartości
LivoO

Mu Online

Rekomendowane odpowiedzi

mala poprawka by 23.03

potrzebny mi silk armor/gloves/pants+5+12+luck

koszt do ugadania ( najlepiej wymiana za moje iteamy +doplata jewalkami) ----- chwilowo nieaktualne

do sprzedania mam exelent short bow+skill +2%dmg +lvl/20%dmg

a o to co ja mam

silk helm+5+12

silk armor+4+12

silk gloves+4+12

silk pants+4+12

silk boots+6+12

oczywiscie postac na muonline :D

przewaznie na wigle5

nick Razex

nice sexy elf 76 lvl

ulubiona bron: bob (+satan + add dmg = niezly killer pk :D )

ulubiona zabawa: przywolanie goblina i killim wszystkich atakujacych go (a jest ich duuzo) :evil: :P :evil: :twisted: :P :evil: :twisted:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ktos moze opisze jak sie gra MG bo niedlugo moj BK z IceeMU bedzie na 220lvl i sie zastanawiam czy zagrac MG.

MG nie moze uzywac helmu, przez co def szwankuje... Oczywiscie tez nie masz przez to seta (czyli dodatkowego def rate), nie liczac Unicorn Set (ten jest specjalnie dla MG zrobiony, czyli do seta helm nie jest wymagany). Dodatkowo tez MG nie moze uzywac rzeczy przeznaczonych dla BK, czyli np Black Dragonow czy Spirit Sworda :( Co lewel dostaje tylko 1 MAX HP wiecej (w przypadku DK, jakby ktos nie pamietal - 2 MAX HP co lvl, wiec roznica spora - zczegolnie przy wyzszych lvl). Co 5 punktow agila dostaje 1 defa wiecej (w przypadku DK - co 3 punkty agila 1 defa wiecej). Trzeba tez zapomniec o Hellblascie i wiaterku (2 skillach dla BK, wiaterek wymiata w walkach PVP). Za to ma swojego skilla, ktory wg mnie jest cienki (duzo lepszy Twisting). Nie moze tez uzywac skrzydel drugiego poziomu ani dla DW(SM) ani dla DK(BK). Posiada za to specjalne drugo-poziomowe skrzydla dla MG (tylko odrobine gorsze niz skrzydla Diabla (a dokladniej - cale 5 defa mniej, co przy 45 defa w skrzydlach Diabla nie robi znowu az tak duzej roznicy)). Jednynym znaczacym + jest to, ze co poziom dostaje 7 punktow statystyk (inne postacie dostaja po 5 na poziom).

Moim zdaniem MG jest bardzo dobry jako mag (DW sie kryje). Jako wojownik jednak duzo lepszy jest DK (oczywiscie w mojej opinii).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeżeli ktos z was jeszcze gra na Globalu i chce itemy mojego woja za free to zapraszam dzis ok. 19 na maya5. Itemy:

-plate helm+3+luck

-dragon armor+1+4

-scale gloves+5+8+luck

-dragon pants+3

-plate boots+2+12

Moj nick Erg[pl]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam!

Mam już dość chamstwa i hakerstwa w MU. Mam 44 poziom DK. Dziś spędziłem jakies 4h na targowisku, zamiast zarobić trochę to straciłem towaru za 1500K. Ludzie są bezczelni a zabezpieczenia tak [ciach!]iane, że aż przykro się robi. Frajerzy (hakerzy) są już tak sprytni, że przesada. Koleś zaproponował mi 800K za satana, to pomyślałem sobie frajer, i potwierdziłem zakup. Ostatecznie nie dostałem tych 800K a satan se znikł. Albo, sprzedaje chaosa, gość (POLAK) proponuje 600K za niego, nagle kasa znika a ja już prawie wciskam ENTER. Jest to cfaniacki krok w celu wbogacenia się. Tacy liczą, że ja klikne w przycisk OK wtedy kiedy on zabierze kase. Duplikowanie itemów przeszło wszelkie oczekiwania. Koleś przedaje super spear i co, frajer jakiś duplikuje to i se też sprzedaje taki sam, a co tam ! Inny incydent to kolejne włamki na kont i udostępnienie listy loginów i haseł do MU. Jeśli ktoś umie zaradzić moim problemom proszę o opowiedź na ten list lub kontakt mail: crazzyiwan@fr.pl :cry:

Ostatecznie przyłączam się do osób, które już zerwały z MU. Gra jest fajna, ale brak zabezpieczeń odpycha i zniechęca do dalszej gry. Świetny pomysł z opłatą za granie w pełne MU. Napewno zapłace LOL :-(

POZDRAWIAM FANÓW MU

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

polecam prywatne serwery... oprocz monopolu pro playerow wszystko jest okay

przeszedlem jakis czas temui z wlasnego doswiadczenia moge powiedziec jedno - zwykle mu nastawione jest na maxymalne wydluzenie czasu rozrywki (pamietajmy o tym ze w krajach azjatyckich pobierana jest oplata) w celu wyciagniecia max ilosci kasy od graczy. gra na prywatnych serwerach nastawiona jest glownie na to aby gracz maxymalnie dobrze sie bawil a nie probowal dusic 1 lvl w 1dzien 8O (nie twierdze ze wszystkie priv serwery sa ok bo tak nie jest ale np iceemu t ostrzal w 10 imo)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kilka info o serwerku (polskim)

exp 190x

drop rate 65%

w sklepach:

bless - 2mln

soul - 1mln

chaos - 300k

jewel of life - 800k

jewel of creation - 36mln

bronze, brass, dragon, legendary, wind, guardian

bronie dla kazdej z klas

wiekszosc orbow i czarow

potiony +10

angel, satan, uniria

Niedlugo aktywuje konta (a raczej moj znajomek)

Osoby ktore mi przyslaly PW niech podesla jeszcze hasla :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

hehe jonathan sprawdz PM plz odpisz szybko ;)

i mam pytanie, na jakim łączu stoi server?

Daj do shopu jakies przedmioty dla low lvl na start żeby nie trzeba było dłogo grać na low lvl (np. Leather +6+12 itemy)

__

hehe... jeszcze nie mam konta i sie udzielam sora... ;P ale sie troche napalilem :> mysle ze bedą zaproszenia do kupienia w odpowiednio blisko wejsciowki do DS i DC (Devil Sqare i Devic Castle jak ktos nie wie) no i Elite Troops co np. godzinke ;) i dinorant do kupienia ;P i sack of magic zeby czesto wypadal zeby bylo co do pralki dawac (chaos machine) :> hihi

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Aaaaaa jeszcze jedno.

Z przykroscia musze zawiadomic ze Loginy jakie dzisiaj mi nadeslaliscie narazie nie zostana aktywowane.

Serwer nie stoii na jakims super laczu i dla komfortu gry ilosc userow musi narazie zostac ograniczona.

Rejestracja prawdopodobnie zostanie wznowiona.

Wszelkie zapytania kierujcie juz naprawde do admina. Takze prosby o nowe konta.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

dla osób grający na MU-Focus

najpierw to sciagacie i rozpakowujecie -> http://download.muchina.com/MU0_96y_full(Chs).zip

potem sciagacie każdy jeden z tej strony - wszystkie są jednakowe ->http://www.muchina.com/download/097patch.htm i rozpakowujecie do katalogu z gra

i na koniec http://v4.livegate.net/iceemu/mueng.zip i rozpakowac do katalogu datalocal

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

przesiadlem sie an prywate

i lol

nie chce juz wracac na globala :) nie to ze tak calkiem mi sie tam podoba, ze za stworka leci w piz... expa i kasy i ze za szybko lvl leca

ale cholera jest duuuzo rzeczy i miesjc o ktorych na globalu mozna sobie posnic nie mowiac o tym ze hamstwa brak no bo nikogo tam nie ma :D

Mu-focus

DK lvl 160

o takim seciku to wiekszosc moze na globalu tylko pomarzyc w snach

all dragon +luck+12def

boots+5 (by biegac)+...

armor+1+...

crystal sword+luck+skill+12dmg

odwiedzilem prawie wszystkie krajny chyba :D

bles wypadl jeden ale 5 kupilem :D

hihi

jak mi sie znudzi to popykam na globalu jesce swoja elfka ale bedzie ciezko :P :evil: :twisted: a moze na iceemu wystartuje 8)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

dla osób grający na MU-Focus

najpierw to sciagacie i rozpakowujecie -> http://download.muchina.com/MU0_96y_full(Chs).zip

potem sciagacie każdy jeden z tej strony - wszystkie są jednakowe ->http://www.muchina.com/download/097patch.htm i rozpakowujecie do katalogu z gra

i na koniec http://v4.livegate.net/iceemu/mueng.zip i rozpakowac do katalogu datalocal

Raptor jak możesz to powiedz jak sie zarejestrowac na Mu-Focus?? Jezeli to jest Możliwe ,znaczy mi wyskakują Chińskie znaczki i nic nie kumam jak wejde na stronke . Pomóż jak mozesz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

przesiadlem sie an prywate

i lol

nie chce juz wracac na globala :) nie to ze tak calkiem mi sie tam podoba, ze za stworka leci w piz... expa i kasy i ze za szybko lvl leca

ale cholera jest duuuzo rzeczy i miesjc o ktorych na globalu mozna sobie posnic nie mowiac o tym ze hamstwa brak no bo nikogo tam nie ma :D

Mu-focus

DK lvl 160

o takim seciku to wiekszosc moze na globalu tylko pomarzyc w snach

all dragon +luck+12def

boots+5 (by biegac)+...

armor+1+...

crystal sword+luck+skill+12dmg

odwiedzilem prawie wszystkie krajny chyba :D

bles wypadl jeden ale 5 kupilem :D

hihi

jak mi sie znudzi to popykam na globalu jesce swoja elfka ale bedzie ciezko :P :evil: :twisted: a moze na iceemu wystartuje 8)

lvl szybko lecą do 180-220 potem to już trzeba się namęczyć :)

Jewele w sklepie ale ciągle brak kasy na ich kupienie ;)

do tego zrobienie skrzydeł :| (w cholere kasy straciłem na tym) ale niesamowita radocha :)

Raptor jak możesz to powiedz jak sie zarejestrowac na Mu-Focus?? Jezeli to jest Możliwe ,znaczy mi wyskakują Chińskie znaczki i nic nie kumam jak wejde na stronke . Pomóż jak mozesz

Mu-Focus to polski serw :| w tej chwili rejestracja wstrzymana ze względu na problemy z ISP :arrow: Strona Mu-Focus - prosta ale wystarcza

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

:!: :!: :!:

Ludzie z EaglesPL wiec albo rybka albo pipka - gracie czy zwalniacie miejsca w gildii :?:

i przypominam ze wasza gildia ma jutro (Niedziela) o 22.00 wojne (jest info na boardzie) - wiec trzeba podjac meska decyzje w sprawie gry na Globalu

PS jak ktos rezygnuje calkiem z gry to niech przekaze kamyki i itemki braciakowi zanim skasuje swoja postac na Globalu

:!: :!: :!:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja tam uwielbiam Ragnarok Online ... nie nudzi sie tak jak Mu (przynajmniej mi), przepiękna bajkowa grafika ... no i daleko wschodni dowcip ... polecam

a jakies szczegoly ??

http://iro.ragnarokonline.com/ <- oficjalna (platny serwer, wiec nieradze stad sciagac klijenta)

http://www.euro-ro.net/ <- zarejestruj sie i stad sciagnij kienta (darmowy europejski serwer)

http://www.drt.prv.pl/ <- polski serwer (niegralem na nim, podobno klopoty z stabilnoscia i jednorazowa dotacja 5-15zl)

http://www.komurka.piasta.pl/ <- polska informacyjna strona o ragnarok

milej lektury :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam

Mam problem związany z dalszym rozwojem postaci 8) a wiec gram Elfem (global maya 3) poziom 42 od poczatku prawie ze nic nie pakowalem w Energy i nie wiem czy tera sie opłaca podnosic ?? a levele strasznie pomalu lecą :twisted: moje statystyki : Strength 101 8) Agility 114 8) Vitality 41 8) Energy 31 :lol:

W co Pakować ??

Pozdro.

na globalu mam nicka spedy_pl :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi