sector Opublikowano 16 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Listopada 2003 choć jest jusz jeden temat i jest troche zwiazany z foobarem to jednak jest poswiecony pluginowi do winampa zakladam nowy topic o foobarze 2k mam nadzieje ze się przyda. zamieszczajcie tutaj np. problemy i pytania oraz na przyklad wyglad foobara i stringi jakie uzywacie ( :D ) Ja sam mam kilka pytań !! :P 1 Użytkownicy soundstorma jakie maja ustawienie w foobarze :?: czy uzywaja equalizera z foobara czy moze z panelu sterowania nVidia nForce2 :P 2 we wczesniejszych wersjach foobara2k byly wersje output -> DirectSound 2.0 i KernelStreaming czemu z tego zrezygnowano ? btw. nie wiem czemu ale wydaje mi sie ze im nowszy foobar tym mniej funkcji :D jak mozecie to zamiesccie tutaj linki do pluginów jakich używacie !!! -=- ja używam plugin -> foo_syfm - do obslugi string foo_looks - obsluguje coś w rodzaju skórek jak do winampa które mozna sciagnać z www.foolooks.com (chyba taki adres ;) com lub tk :P) a i bym zapomnial ja kozystam z karty muzycznej SoundStorm :P i gram na output -> DirectSound (wczesniej v2.0) @ 44.8kHz Buffering 2000ms Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
??????? Opublikowano 16 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Listopada 2003 dobra to ja tutaj zadam pytanie zeby niezakladac nowega tematu czemu jak slucham muzyki i chce cos napisac to przy pisaniu muzyka mi sie zacina ?? (dzieje sie tak samo przy foobar2000 i winampie?? ) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ardas Opublikowano 16 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Listopada 2003 Oto mój F2k: http://www.stalowawannareaktywacja.republi...a.pl/foobar.png I formatowanie: http://www.stalowawannareaktywacja.republi.../formatting.rar :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sector Opublikowano 17 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Listopada 2003 foobar <- mój Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NeonPPC Opublikowano 17 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Listopada 2003 moj foobar (troszke zmodyfikowany jeszcze) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paulo Opublikowano 17 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Listopada 2003 we wczesniejszych wersjach foobara2k byly wersje output -> DirectSound 2.0 i KernelStreaming czemu z tego zrezygnowano ? Nikt z tego nie zrezygnował, wystarczy je wybrać przy instalacji foobar'a :!: Mam foobar'a 0.7.3a i gram na DS 2.0. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
turzol Opublikowano 17 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Listopada 2003 Panowie z jakich ustawien Foobara korzystacie oraz jakich uzywacie pluginow :?: Podajcie linki jezeli mozna... Bo ja zainstalowalem i na razie roznicy miedzy Winmalpa a Foobarem nie slysze :? Jakie korzysci niesie z soba Direct Output 2.0 :?: Aha mam Audigy@Audigy2 :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ardas Opublikowano 18 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Listopada 2003 Ja jade na domyślnych ustawieniach dźwięku bo nie jestem amatorem jakielkolwiek ingerencji w muzykę, a różnicę słychać szczególnie w porównaniu Foobara i WMP jakiśtamnumer ;) Zresztą Foobar vs Winamp też słychać różnicę więc nie wiem w czym rzecz :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin_gps Opublikowano 18 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Listopada 2003 Panowie z jakich ustawien Foobara korzystacie oraz jakich uzywacie pluginow :?: Podajcie linki jezeli mozna... Bo ja zainstalowalem i na razie roznicy miedzy Winmalpa a Foobarem nie slysze :? Jakie korzysci niesie z soba Direct Output 2.0 :?: Aha mam Audigy@Audigy2 :wink: zainstaluj kx'y jak duzo muzy sluchasz, a na pewno odczujesz roznice 8) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sector Opublikowano 18 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Listopada 2003 we wczesniejszych wersjach foobara2k byly wersje output -> DirectSound 2.0 i KernelStreaming czemu z tego zrezygnowano ? Nikt z tego nie zrezygnował, wystarczy je wybrać przy instalacji foobar'a :!: Mam foobar'a 0.7.3a i gram na DS 2.0. fakt :D hehe ^_^ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bortas Opublikowano 22 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2003 mam problem, sciagnalem foobar special i pozainstalowaniu nadal niechce mi odtwarzac plikow wma, co robic? czy jest cos do skonfigurowania o czym nie wiem?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
phranzee Opublikowano 22 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2003 f2k ma jedna powazna wade...... jest tylko pod win :? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bortas Opublikowano 23 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Listopada 2003 to jak to jest z tymi plikami wma w foobar2k :?: :?: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ChomiK Opublikowano 23 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Listopada 2003 ja mam taki problem - chce zeby po minimalizacji foobar chowal sie do paska szybkiego uruchamiania (nie do tray'a) W Winampoie tak moglem - TU NIE! ????? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kod Opublikowano 23 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Listopada 2003 Chomik:Jesli chcesz zeby foobar nie minimalizowal sie do tray`a to ustawiasz Preferences>Display>System Tray i odznaczasz Minimize to system tray,chyba o to chodzilo :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xan Opublikowano 23 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Listopada 2003 Fajnie ze jzu troche ludzi zaczyna foobara sluchac , ja juz o nim mowielem dawno temu i uzywam go praktycznie od pierwszych wersji . 1 Użytkownicy soundstorma jakie maja ustawienie w foobarze :?: czy uzywaja equalizera z foobara czy moze z panelu sterowania nVidia nForce2 :P 2 we wczesniejszych wersjach foobara2k byly wersje output -> DirectSound 2.0 i KernelStreaming czemu z tego zrezygnowano ? btw. nie wiem czemu ale wydaje mi sie ze im nowszy foobar tym mniej funkcji :D Najlepiej wogule equalizera nie uzywac :) , jezeli chodzi o kenel i direct 2.0 to nadal jest i to jeszcze bardziej zoptymalizowane . Im nowszy foobar tym duzo wiecej funkcji i jeszcze wiecej dobrego . Jezeli chodzi o pluginy to ja uzywam tlyko plugina do wylaczania kompa , ogolnie stawiam na ominiecie calego dsp w foobarze jak i sterach ( a uzywam Kxow ) . Dla tych co lubia dobra jakosc i maja dobry sprzet , polecam uzywac kernel streaming , bo z tego co wiem to omija ustawienia w programach od karty graficznej i daje czysty sygnal na wyjscie . Dobrze jest tez zmniejszyc buffering na mniejsze parametry :) , szczegolnie jak sie malo wtyczek dsp uzywa . Wersja special foobara jest naprawde kozak mozna uzywac jej do nagrywania tak wielu formatow ze glowa mala ( mpc ,ogg i tak dalej ) , tyle ze muzykli polecam sluchac na wersni normal . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yeti Opublikowano 23 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Listopada 2003 a pasek szybkiego uruchamiania? :lol: Walisz skrót poprostu :) (tylko go musisz wczesniej odblokowac) Ja mam pytania (2) : Jak sie tak koloruje fajnie tytuły (wyswietlanie piosenek) Jak sie robi takie zakładki z tymi playlistami? Pytania zaczerpniete z tad ---> http://www.stalowawannareaktywacja.republi...a.pl/foobar.png 3 Co z tymi skinami ? zkad to wziąsc itp Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xan Opublikowano 23 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Listopada 2003 http://www.foobar2000.neostrada.pl/foobar2...2000/index.html Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ardas Opublikowano 23 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Listopada 2003 >Jak sie tak koloruje fajnie tytuły (wyswietlanie piosenek) Wszystko zależy od stringów (Preferencje-> Display-> Title Formatting) Sciągnij sobie plik z mojego poprzedniego posta (formatting.rar) i wklejając stringi do odpowiednich pól poeksperymentuj z kolorami albo z tym czego niechcesz mieć na liście (kolor podaje się w formacie 0000FF) >Jak sie robi takie zakładki z tymi playlistami? Musisz mieć Foobara w wersji 0.7 lub nowszej Klikasz prawym na zakłądce istniejącej playlisty i wybierasz Create New Playlist. Później możesz dodawać do niej normalnie pliki, zmieniać jej nazwę itd. :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bortas Opublikowano 23 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Listopada 2003 no ale co jest z tym wma??!! szukalem i jakos nie moge znalesc na to odpowiedzi :( :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sector Opublikowano 24 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Listopada 2003 musisz sciagnac sobie plugina do wma ;) przy instalacji foobara mna full niby jest zasnaczone wma ale plugina musisz sam sciagnac ;) automatycznie otwiera sie okienko po instalacji czy cisagnac foo_wma ;) Phranzee -> fakt :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bortas Opublikowano 24 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Listopada 2003 no i jest okey pozatym potrzebna bytla jeszcze nowa wersja:) 0.7.4 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Noiser Opublikowano 24 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Listopada 2003 wczoraj sie zaczalem tym programem bawic i jestem bardzo milos zaskoczony... w tej chwili juz wmiare mam wszystko poustawianie i przezucam sie na foobara... tak wyglada moj: http://217.98.219.135/~noiserclub/foobar.jpg playlista zazwyczaj zminimalizowana do traya... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bortas Opublikowano 24 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Listopada 2003 wlasnie :!: Noiser jak zrobic takie okienko? jak masz po prawej :?: :?: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Goofy Opublikowano 24 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Listopada 2003 ja mam pytanie jak odpalic tylne glosniki (bez wlaczania efektow typu echo) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sector Opublikowano 26 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2003 bortas jest taka stronka cos www.foolooks ale nie pamietam koncowki ;) i tak sciagasz takie rzeczy :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ChomiK Opublikowano 6 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Grudnia 2003 KOd: dzieki za odpowiedz ale nnie o to mi chodzilo...Chcialbym zeby foobar nie minimalizowal sie do traja ani do taskbara...niech po prostu zostanie na stale jedna ikonka w pasku szybkiego uruchamiania (kolo 'pokaz pulpit') i do niej mooglby mi sie foobar minimalizowac.... PS:widze ze ninja tune logo ??? hyhy ninja rulez !!!! pozdro... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CHECK-IT Opublikowano 6 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2004 http://members.lycos.co.uk/pawluczukcheck/foobar.gif formatowanie : $if2(%artist% - %title%,%_filename%) $if(%_isplaying%, ' <<000000|FFFFFF~' ) $tab(1) $if(%_isplaying%, '000000|FFFFFF~>>' ) $pad_right(%_length%,5,0) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kucyk Opublikowano 6 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2004 Przeniesiony Ośla :arrow: Oprogramowanie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sector Opublikowano 3 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2004 co wy na nowa vizualizacje do foobara ? :D -- zdjecia na interii wiec moga działac róznie :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...