Skocz do zawartości
^NiuNiek^

sposob na kaca :/

Rekomendowane odpowiedzi

a tak szczerze to wypij szklanke soku pomaranczowego PRZED snem troszke lepiej bedzie z rana... :>

Co innego słyszałem, ba - nawet parę razy zastosowałem ;) Przed pójściem spać trzeba wypić przynajmniej szklankę wody mineralnej (niegazowanej) - rano praktycznie nie suszy. A zaraz po obudzeniu bardzo słodką herbatę, co by organizmowi dostarczyć utraconych cukrów. To jest chyba jedyny sposób, który pomaga, ale weź tu człowieku rano nawalony wypij mineralkę - impossible ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak jak mówicie - dużo wody. Ja dodoatkowo stosuje Alca Zelcer (czy jak to tam sie pisze) lub AlcaPrim - jak dla mnie bomba. Kumple na ostatnim biwaku mi zazdrościli, że wziąłem taki środek - ok. 9 rano mogłem znowu pić, a oni wręcz umierali i wlewali w siebie niezliczone ilości wody.

A i polecam wodę gazowaną - odbekać trzeba te wszytskie % :D

Pozdro.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

....albo żeby uniknąc tego efektu ....to mozna przed piciem walnąć troche oliwy....to wtedy można więcej pić i nie nawalić się tak szybko .... :lol:

Serio, oliwa pomaga :?: Pytam się bo pierwszy raz o tym słyszę a nie chcę ryzykować :)

--------------------------------

Mój sposób na tą chorobę to jest z rańca herbatka z cukrem bo jak wiadomo podczas upajania się traci się glukozę a herbata z cukrem to uzupełni i bynajmniej mi pomaga, a potczas upajania jeśli nie chce się szybko otrzymać rządanego efektu to polecam jeść słodycze, to spowalnia efekt, tylko potem mogą być kłopoty z żołądkiem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Serio, oliwa pomaga :?: Pytam się bo pierwszy raz o tym słyszę a nie chcę ryzykować :)

Oliwa tworzy na żołądku cienką warstwę tłustego "filmu", który spowalnia wchłanianie alkoholu.... Kiedyś może spróbuję :) Puki co piję dla przyjemności (umiarkowanie), nigdy na umór (no, czasem się zdarzy, cóż, z kim się zadajesz, takim się stajesz... :) ).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi