Skocz do zawartości
^NiuNiek^

sposob na kaca :/

Rekomendowane odpowiedzi

ok. 9 rano mogłem znowu pić...

hmmm no to albo paliwo rakietowe piliscie albo za szybko piliscie :P bo o 9 to sie zazwyczaj konczy pic ;)

Zaczelismy ok. 15 dnia poprzedniego, pilo sie do 22 a potem na dyske i dalej sie pilo, tylko że ja po tej dysce stracłem chęć do życia :( (nie mówie tu o alkoholu), a że następny dzień nie był wcale lepszy od poprzedniego trzeba było sobie jakoś uśmierzyć ból - z marnym skutkiem niestety.

Pozdro.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ok. 9 rano mogłem znowu pić...

hmmm no to albo paliwo rakietowe piliscie albo za szybko piliscie :P bo o 9 to sie zazwyczaj konczy pic ;)

Zaczelismy ok. 15 dnia poprzedniego, pilo sie do 22 a potem na dyske i dalej sie pilo, tylko że ja po tej dysce stracłem chęć do życia :( (nie mówie tu o alkoholu), a że następny dzień nie był wcale lepszy od poprzedniego trzeba było sobie jakoś uśmierzyć ból - z marnym skutkiem niestety.

Pozdro.

juz wiem kiedy sie to stalo... ja bym sie zalal bardziej... na 4 dniowym kacu moze by przeszlo.... wspolczucia

but keep it real ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kac na powaznie...

1. Jesli zamierzasz chclac gorzale mozesz dzien wczesniej wypic polowe tego co zamierzasz wypic na imprezie - kac zredukowany do minimum (ja tego nie praktykuje jestem zdeklarowanym piwoszem)

2. Spalic kaca (moj wlasny sposob jesli juz musze pic gorzale) przed impreza przygotuj sobie 1kg mandarynek lub co tam lubisz o duzej zawartosci witamin, wloz je do lodowki jak obudzisz sie po chlaniu zjedz ile mozesz, sa przyjemnie zimne, soczyste i zawsze to cos do jedzenia, potem forsowna jazda na rowerze (w moim przypadku 25km) lub inny wysilek fizyczny (wazne aby sie wypocic) i znow czuje sie jak mlody bog :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Brak kaca = słabe picie dnia poprzedniego :)

Niekoniecznie aby nie mieć kaca wystarczy tylko po chlaniu pomyśleć :P i wypic przed uwaleniem się do wyra conajmniej 0,5 litra jakiegoś płynu (umnie sprawdza się herbata z dużą ilością cytryny :twisted: ) byle nie gaziory. Kac bierze się z odwodnienia organizmu :wink: .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Brak kaca = słabe picie dnia poprzedniego :)

Niekoniecznie aby nie mieć kaca wystarczy tylko po chlaniu pomyśleć :P i wypic przed uwaleniem się do wyra conajmniej 0,5 litra jakiegoś płynu (umnie sprawdza się herbata z dużą ilością cytryny :twisted: ) byle nie gaziory. Kac bierze się z odwodnienia organizmu :wink: .

Podpisuje sie pod powyzszym. Tested & approved 8) Jak tlumaczyla mi kiedys znajma z chemii, kac bierze sie z tego, ze gdy w organizmie rozkladany jest alkohol, to na skutek odwodnienia, watroba zamiast przeksztalcac go w jakas nietoksyczna dla organizmu sybstancje, robi najpierw etap posredni - bodajze aldehyd octowy. Ten wlasnie zwiazek odpowiedzialny jest za zjawisko zwane kacem. Moglem cos pokrecic, wzorow na reakcje tez nie podam, ale fakt jest faktem, ze 0,5 litra wody niegazowanej przed snem pomaga po piciu. Tylko zmusic sie wtedy do wypicia 0,5 wody :wink:

Druga czesc cudownego sposobu, to dalsze uzupelnienie rano plynow w organizmie + sole mineralne i cukry. Tutaj (takze sprawdzoy sposob) najlepiej sprawdza sie szkalnka (najlepiej swiezo wycisnietego) soku z pomaranczy z lyzeczka soli i cuku. Moze nie smakuje to najlepiej, ale pomaga.

Kombinacja wyzej wymienionych sposobow czyni cuda :D .

Pozdro

M.

P.S. No, ale dobry klinik nigdy nie jest zly :twisted:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nieeeee ta oliwa nie tworzy na zoladku zadnej cienkiej warstwy :(

Chemik :lol: MeHow wam wyjasni :) tlusze reaguja z alkoholami :) i tworza obojetne dla organizmu estry :) estrem sie nie nawalisz :)

A najlepsza metoda na kaca to woda z ogorkow :) :) :) lub kawa... bez cytryny ;)

Co do wypowiedzi ParanoiKa to stwierdzam, ze ty naprawde jestes "(...) fajny i mlodziezowy (...)" :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przyjedźcie do mnie na picie. Gwarantuję że zastosowanie któregokolwiek sposobu (tłuszcze, jaranie itp.) nie pomoże ;) Trzeba po prostu wypić odpowiednią ilość i żadna pomoc nie pomoże ;) No może to nie będzie kac tylko poranny rzut wymagający klinika :D :D :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przyjedźcie do mnie na picie. Gwarantuję że zastosowanie któregokolwiek sposobu (tłuszcze, jaranie itp.) nie pomoże ;) Trzeba po prostu wypić odpowiednią ilość i żadna pomoc nie pomoże ;) No może to nie będzie kac tylko poranny rzut wymagający klinika :D :D :D

oplac mi podroz do gdanska ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W Gdańsku sami zdolni ludzie :lol:

Na kaca najlepsza jak ktoś juz mówił KAWA+CYTRYNA wiem ze brzmi tragicznie ale działa !! zajefajna sprawa jak za duzo wypijesz i chcesz pic dalej strzelasz sobie taką kawke godzinka półtorej przerwy i dalej... dobry patent i polecony przez szefa kuchni w niezłym hotelu... kiedyś na weselu mi panna "zeszła" biegne do tego szefuncia i panie ratuj moje bejbe ... jak jej walnął tą kawe to nagle okazało sie ze to ja jestem uwalony 8O

1. Najlepiej kawka "Po Turecku"

2. Rano MUSI być jedno piwko najlepiej Twist Off 0,33 łatwko sie otwiera i na jedno "pociśnięcie"

3. Mieliście kiedyś taką jazde ze zamiast kaca, dalej jesteście skuci ?? rano wstaje powiedzmy 11 i dalej nawalony jestem... fajna jazda ale ostatnio za często... :idea:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ohh man panowie ja teraz wlasnie umieram, wrocilem z imprezy spalem 6 godzin budze sie a tu swiat dalej sie kreci tragizm nad tragizmami pol galeri zapaskudzilem koledze i udawalem dzodzownice czy cus tam nie pijcie alkoholu to tragedia

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

kiedyś słyszałem jak mój starshy leczył kaca... ale to co usłyshałem mnie powaliło dokładnie Dołączona grafikaDołączona grafikaDołączona grafikaDołączona grafika kawa z cytryną! Dołączona grafikaDołączona grafika trzy razy się pytałem czy napewno to Dołączona grafika bueh. Ja tego nie będe próbował.

kiedyś też próbowałem... w sumie.... taki aromat cytrynowy fajny jak dla mnie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi