qbass Opublikowano 16 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Listopada 2003 A po co leczyc kaca?? Fajnie jest wstac po mega imprze z mega kacem... :twisted: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pitbull82 Opublikowano 16 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Listopada 2003 pamietajcie nigdy nie dopuszczajcie do kaca pijcie na okragloale to może do bankructwa doprowadzić :? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzechu Opublikowano 16 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Listopada 2003 ok. 9 rano mogłem znowu pić... hmmm no to albo paliwo rakietowe piliscie albo za szybko piliscie :P bo o 9 to sie zazwyczaj konczy pic ;) Zaczelismy ok. 15 dnia poprzedniego, pilo sie do 22 a potem na dyske i dalej sie pilo, tylko że ja po tej dysce stracłem chęć do życia :( (nie mówie tu o alkoholu), a że następny dzień nie był wcale lepszy od poprzedniego trzeba było sobie jakoś uśmierzyć ból - z marnym skutkiem niestety. Pozdro. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
samhain Opublikowano 16 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Listopada 2003 ok. 9 rano mogłem znowu pić... hmmm no to albo paliwo rakietowe piliscie albo za szybko piliscie :P bo o 9 to sie zazwyczaj konczy pic ;) Zaczelismy ok. 15 dnia poprzedniego, pilo sie do 22 a potem na dyske i dalej sie pilo, tylko że ja po tej dysce stracłem chęć do życia :( (nie mówie tu o alkoholu), a że następny dzień nie był wcale lepszy od poprzedniego trzeba było sobie jakoś uśmierzyć ból - z marnym skutkiem niestety. Pozdro. juz wiem kiedy sie to stalo... ja bym sie zalal bardziej... na 4 dniowym kacu moze by przeszlo.... wspolczucia but keep it real ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
birdman Opublikowano 16 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Listopada 2003 a ja tam zazwyczaj wypijam kubek smietany, potem trzeba szybko do kibla kac-kupe strzelic i jest git :] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RS Opublikowano 16 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Listopada 2003 ja tam jeszcze rpzed wyjsciem na imrpeze kolo lozka stawiam bootle z woda, :) jak sieobudze to sie napije, rano mocna kawa potem sok z grejfruta z duza iloscia cytryni poslodzony, spacerek z psem i jest git... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andriu Opublikowano 16 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Listopada 2003 najlepszym sposobem na kaca jest poprostu picie takich alkoholi, po którym go niema ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pitbull82 Opublikowano 16 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Listopada 2003 Na kaca najlepsza jest praca :twisted: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
frstjob Opublikowano 16 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Listopada 2003 Najlepsza Cola - (może byc "niefirmówka" :D). Potem kawa z cytrynką i można żyć :wink: Wody pić nie mogę bo jakaś taka bez smaku... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 16 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Listopada 2003 heh wszystko jest gowno warte;] najlepsze jest PIWO z rana chociaz na krotko starcza wiec tak 4 na caly dzien trzeba wypic:D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
frstjob Opublikowano 16 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Listopada 2003 heh wszystko jest qpa warte;] najlepsze jest PIWO z rana chociaz na krotko starcza wiec tak 4 na caly dzien trzeba wypic:D Dobry początek dobrego klina :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dns Opublikowano 17 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Listopada 2003 ja czasami biore tabletke na bol glowy jak sie klade spac po balandze...ale z tym to trzeba ostroznie bo ktos mi nagadal ze sie mozna od tego przekrecic..........ale dzialalo zajebiscie.......zero kaca Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krootki Opublikowano 17 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Listopada 2003 Brak kaca = słabe picie dnia poprzedniego :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
S_Works Opublikowano 18 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Listopada 2003 Kac na powaznie... 1. Jesli zamierzasz chclac gorzale mozesz dzien wczesniej wypic polowe tego co zamierzasz wypic na imprezie - kac zredukowany do minimum (ja tego nie praktykuje jestem zdeklarowanym piwoszem) 2. Spalic kaca (moj wlasny sposob jesli juz musze pic gorzale) przed impreza przygotuj sobie 1kg mandarynek lub co tam lubisz o duzej zawartosci witamin, wloz je do lodowki jak obudzisz sie po chlaniu zjedz ile mozesz, sa przyjemnie zimne, soczyste i zawsze to cos do jedzenia, potem forsowna jazda na rowerze (w moim przypadku 25km) lub inny wysilek fizyczny (wazne aby sie wypocic) i znow czuje sie jak mlody bog :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LEON2000 Opublikowano 19 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Listopada 2003 Brak kaca = słabe picie dnia poprzedniego :) Niekoniecznie aby nie mieć kaca wystarczy tylko po chlaniu pomyśleć :P i wypic przed uwaleniem się do wyra conajmniej 0,5 litra jakiegoś płynu (umnie sprawdza się herbata z dużą ilością cytryny :twisted: ) byle nie gaziory. Kac bierze się z odwodnienia organizmu :wink: . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arakasi Opublikowano 19 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Listopada 2003 Brak kaca = słabe picie dnia poprzedniego :) Niekoniecznie aby nie mieć kaca wystarczy tylko po chlaniu pomyśleć :P i wypic przed uwaleniem się do wyra conajmniej 0,5 litra jakiegoś płynu (umnie sprawdza się herbata z dużą ilością cytryny :twisted: ) byle nie gaziory. Kac bierze się z odwodnienia organizmu :wink: . Podpisuje sie pod powyzszym. Tested & approved 8) Jak tlumaczyla mi kiedys znajma z chemii, kac bierze sie z tego, ze gdy w organizmie rozkladany jest alkohol, to na skutek odwodnienia, watroba zamiast przeksztalcac go w jakas nietoksyczna dla organizmu sybstancje, robi najpierw etap posredni - bodajze aldehyd octowy. Ten wlasnie zwiazek odpowiedzialny jest za zjawisko zwane kacem. Moglem cos pokrecic, wzorow na reakcje tez nie podam, ale fakt jest faktem, ze 0,5 litra wody niegazowanej przed snem pomaga po piciu. Tylko zmusic sie wtedy do wypicia 0,5 wody :wink: Druga czesc cudownego sposobu, to dalsze uzupelnienie rano plynow w organizmie + sole mineralne i cukry. Tutaj (takze sprawdzoy sposob) najlepiej sprawdza sie szkalnka (najlepiej swiezo wycisnietego) soku z pomaranczy z lyzeczka soli i cuku. Moze nie smakuje to najlepiej, ale pomaga. Kombinacja wyzej wymienionych sposobow czyni cuda :D . Pozdro M. P.S. No, ale dobry klinik nigdy nie jest zly :twisted: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomasir Opublikowano 20 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Listopada 2003 Na kaca najlepsza jest praca. Stosuwaliśmy tą metodę jak robiliśmy w Anglii i oczywiście się sprawdzała. Nie pójdziesz do pracy nie masz za co pić i tak w kółko... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szuwarek Opublikowano 21 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Listopada 2003 a musi to być oliwa z oliwek, czy zwykły olej wystarczy??A może ropy troche spuscic z samochodu. Tez tluste Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pitbull82 Opublikowano 21 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Listopada 2003 a musi to być oliwa z oliwek, czy zwykły olej wystarczy??A może ropy troche spuscic z samochodu. Tez tlusteno nie przesadzajmy ;) imo najbardziej zaufanym sposobem jest praca, herbatka, owoce Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RaF Opublikowano 21 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Listopada 2003 podczas picia tez mozna wcinac cukier w kostkach dziala wypilismy po 0,6l wódy na lepka i nastepnego dnia 0 kaca Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bigzzgib Opublikowano 21 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Listopada 2003 Tylko piwo koniecznie zimne butelka za jednym łykiem i dalej spać...... ewentualnie lufka dobrego stafu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MeHow Opublikowano 22 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2003 nieeeee ta oliwa nie tworzy na zoladku zadnej cienkiej warstwy :( Chemik :lol: MeHow wam wyjasni :) tlusze reaguja z alkoholami :) i tworza obojetne dla organizmu estry :) estrem sie nie nawalisz :) A najlepsza metoda na kaca to woda z ogorkow :) :) :) lub kawa... bez cytryny ;) Co do wypowiedzi ParanoiKa to stwierdzam, ze ty naprawde jestes "(...) fajny i mlodziezowy (...)" :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MeHow Opublikowano 22 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2003 no i tak apropos :) jak sie wypali cos zielonego nastepnego dnia 0 kaca Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bruce Opublikowano 22 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2003 no i tak apropos :) jak sie wypali cos zielonego nastepnego dnia 0 kaca zgadzam sie.... chociaz ja i tak nie mam kaca ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krootki Opublikowano 22 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2003 Przyjedźcie do mnie na picie. Gwarantuję że zastosowanie któregokolwiek sposobu (tłuszcze, jaranie itp.) nie pomoże ;) Trzeba po prostu wypić odpowiednią ilość i żadna pomoc nie pomoże ;) No może to nie będzie kac tylko poranny rzut wymagający klinika :D :D :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bruce Opublikowano 22 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2003 Przyjedźcie do mnie na picie. Gwarantuję że zastosowanie któregokolwiek sposobu (tłuszcze, jaranie itp.) nie pomoże ;) Trzeba po prostu wypić odpowiednią ilość i żadna pomoc nie pomoże ;) No może to nie będzie kac tylko poranny rzut wymagający klinika :D :D :D oplac mi podroz do gdanska ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
$migacz Opublikowano 24 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Listopada 2003 W Gdańsku sami zdolni ludzie :lol: Na kaca najlepsza jak ktoś juz mówił KAWA+CYTRYNA wiem ze brzmi tragicznie ale działa !! zajefajna sprawa jak za duzo wypijesz i chcesz pic dalej strzelasz sobie taką kawke godzinka półtorej przerwy i dalej... dobry patent i polecony przez szefa kuchni w niezłym hotelu... kiedyś na weselu mi panna "zeszła" biegne do tego szefuncia i panie ratuj moje bejbe ... jak jej walnął tą kawe to nagle okazało sie ze to ja jestem uwalony 8O 1. Najlepiej kawka "Po Turecku" 2. Rano MUSI być jedno piwko najlepiej Twist Off 0,33 łatwko sie otwiera i na jedno "pociśnięcie" 3. Mieliście kiedyś taką jazde ze zamiast kaca, dalej jesteście skuci ?? rano wstaje powiedzmy 11 i dalej nawalony jestem... fajna jazda ale ostatnio za często... :idea: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zoltar Opublikowano 24 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Listopada 2003 Ech ostatnio zmixowałem wódke z jabolami :D:D:D Ale przed pójściem spać walnąłem witaminy + musującą C i rano było spoko :):):) No może po za jednym hmm... Musiałem coś posprzątać :D:D:D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sfx Opublikowano 29 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Lutego 2004 ohh man panowie ja teraz wlasnie umieram, wrocilem z imprezy spalem 6 godzin budze sie a tu swiat dalej sie kreci tragizm nad tragizmami pol galeri zapaskudzilem koledze i udawalem dzodzownice czy cus tam nie pijcie alkoholu to tragedia Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
R4DOS Opublikowano 29 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Lutego 2004 kiedyś słyszałem jak mój starshy leczył kaca... ale to co usłyshałem mnie powaliło dokładnie kawa z cytryną! trzy razy się pytałem czy napewno to bueh. Ja tego nie będe próbował. kiedyś też próbowałem... w sumie.... taki aromat cytrynowy fajny jak dla mnie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...