Horant Opublikowano 16 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Listopada 2003 Zastanawiam sie nad kupnem Thermaltake Silent Boost'a. cena 149 zl. jesli ktos ma to cudo, to prosilbym o napisanie, jak wyglada sprawa temperatury i dB. z gory thx Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
boy Opublikowano 16 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Listopada 2003 Kumpel z pokoju obok ma, temp. niezłe, bardzo wydajny coolerek, do tego bardzo cichy, nie wiem dokładnie jakie ma parametry, ale na Twoim miejscu bym go wziął...chyba, że masz 50zł więcej, kupuj CNPS 7000A CU :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
benek Opublikowano 16 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Listopada 2003 dla mnie nie jest on wart tej ceny - wcale nie jest cichy (dla mnie) na nominalnych obrotach ani specjalnie wydajny - co do temp. to sie nie wypowiadam bo przestalem juz zwracac uwage na to co "odgaduja" plyty glowne :P moge tylko powiedziec ze jak sprawdzalem na NF7 i procku wydzielajcym 67W (1700+ DUT @2000MHz) to na TT SilentBoost (2550rpm) bylo o 1-2*C wiecej niz na Zalmanie CNPS7000A-AlCu (1450rpm) po 30min CPU Stability Test (Warming Only) dziekuje za uwage :P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Horant Opublikowano 16 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Listopada 2003 mam 200 zl, wiec poradźcie co brać :-) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 16 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Listopada 2003 Zalman CNPS 7000A-AlCu albo Zalman CNPS 7000A-Cu Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ent Opublikowano 16 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Listopada 2003 Zalman CNPS 7000A-AlCu albo Zalman CNPS 7000A-Cu za 200 zl to CU Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Horant Opublikowano 16 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Listopada 2003 duza jest roznica pomiedzy Cu i AlCu? (chodzi mi tu o wydajnosc, a nie wyglad;p) A moze cos z serii Volcano? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qezal Opublikowano 16 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Listopada 2003 Na twoją płyte ten zalman nie wejdzie bez piłowania bądz innego kombinowania z mocowaniem !! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pci Opublikowano 16 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Listopada 2003 To jest problem Zalmana mocownie sam bym go nabył ale płyty mi się zmjeniać nie chce bo dobże słuzy wole Wc zmontować Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JerzyR Opublikowano 16 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Listopada 2003 mam tego boosta i uważam, ze jest przereklamowany. Raczej bym kupił jakiegoś Spire whisperrock IV za 70 zl (podobny efekt za mniejsze pieniądze) lub zalmana jak koledzy polecają (lepszy efekt - drożej) JerzyR Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
benek Opublikowano 16 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Listopada 2003 mam tego boosta i uważam, ze jest przereklamowany...jak wiekszosc produktow TT - przecietne byleco za chore pieniadze :P choc radiator od Volcano 7+ jest OK - sam radiator :P ...Raczej bym kupił jakiegoś Spire whisperrock IV za 70 zl (podobny efekt za mniejsze pieniądze) ...o mamo gdzie tak obdzieraja z kasy :P to przeciez kosztuje gora 50zl - jak ktos chce wiecej to chyba na glowke upadl :P poza tym kazdy wentylator FannerTech (Spire, Speeze) jest glosny i po pewnym czasie swiszczacy - nie polecam, dodatkowo ten przezroczysty ma tendencje do wpadania w wibracje :( Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Horant Opublikowano 16 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Listopada 2003 wiec jak nie zalman to co? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
benek Opublikowano 16 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Listopada 2003 wiec jak nie zalman to co? a dlaczego nie Zalman :?: bo Qezal napisal jakas bzdure - sprawdz ten adres http://www.zalman.co.kr/english/product/cn...d_list_eng.html - nic nie musisz pilowac, tylko musisz miec wolne miejsce miedzy plyta a zasilaczem bo niestety Socket jest za blisko krawedzi plyty jaka masz obudowe :?: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Horant Opublikowano 16 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Listopada 2003 benek, moglbys troche jasniej (wiem, ze jest wystarczajaco jasno, ale...) bo jesli chodzi o te sprawy to jestem raczej czlowiekiem o malej wiedzy, a nie chce wyrzucic 200 pln w bloto... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
boy Opublikowano 16 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Listopada 2003 Zalmana 7000 zamontujesz ucinają zapinkę o 3 mm...5 min roboty, a sprzęcik fajny. W ProLinie maja za 195 chyba. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
benek Opublikowano 16 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Listopada 2003 benek, moglbys troche jasniej (wiem, ze jest wystarczajaco jasno, ale...) bo jesli chodzi o te sprawy to jestem raczej czlowiekiem o malej wiedzy, a nie chce wyrzucic 200 pln w bloto...chodzi o to ze miedzy gorna krawedzia plyty glownej a zasilaczem musi byc troche wolnego miejsca (jak jest minumum 30-35mm to luz) bo na Twojej plycie ten Zalman bedzie troche wystawal :arrow: w zwyklej budzie bedzie sie "gryzl" z zasilaczem :P Zalmana 7000 zamontujesz ucinają zapinkę o 3 mm...5 min roboty, a sprzęcik fajny. W ProLinie maja za 195 chyba.co Ty bredzisz - popatrz po podpisach nie kazdy ma NF7 :P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Horant Opublikowano 16 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Listopada 2003 obudowe mam taka: Midi Tower Chieftec DX-01BD http://sklep.age.pl/opis.php?m_kod=OBAX_MIDICDX-01BD wiesz moze benek ile ma dokladnie byc przestrzeni pomiedzy końcem plyty a zasilaczem? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
benek Opublikowano 16 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Listopada 2003 obudowe mam taka: Midi Tower Chieftec DX-01BD ... bylo tak od razu - WEJDZIE :P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Horant Opublikowano 16 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Listopada 2003 ta buda jak na midi towera jest troche...mhm...duza :D musialem przerobic biurko aby weszla w odpowiednia dziure. Zalman na pewno wejdzie, czy mam ORT: ORT: ORT: ORT: ORT: <span style='color: red;'>ORT: wziasc</span> linijke? ;D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
benek Opublikowano 16 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Listopada 2003 ta buda jak na midi towera jest troche...mhm...duza :D musialem przerobic biurko aby weszla w odpowiednia dziure. Zalman na pewno wejdzie, czy mam ORT: ORT: ORT: ORT: ORT: <span style='color: red;'>ORT: wziasc</span> linijke? ;D jak chcesz to bierz linijke :P jak od srodka rdzenia procka bedzie wiecej niz 55mm do dolnej scianki zasilacza to na 100% wchodzi :P ale nie masz co sprawdzac bo wchodzi NF7 z tym Zalmanem do takiej budy http://www.antec-inc.com/images/400/SX1040BII.jpg :P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Horant Opublikowano 16 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Listopada 2003 o jakim NF7 ty mowisz?;p Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bilgoldberg Opublikowano 16 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Listopada 2003 ja mam spire flacon rock 2 i z tego co kiedys widzialem w sieci byl test a dokladnie porownanie tych dwoch coolerow i wcale on nie jest taki rewelacyjny :( moj spire za 50 zl dorownal mu :!: :twisted: wiec zastanow sie czy lepiej na cos innego nie wydac tej kasy zobacz spire http://www.sirius.pl/product.php?action=in...o&id=5992&sid=1 i porownaj go z salient,ja mam podkreconego proca jak w opisie i mam na nim przy normalej pracy kompa jakies 41-43 stopni Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
benek Opublikowano 16 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Listopada 2003 o jakim NF7 ty mowisz?;p a o takim http://www.vr-zone.com/reviews/ABIT/NF7-S/1.jpg rownie kiepsko umieszczony socket i na dodatek kondensatory - tu jak nie pomyslisz to trzeba ciac zapinke :P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Horant Opublikowano 16 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Listopada 2003 ale rozumiem, ze przy asusie A7N8x nic ciąć nie musze?;p Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stranger Opublikowano 16 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Listopada 2003 sorry za pewnie glupie pytanko ale ten zalman miedziany pasuje do socket A? bo widzialem w opisach ze tego socketa nei obsluguje...... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
beno21 Opublikowano 16 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Listopada 2003 mam tego boosta i uważam, ze jest przereklamowany...jak wiekszosc produktow TT - przecietne byleco za chore pieniadze :P choc radiator od Volcano 7+ jest OK - sam radiator :P ...Raczej bym kupił jakiegoś Spire whisperrock IV za 70 zl (podobny efekt za mniejsze pieniądze) ...o mamo gdzie tak obdzieraja z kasy :P to przeciez kosztuje gora 50zl - jak ktos chce wiecej to chyba na glowke upadl :P poza tym kazdy wentylator FannerTech (Spire, Speeze) jest glosny i po pewnym czasie swiszczacy - nie polecam, dodatkowo ten przezroczysty ma tendencje do wpadania w wibracje :( Benek sorry ale albo niemiales ich obu w rece albo cos innego bo radiator od V7+ jest calkiem inny niz od silent boost i niema co je poruwnywac :lol: Tu jest poruwnanie do zalmana http://twojepc.pl/artykuly.php?id=cztery_coolery_a_xp tu silent boost http://www.thermaltake.com/coolers/volcano...o/rs/a1889a.htm a tu Vulcano 7+ http://www.thermaltake.com/coolers/volcano...no/rs/a1254.htm Wiec trzeba albo byc slepym zeby niezauwazyc ruznicy albo faktycznie niemiec ich obu w rekach - same wymiary podastwy V7+ - 70 X 72 X 25 - 36 fins silent boost - 82 X 70 X 49 - 41 fins A to chyba jest ruznica Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mik Opublikowano 16 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Listopada 2003 Hmmm, mam silentboosta i uwazam ze jest miodzio... Na mojej konfiguracji dochodzi w stresie do 56'C, no i poza tym jest naprawde cichy. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
benek Opublikowano 17 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Listopada 2003 ...Benek sorry ale albo niemiales ich obu w rece albo cos innego bo radiator od V7+ jest calkiem inny niz od silent boost i niema co je poruwnywac :lol:... :? 8O wiesz co to czytac ze zrozumieniem - postaraj sie wiec zrozumiec co napisalem albo czekaj wywale kawe na lawe (zebys sie nie meczyl) jak wiekszosc produktow TT - przecietne byleco za chore pieniadze :P choc radiator od Volcano 7+ jest OK - sam radiator :P jak wiekszosc produktow TT = mowa oglnie o tym co do tej pory pokazala firma ThermalTake przecietne byleco = nic wielkiego, typowe, niewyrozniajace sie z tlumu za chore pieniadze = cena nieadekwatna do mozliwosci choc radiator od Volcano 7+ jest OK = wyjatek od powyzszej reguly, cos (produkt) co sie wyroznilio na plus sam radiator = nie ma idealow i nawet V7+ nim nie jest bo ma badziewny wentylator czy teraz jest dla Ciebie jasne jaka mysl przewodnia zostala zawarta w mojej wypowiedzi :?: jak nie to tez ja wyluszcze firma TT ma przecietne produkty i wysokie ceny a jak juz bierzesz sie za pouczanie to moze bys wyjasnil na czym polega zasadnicza roznica miedzy radiatorem od V7+ i od SilentBoosta - ja wiem ale poczekam az Ty sie wykazesz :P panie "znafco" :P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maciej Opublikowano 17 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Listopada 2003 Polecam! Siedząc przy Volcano7+ mam wrazenie ze zaraz wywinę orła ;) Mialem kilka wentkow w swojej karierze ( FOP38 takze!!!) i wiem co to znaczy halas. Obecnie Silent Boost jest dla mnie niewyobrazalnie cichy przy bardzo przystepnej cenie. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Vip_ Opublikowano 17 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Listopada 2003 benek chyba przejawiasz ostatnio jakies sadystyczne sklonnosci,jak wiesz to powiedz,to nie jest Twoja piasownica ale forum dyskusyjne Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...