Skocz do zawartości
Horant

Thermaltake Silent Boost - czy warto?

Rekomendowane odpowiedzi

hmm.. srednio ciekawie... mam nadzieje ze dojdzie wlasnie kt600, jak do tej pory bo wlasnie zlapalem zonka, bedzie co ma byc jak by nie bylo bedzie dobrze! :-) zalmanek nowka a tu o tak o ... najwyzej podmienie zalmana na silent bosta hehe ;-) ale jaja

Pozdrawiam 8)

dzieki Benek za szybka odpowiedz :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A ja bede bronic Silent Boosta !!! Na sprzecie jak podpisie mam 46 stopni (odczyt z plyty) po ok 2 godz pime95 ;) . Wentyl na Silencie kraci sie ok 1600 obr/min a v-core mam 1,7V. Buda to codegen 9001 zamknieta z wiatrakami puszczonymi na 5 V ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A ja bede bronic Silent Boosta !!! ...

hehehehe - nadal Ciebie nie przekonuje to ze dostaje po tylku w bezposrednim starciu od Zalmana CNPS7000A-AlCu (i to na dodatek Zalman na nizszych obrotach) :P

jak bede w stanie (jak uda mi sie znowu go skombinowac) to zrobie bezposrednie porownanie SilentBoosta z FalconRockiem II i dopiero wtedy zobaczymy czy warto wydawac tyle kasy :!:

hmm.. srednio ciekawie... mam nadzieje ze dojdzie wlasnie kt600...

no to Zalman nie wejdzie - chyba ze wykombinujesz taki patent jak ktos opisywal na forum CHLODZENIE

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a wie ktos moze czy na epoxa 8k9al wchodzi ten ZALMAN tyle ze Al - Cu ???

ta plytka ma troche wysoko socketa i jak masz blisko plyty zasilacz to sie moze nie zmiescic. Ile masz miejsca od konca plyty do poczatku zasilki?

ile mam cm??? no mowiac szczerze mam zasilacz na zewnatrz budy :twisted: :twisted: dwa boki zdjete, wywalona stacja dyskietek, dwie klapki na napedy usuniete :) wiec dosc durzo jest cm....ale bardziej sie martwie o kondensatory koło socketa.... :roll: ma ktos moze na tej plycie ten cooler?? albo przynajmniej ktos mial zamontowanego???

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

rowniez interesowalem sie oemowym zalmanem

teoretycznie nie brakuje w tym zestawie niczkgo co by go od boxa roznilo... tak mowil handlowiec komputrona

anulowalem jednak zamowienie i kupilem boxa w lublinie za 5zl wiecej niz od komputrona oem+przesylka..

Pozdrawiam 8)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Strasznie najezdzacie tego SB. Co wy od niego chcecicie 8O ?? Przecież wiadomo, że Zalman CU jak i AL-Cu są wydajnieszje ale co z tego skoro one sa o wiele większe i nie mieszczą się w każdej obudowie np. mojej (Zwykla MIDI) :cry: . Zwrócccie uwagę, że niewszyscy mają duże obudowy, a do Midi nie zmieści się Zalman (no chyba ze zasialcz na wierzch się przeniesie, co jak dla mnie odpada).

Więc skoro Zalman do obudowy (na plyte tez moze) sie nie miesci, a SB ma takie beznadziejne paramtery to jaki inne chlodzenie zaproponujecie, oczywisce ciche i wydajne. Jakieś testy??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam

Nie bede zakladal nowego watku - moze ktos to tu przeczyta.

Czy do zestawu Abit NF7-S v.2.0 i buda Chieftec DX-01-BD-U zmiesci sie Zalman 7000A ?

pozdr.

trzeba obciac kawalek spinki z 1 strony akurat cala skrajna dziurke - czyli w przyszlosci na Athlona 64 nie zalozysz :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

trzeba obciac kawalek spinki z 1 strony akurat cala skrajna dziurke - czyli w przyszlosci na Athlona 64 nie zalozysz :P

Zapinka to male miki, wazne czy bez "ciecia szkieletu obudowy" :? zmiesci sie pod zasilaczem?

pozdr.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hmm! Uwaga organizacyjna CO TEN TOPIC ROBI TUTAJ ?!!! NA CHŁODZENIU JEST TEGO MASA!!! Byla mowa o niezasmiecaniu forum, dziwie sie BENKOWI ze jako moderator nie przeniesie tego topicu tylko go sam podtrzymuje. Ladny przyklad a nas "szaraczkow" sie zawsza opi.....dala :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Koola

rozewrzyj boczne wrota od obudowy i zobacz ile tam jest miejsca miedzy gorna krawedzia plyty a zasilaczem - jak mierzylem okolo 60mm wiec co Ty chcesz tam ciac :?: :P

u mnie a Antecu sie miescilo :)

simonis

przeniose potem :P bo powiem szczerze ze zapomnialem o tym watku (mialem przeniesc jak juz ludzie sobie dadza z nim spokoj) a ze teraz zostal odkopany to na razie tu odpowiadam (zeby pytajacy latwo odszukal odpowiedz) a potem sie przesunie :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ludziska juz sie pogubilem tez sie zastanawiam nad SB ale jak go tak jedziecie to moze jednak zalmana a ile musi wreszcie byc min. tego odstepu miedzy mobo a zasilka ? Bo u mnie jest 2,5cm :( wiec pewno nie wejdzie mobo NF7 2.0...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ludziska juz sie pogubilem tez sie zastanawiam nad SB ale jak go tak jedziecie to moze jednak zalmana a ile musi wreszcie byc min. tego odstepu miedzy mobo a zasilka ? Bo u mnie jest 2,5cm :( wiec pewno nie wejdzie mobo NF7 2.0...

powinno wejsc - Zalman ma 110mm srednicy wiec 55mm promien - policz ile milimetrow masz od srodka Socketa do zasilacza - jak wiecej niz 55mm to wejdzie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...